As avea o intrebare, in speranta ca ma vor "auzi" persoane care au habar de situatia in care ne aflam noi, absolventele de facultate promotia 2004: in urma cu 2 luni (septembrie) am avut intentia de a incheia un contract cu Casa de Pensii in vederea platii contributiei pentru asigurari sociale. Intentionam sa avem un copil pana la sfarsitul anului viitor, si speram sa beneficiem de aceleasi facilitati privind acordarea indemnizatiei pentru crestere a copilului ca si celelalte tinere mamici aflate in campul muncii, deci platitoare de asigurari, pe o perioada de cel putin 10 luni inaintea nasterii bebelui. Initiativa noastra a esuat:mi s-a spus ca absolventele anului in curs NU AU DREPTUL de a PLATI o astfel de contributie! Si la fel de elegant am fost sfatuita sa concep un bb la anul, din a doua luna de angajare.(In ianuarie incep anul de medic stagiar). Saptamana aceasta am auzit ca ar fi fost aprobata legea conform careia si absolventii pot incheia mult-doritul contract cu Casa. Stie cineva date concrete referitoare la aceasta problema? Nu mai vreau sa astept!!!
Matza
Oameni buni, chiar nu ma poate ajuta nimeni? Nu exista nici o persoana care sa detina informatii referitoare la astfel de situatii?
Please....dati-mi o solutie...eu vreau totusi un bebe la anul!...
Matza
Incheierea unui contract de asigurare nu este conditionat de statutul de salariat sau student. In nici o prevedere legala nu apare o astfel de restrictie. Va recomand sa va reintoarceti la CJPAS si in caz de refuz sa solicitati iar CJPAS sa va raspunda baza legala a refuzului. In cazul in care nu o va face va adresati conducerii CJPAS pt abuz.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Marius te contrazic!
Eu sunt tot studenta dar nu in an terminal si de 2 ori am fost la CAS de unde am primit acelasi raspuns: ca nu pot incheia contract cu ei
Am postat problema mea la CIC 2005
Explicatia pe care mi-au dat-o cei de la CAS a fost aceea ca studentele se incadreaza intr-o categorie defavorizata. Nu pot face contract si pe de alta parte nu se considera nici facultatea ca vechime: deci in ambele situatii nu poti beneficia de bani