icter prelungit

Va rog, la cat timp a trecut icterul la copilasii vostri
si daca ati facut ceva ca sa favorizati vindecarea?
Copilasul nostru are 5 saptamani, s-a nascut la 37, si inca mai are
ochisorii galbeni, la piele pare normal. Doctorul ne-a spus sa-l tinem la soare, numai ca acum nu prea este soare,
iar apoi i-a dat o saptamana fenobarbital. Cand am citit prospectul ne-am speriat, pentru un adult e periculos fenobarbitalul, dar pentru un nou nascut.
Raspunsuri

Adema spune:
Am avut si eu problema asta cu bebelusul meu.Era galben ca o portocala, inclusiv in 'albul ' ochilor! In plus, pierdea in greutate ( nu mai avea pofta de mancare si era somnolent), asa ca am intrat in panica. Am luat legatura cu dr. neonatolog care l-a preluat la nastere, ne-am intors la maternitate si i-a luat un pic de sange pt. a vedea valoarea bilirubinei. Era 22 (mare!), asa ca s-a hotarat tratarea icterului prin fototerapie. Ne-am reinternat deci pt. 72 de ore,in care a fost tinut la lampa si cu ceva perfuzii (Offff!) Am rezolvat insa problema. Fenobarbitalul are intr-adevar efecte adverse si nu cred ca e prea eficient....

mamicaluitheo spune:
Draga mea cat fenobarbital ti-a zis sa ii dai?
asa se da la un copil cu icter prelungit.......
oricum ii poti face analize si sa ceri bilirubina totala si cea conjugata. in astea 2 iti va iesi cat de tare este pronuntat icterul
sananate
DUMNEZEU este acolo sus pentru fiecare dintre noi.
Cu dragoste

danaA spune:
Stefan (6 luni) a avut icter 3 luni!!!!La o luna i-am facut testul de sange si a iesit valoarea 192. Doctorita mi-a spus ca daca creste in greutate--si crestea foarte bine-- e semn bun. Atunci i-au luat sange din calcai
La 2 luni iarasi i-au luat sange, dar de data asta din manuta si i-au facut mai multe analize. toate au iesit bine cu exceptia bilirubinei care era 123.
Pana la urma si la 3 luni iarasi analize si valoarea era 27.
Pediatrul a zis ca nu e nici o problema atata timp cat celelalte analize sunt bune si ca asa e el.
E bine sa-l scoti la soare si laptic de la tine cat mai mult. Asta mi-au zis mie.
Sanatate multa!

otis41 spune:
Si baietelul meu a avut icter prelungit cu birilubina mare la 6 saptamani si l-au tinut doar jumatate de ora la lampa cu ultraviolete si i-au dat acasa o saptamana cate o jumatate de fenobarbital la 12 ore, asta a fost si i-a trecut icterul. A luat bine in greutate doar birilubina era mare si era galben si la ochisori.
L-am scos cat am putut la soare.
Sanatate la puiut!
Otilia si Andrei (19.02.04)

roandre spune:
Bebelina mea a avut icter pana pe la vreo 3 luni. Asta si din cauza ca in spital au tinut-o doar 24 ore la lampa si trebuia mai mult.
Fenobarbital imi zicea si mie ca e posibil sa-i dea bebelinei, dar doctorita pediatru ma amagea la fiecare control saptamanal ca o sa-i treaca in sapt ce urmeaza. Nu i-am dat nimic, doar am tinut-o dezbracata la soare (era la inceputul lui septembrie) si mult laptic de la mine. Daca ia in greutate e ok si icterul ii va trece!
Pupici si tinem pumnii sa treaca mai repede icterul!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

carmenutza spune:
Si Maya a avut icter prelungit..dar icter fiziologic...pana pe la 2 luni...era un pic mai galbena la fata..dar in rest nu avea nimic..adica papa bine, lua in greutate...a trecut firesc fara sa fac nimic si fara sa ii fac vreo analiza.
Carmen si bb Maya Alexia
www.community.webshots.com/user/carmenmaya" target="_blank">Poze cu Maya

Ana_Alx spune:
Si fetita mea a avut icter prelungit pana la 2 luni jumate.Am fost cu ea la doctora Culcer sefa de la sectia de pediatrie din sp.munjicipal.Am fost la cabinetul ei particular.De fiecare data cand ma duceam imi zicea ca e icter fiziologic si ca nu are nimic copilul.Adevarul e ca fetita mea lua f bine in greutate.Si mi-a zis ca atata timp cat ia in greutate si cat face kaka si pipi normal nu am de ce sa imi fac griji.Incterul il avea de la laptele meu gras si cu hormoni.Doctora de familie de 2 ori cand am fost la control mi-a zis sa iau fenobarbital,insa Culcer a zis sa nu ii dau in nici un caz pentru ca e icter fiziologic de la laptele de mama iar asta NU e boala.Mi-a zis sa nu intrerup alaptarea(citisem prin carti ca sa intrerupi 2 ,3 zile alapatrea si sa ii dai numai formula si apoi sa reincepi alaptarea.Intre timp trebuiau goliti sanii).Deci : mi-a zis sa nu ii intrerp alapatrea si sa nu ii dau formula,ca nu are nici un rost,mai ales ca fetita manca si lua in greutate.Ea mi-a zis ca ii va trece la 2 luni jumate ,3luni.Ii facusem si bilirubina totala si conjugata.Stiu ca ii iesise 9.La 2 luni si o saptamana cand inca nu ii trecuse eram disperata,mai ales ca se mai gasea cineva cu ochi format si ma intreba de ce e galbioara,asa ca la sfatul medicului de familie care imi tot zisese sa ii dau fenobarbital,am decis sa ii dau.Doctorul de familie imi daduse sa ii dau 5 zile,insa nu i-am dat decat 3 zile.Cate o pastila pe zi,insa repartizata in 4 etape(cate un sfert ii dadeam de 4 ori pe zi).Intamplarea sau nu stiu ce a fost ca i-a trecut.Insa eu cand i-am dat deja ea facuse 2 luni jumate.Sa fi fost ca i-a trecut de la fenobarbital,sa ii fi trecut cum a zis Culcer,de la sine? Nu stiu.Insa eu eram ingrijorata si incepusem sa ma gandesc ca ii dau orice numai sa ii treaca.Oricum eu am auzit mai multe mamici care au administrat fenobarbital in caz de icter prelungit si nu a avut efect.Si eu tind sa cred ca i-a trecut de la sine,insa in ingrijorara mea i-am dat si din ala pana la urma.....nu stiu....Ideea e ca ea acum are 7 luni si 3 saptamani si e foarte ok
Sanatate multa

Tanaion spune:
S-a mai discutat si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28462
poate te ajuta.
Tana

paula2003 spune:
Fetita mea a facut la nastere (10 zile de tratament) si nu i-a trecut decat cu antibiotice mai puternice si la ultra violete o saptemana. Mergi intr-un spital de-l interneaza si acolo poti sa faci astea. Daca sta mult cu icter ii ataca creerul si nu va mai putea respira si poate sa si moare, dar poate ramane si cu sechele. Dupa tratament mai are cateva saptamani fata galbena dar mai putin. Daca nu-ti place de pediatra mergi si o schimba. Mergi la urgenta in Grigore (in spate, trci prin curte) si sunt multi dr. de serviciusi, mai cere si parerea altuia.
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

mama_sonyei spune:
Si fetita mea a avut icter fiziologic prelungit (am zis eu ca e prelungit ca a tinut aproape 2 saptamani - dar cand ma uit la voi, nu mai zic nimic) si i-a dat pediatra Fenobarbital si Pickovit (pentru pofta de mancare), am alaptat-o si nca o alaptez si i-a trecut cu 3 zile Fenobarbital si multe bai de soare (eu am avut noroc ca am nascut pe 28 iulie - deci era vara si am putut sa o scot la plimbare pe soare si dezbracata)... La carte spune ca daca dureaza mai mult de 72 de ore trebuie tratata cu lampa cu ultaviolete caci altfel ramane cu sechele pe ficat si in metabolizarea hranei...
Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra
-------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta