LaFrance(25)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by lu.more

P.S. Mik, de ce te numesti « mama eroina » ? E ceva ce-mi scapa...

Fiindca am trei bebei, ceea ce la lume pare mult.

Povestea am scurtat-o : bunica a fost mama cu 11 + 2 copii si avea afisata in casa o diploma de mama eroina. Cind eram mica voiam si eu una ! De cand m-am "facut mare" mi-am mai redus pretentiile intii la 6 apoi la 4.

Uite poze cu ai mei :
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/mihaela_mj/my_photos

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

hei, eu n-am fost la alegeri si nici n-am sa ma duc! Si zau asa, nici nu ma intereseaza! Daca iese Nastase, o sa ma bucur teribil ca sunt in Frantza :) daca iese Basescu o sa ma bucur ca n-a iesit celalalt. Cum o dai, tot ma bucur (oh la la ce de optimism!!!)

Io nu-mi mai vad capul de treaba la servilici (poate da Domnu' si iese vreo prima ceva, vreo marire de salar).

Sarmalele le fac io, cu manutza mea. Nu tre' sa merg pt asta la resto. Si mamaliga la fel La cozonaci nu ma bag.

De fapt, eu nu inteleg o chestie: de ce naiba romanii care sunt in vizita la Paris (in Frantza in general) cauta sa mearga la resto romanesc... Nu mananca destul acasa? Nu vor sa incerce si alte bucatarii???

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Oh, Mik, ar fi trebuit sa ma gandesc! dar la ora asta sunt cam dusa cu pluta...
Minunati baieteii tai!
Nu-ti mananca urechile? Ca noi avem 3 fete si cateodata ne simtim neputinciosi in fata lor!
In concluzie, nu stiu cat de "mama eroina" esti, dar in orice caz, trebuie sa fii "mama FERICITA" ! Felicitari!

:)

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lu.more

Oh, Mik, ar fi trebuit sa ma gandesc! dar la ora asta sunt cam dusa cu pluta...
Minunati baieteii tai!
Nu-ti mananca urechile? Ca noi avem 3 fete si cateodata ne simtim neputinciosi in fata lor!
In concluzie, nu stiu cat de "mama eroina" esti, dar in orice caz, trebuie sa fii "mama FERICITA" ! Felicitari!

:)

La Rochefoucauld

Mersi Lulu ! M-am inrosit toata.
E drept ca-mi maninca urechile ai mei monstri mici, da-mi trece repede. E mai greu cu treburile din casa care nu se fac singure cu nici un chip.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Si eu fac acasa si sarmale si cozonaci, ba am reusit acum o saptamana sa fac si bors......in Rom nici macar nu am incercat. Nu pentru asta m-am dus la resto romanesc.Sau poate exista si o motivatie personala-sa vad ce mancaruri au considerat ei ca sunt reprezentative!!! si cum sau gandit sa le prezinte.
Dar ce te faci cu "gasca"!!!.......E normal ca oamenii sa fie curiosi sa incerce si mancarea romaneasca. Si cum ce le-am dat eu sa guste le-a placut, era musai sa ii duc la un restaurant romanesc. Uffff! Nu stiam unde sa-i duc! Le explicam ca nu vreau sa-i duc la Doina ca nu-mi place servirea.Oamenii tot insistau si erau tot mai multi cei care vroiau. Pana la urma am dat de Athanor. Unde eu am fost multumita. Meniul e doar in parte romanesc, bauturile idem, dar muzica 100%. La final am rasuflat usurata...........
Ce te faci insa cu o prietena care mi-a vorbit de Doina in prima zis cand ne-am cunoscut(trecea prin fata lui spre serviciu) si de care nu am scapat, asa ca sambata trecuta ne-am dus cu ea acolo. Concluzia e cea pe care am avut si acum aproape 2 ani, cand am fost prima data acolo: te simti ca in Romania-chelneri, patron,nota de plata pe hartie, etc......Alta concluzie: parca mancarea avea gust mai romanesc!!!! O fi de vina porcul ala venit cu avionul!!!!
Oricum, eu m-am relaxat doar cand am plecat si eram sigura ca prietena mea nu are cum sa se mai duca la baia lor. Nu am nimic cu locul in sine, dra nu e prea placut ca in drum spre toaleta sa treci pe unde se debaraseaza farfuriile murdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Pentru lu,more - cautai cindva o metoda de obtinere a unei mariri de salariu.

Am gasit o solutie pe un site :
"
- Monsieur le directeur, dit une jeune secrétaire, avant de vous demander une augmentation, j'aimerais vous montrer quelques photos.
- De vous, toute nue ? fait le directeur, alléché.
- Non, de nous. Quand, au cours d'un pot bien arrosé, pour fêter votre légion d'honneur, vous m'avez fait l'amour, à même la moquette. Votre femme adorerait..."

Acum serios vorbind, da o cautare pe google cu cuvintele "augmentation de salaire" sau "(comment) demander une augmentation" si vei gasi niste "astuces" sau "conseils".

Personal nu prea m-am onfruntat cu problema pentru ca in firmele in care am lucrat maririle aveau loc in fiecare an dupa o grila destul de precisa : pe de o parte nu pot/puteam spera mai mult, pe de alta parte am/aveam sigurata o marire cit de mica.

FYI,
Singura data cind am cerut o marire a fost la schimbarea postului in cursul anului, in cadrul aceleiasi firme, motivind marirea prin natura activitatii (care presupunea sa ma investesc mai mult si sa fac altceva decit bazele secretariatului de directiune).Trecusem de la Assistante de Direction la Assistante de Projet.Nu ma mai ocupam de trei directori ci de o echipa de 4 manageri si vreo 60 de persoane.
Am obtinut (nu mai stiu exact) ori 3% ori 5%, iar cu marirea anuala din septembrie am avut pe total 8% in acel an (performanta inegalata).

O alta solutie mai e schimbarea serviciului - trecind de la o firma la alta am obtinut 10,8 % marire.Si m-am deplasat fizic doar vreo 150 de metri !!! Nici modul de transport nu s-a schimbat, doar citeva minute de mers pe jos in plus.

Bon courage ! Poate iti aduce Père Noël o marire in sac !

------------------------
If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Hi, hi, tot la un santaj ma gandeam si eu, dar nu ca ala din gluma, nu de alta, dar eu am uitat sa fac fotografii !!! (oups!!!)

Nu, eu m-am gandit sa-i spun sefului meu ca mi-am gasit altceva mai aproape de casa (acum fac aprope 60 km pe zi ...)... Sunt sigura ca in conditiile alea ar fi in stare sa mai puna ceva la salariu...
Acum nu ma astept la mai mult decat o prima de Craciun (ca si in ceilalti ani). E timpul sa ma gandesc serios la asta, ca am impresia ca bat pasul pe loc. Mariri periodice nu exista la noi. Pot sa ies la pensie cu acelasi salariu "si je me laisse faire".
O solutie ar fi sa-mi gasesc intr-adevar altceva (si-asa am inceput sa vad cu ce se mananca constructiile, incepe sa devina monoton). Dar nu am inima aia sa-l las de izbeliste pe patronul meu, hai, ca sunt cam proasta!

Multumesc ca te-ai gandit la mine, Mihiasiro!

La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Informatie pentru plimabrete : miine (8) la Lyon sunt "Les Illuminations" : oamenii pun la ferestre luminite aprinse si sunt si animatii in strada. E foarte frumos.

Am fost pina acum de 3 ori (asta era in tinerete). Acasa am sa fac acelasi lucru cu copii de cum se insereaza.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Olo,dar unde gasesti varza buna pentru sarmale? ca varza din magazin e buna de spart capul nicidecum sa rulezi sarmale!!

Lasa ca vine mama saptamina viitoare si imi aduce sarmale si cozonac ,si o sa facem si piftie !!!

Nadine,nu iti mai bate capul cu administratia,tot nu ai sa intelegi rationamentul lor!!!Toate ne-am lovit de asta la un moment dat!

Cine mai vine duminica la intilnire? (chiar daca nu votati,ne putem intilni,nu?)

Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Mai va aduceti aminte de asta?:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21781&whichpage=1

Am primit si noi (de fapt George) scrisoare de la primar, ca, cartierul in care stam noi (vechiul Cannes) va avea "les illuminations" pe 22 decembrie. O sa facem si noi bradul.

Pupici!

oana si bebitza din burtica (36s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput