LaFrance(25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Va multumesc, fetele, pt urari!

Dupa o zi de nervi, la afpa, la dass(unde functionarele erau in concediu) am ajuns acasa cu mai mult dezgust fata de administratia franceza. Nimeni nu stie cum se procedeaza pt a avea ceva la mana ca ai facut studii in tara ta, ca nu esti analfabet, ceva care sa spuna ca am bac si ca pot face studii aici.
Nici anpe, nici afpa... ramane sa aflu de la ddas joi, daca s-or gandi sa vina din concediu...

In plus, la afpa spun ca nu am dreptul la remuneration decat 200 euro, asta pt ca pe adeverinta mea din ro scrie ca am lucrat doar 720 de ore si deci nu cel putin 910. Deci o sa iau bani mai putini .. Tampita aia de secretara nu inteleg de ce mi-a scris ca am lucrat doar 4 ore pe zi, ca doar noi ca invatatori mai aveam si cate o sedinta si de corectat in fiecare zi, plus cercuri pedagogice..

Nu cred ca e cineva in masura sa-mi spuna, dar daca aveti idee, as vrea sa stiu exact cate ore pe an are un invatator in romania.
Nu stiu daca o sa gasesc pe net...
In fine!

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

andiaroro, tu ai fost la Athanor? am trecut odata prin fata lui, era inchis, dar m-am uitat pe meniu si mi s-a parut ca aveau numai peste?! de asta nu m-am grabit sa-l incerc esi il reperasem dar daca spui ca mai au si altceva poate ma razgandesc.

In aceeasi zona, nu departe de Athanor este un restaurant turcesc, Le Janissaire ii zice, mie mi-a placut mult, au mancare buna si atmosfera simpatica (nu va ganditi la un 'kebab', e un restaurant adevarat, interiorul e decorat asa incât ai impresia ca ai aterizat in Toate pânzele sus)

La Doina am fost prima si ultima oara acum vreo 4 ani si pot sa spun ca nici daca ar ramane ultimul loc de pe planeta unde se pot mânca sarmale si mici, nu mai am de gand sa calc pe acolo.
Intradevar putem regasi atitudinea personalului si atmosfera din restaurantele romanesti ... de dinainte de '89 ca nu se mai poate compara cu cele care exista acum in Romania! Comandasem o sticla mica de vin, ca eram doar doi, iar 'chelnerita' ne-a adus o sticla obisnuita (care era si desfacuta deja!) si ne-a zis (in româneste) 'beti si voi jumate'!! Ca sa nu mai spun ca muzica era foarte romaneasca (Albina si Romano!!) si ca la sfarsit patronul cu mutra de macelar ne-a intrebat rânjind daca mai vrem si restul! Nici mâncarea nu mi s-a parut cine stie ce, cea de la 'Le Beau Danube' era incomparabil mai buna.
Asa ca daca doriti sa regasiti atmosfera restaurantelor comuniste... Doina e alegerea perfecta!

imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Hai ca m-am trezit si eu cu restaurantele! Tocmai l-am felicitat pe patronul retaurantului "Le beau Danube", nici nu stiam ca asa se numeste fostul sau resturant! S-a inchis cam de juma de an ca aveau probleme financiare. Am mancat si eu o data la ei si noaptea am dat tot afara ca mancasem cu pofta! I-am cunoscut pe proprietari acum un an prin niste prieteni. Pacat ca s-a desfiintat, daca spuneti ca ati fost asa multumite de restaurant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Oana, 10 sau ...20, ai uitat ???
Iti tin pumnii insa, oricum ar fi, sa nasti usor, si sa fie bebita sanatos...si asa va fi, ti-am zis mai eu de unde stiu asta ...

Sybille, in Challans vin pe 15.01 si plec pe 22.01...habar nu am inca ce si cum, decat ca va fi in acest interval, poate dau o fuga in timpul saptamanii prin Nantes, daca nu cand vvin sau plec, oricum abia astept sa va vad!

Nadine, la multi ani, si tot ce iti doresti!

Uff, ma intorc la invatat, ca mai am inca 9 zile...

Va sarut,

Mirunda

http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Marox, cred ca ai tinut minte ca vreau fetita, dar am aflat ca e baietel din luna a patra.:)

Mirunda, nu am uitat, urma ca in jurul datei de 20 sa anunt, sau 30.:) Merci pentru gandurile tale.

oana si bebitza din burtica (36s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo spune:

Nadine, draga, administartie franceza e groaznica, dar eu iti spun ca TREBUIE SA INSISTI !!! Nu te lasa batuta usor si du-te peste ei..din birou in birou pana reusesti sa ai informatia necesara. Nu ma pricep ce sfat iti dau dar iti doresc mult succes!!!

Hai curaj, si sa ne dai o veste buna!!!

"In dragoste nu exista carpituri. Ori e un intreg absolut, curat, ori nu e nimic"I. Vulpescu
"Iadul este calvarul de a nu fi in stare sa iubesti" Dostoievki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Pentru fetele (et les garçons !) din sud, am gasit o informatie pe un site franco-rom^n ; nu stiu ce valoare are, dar poate ne spuneti voi:

"un petit restaurant génial :
Le Massilia, 6 rue André Poggioli, 13006 Marseille.
A la carte :
Sarmale in foi de varza acra, sarmale in foi de vita, mici, salata de vinete, ciorba de burta, mamaliga cu brinza...
La fel ca la mama ta acasa !
Iolanda, la cuisinière, est extraordinaire, et en plus, il y a de la musique roumaine !"

------------------------
If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Cand o sa ajung pe la Marseille o sa ma duc la acest restaurant si am sa va zic.

oana si bebitza din burtica (36s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Pe vremuri (adica acum 5 ani vazusem un restaurant romanesc la Grenoble. Nu l-am incercat ca pe vremuri aveam alte prioritati, iar acum nu stiu daca mai exista... m-am bagat si eu in vorba ca sa ma aflu in treaba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna ziua, fetele, eu mai rar pe ici in ultima vreme, dar sa stiti ca va citesc mereu. Nu mai am timpul dinainte sa si scriu...

In primul rand multumesc fetelor care au raspuns intr-un fel sau altul ultimului meu mesaj. Starea proasta a trecut dar, cum am spus acolo, nu mai pun mana pe ziare romanesti (ma tratez).
Tot nu sunt hotarata daca sa merg sau nu la Marseille duminica (mi-e rusine, dar de voi nu ma feresc...)

La multi ani, Nadine, pentru ziua onomastica !! Si sotului tau, Corina ! Sper ca n-am uitat pe nimeni.

La noi e frig si ploua, a cam inceput sa mi se urasca de vremea asta !

Sunt la serviciu, n-am chef de lucru, as merge acasa sa dooooooorm !

Mik, ma bucur ca ti se pare simpatic socrul meu, dar despre cumnat, nici o remarca! Ca mie mi-e un drag de el...
Hai, gata, c-o iau razna !
Va pup

P.S. Mik, de ce te numesti « mama eroina » ? E ceva ce-mi scapa...

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput