Mamici noiembrie - decembrie 2004 (94)
Raspunsuri - Pagina 9
monica-elizabet spune:
roserb, sa-ti traiasca copilasii si sa te bucuri de ei, frumusei mai sunt amandoi
cred ca esti cea mai fericita mamica din lume, mai povesteste-ne cum reactioneaza bianca cand te vede cu mihnea in brate si cand vede ca-i acorzi atata atentie...crede-ma sunt interesata direct si personal hi hi
pupici
pentru cei mici
monica
Ele spune:
onitza, sigur am povestit cum a decurs la mine operatia.
In primul rand iti spun ca depinde de fiecare organism in parte.
De ex am o colega operata cu o saptaman inaintea mea si m-a speriat de imi venea sa nasc normal
. ea s-a simtit 6 ore dupa operatie rau tare.
Dar la mine a fost super usor, eu am zis la toata lumea ca as mai naste odata dar nu as mai "purta" inca o data avand in vedere ca am avut probleme pe toata durata sarcinii.
Referitor la operatie iti zic cum a decurs la mine: mai intai mi-a facut clisma , apoi sonda iar astea doua nici nu le simti. Si mie mi-a fost teama de cea faimoasa "sonda" dar nu am simtit decat o mica jena. Apoi pe masa de operatie urmeaza anestezia care in cazul meu a fost rahie (in coloana) cu amortire locala. Aici la mine a fost putin mai greu (pt anestezist
) ca a trebuit sa ma intepe de 3 ori ca nu nimerea ceva pe acolo. Eu nici macar nu ma mai stresam cand simteam ca scoate acul si mai urmeza o intepatura. Nu e dureros, ca la orice injectie. Apoi vine un val de caldura care coboara de la fund spre picioare si deja ai nevoie de ajutor sa te asezi pe masa. Apoi....nik...trec repede primele 10 minute si iti auzi deja puiutzul pe care l-ai asteptat 9 luni de zile. Dupa mai dureaza cam 45 de minute dar de aici grijile sunt mai putine ca deja l-ai auzit si stii ca totul e ok.
dupa operatie e bine sa ceri calmane imediat cum simti ca te dezmortesti si sa fii mana larga cu asistentele ca sa aiba grija de tine cum trebuie. Eu la 10 dimineata am iesit din operatie si la 6 seara eram in picioare. Recuperarea depinde foarte mult de cat de repede te misti tu dupa operatie.
Ce nu iti recomand este anestezia totala dupa care refacerea este mai grea.
La mine totul s-a petrecut cu o viteza incredibila si nu am avut timp sa realizez ce mi se intampla. Cand am avut timp sa ma gandesc eram deja dupa operatie in salon si nu-mi venea a crede ca am nascut si ca am o fetitza mica dar frumoasa.
Cred ca am scris cam mult ..mai las si alte mamici
nastere usoara si bb sanatos
Elena si bb Denisa
andreap spune:
Chiar asa, cam slaba miscare!Eu macar am motive....

Fetelor, nu stiu ce sa-i mai fac!Nu doarme!!!!!Azi dimineata a stat treaza de la 7.30 pana la11.30 cand am pus-o la geam 30 minute, pe care le-a dormit.Dupa, iar treaza pana la 15.45 cand am pacalit-o si doarme si acum.Este normal ca un copil la 3 saptamani sa stea treaza atata?.Si asta fara sa o doara nimic!
O mai doare uneori burtica,ii dau SIMPLEX.Voi ce mai folosit(desi am inteles ca durerea nu o ia complet nimic)?
Ele, asa devreme botezul?Eu stoam ca se face dupa 6 saptamani
Andreea si mariuca
Ele spune:
Andreea, de regula botezul se face la 2 luni. Dar nu e ceva strict si se spune (acuma nu neaprata si cred) ca cu cat il botezi mai repede e mai bine pt copil. Eu sunt catolica si la noi nu se baga copilul in clisternita ci doar ii toarna apa stfintita pe cap. Si pt ca stiam ca bb nu are cum sa raceasca am vrut sa o "rezolvam" si pe asta.
referitor la somn si la noi e grav: ziua vrea tzitzi din ora in ora de ma dor sfarcurile iar aseara nu a dormit de la 5 pana la 11 
. nu stiam ce sa-i mai facem sa taca. rau tare e cu colicii astia. Azi am fost la cantar de o luna si a luat deja un 1kg, ceea ce e bine zic eu. Eu nu o hranesc decat cu san si vad ca am ramas cam printre putinele care hranim doar cu san copii si imi fac griji ca poate ar trebui sa-i dau si supliment. Try si tu hranesti exclusiv san, ce zici? Oricum eu consider ca 1kg e bine. Eu am nascut-o ci 2,6 kg si mi-a scazut in spital 300g astfel incat acuma are 3,3.Sunt nelamurita, nu stiu ce sa fac.
Elena si bb Denisa
Sabina spune:
Ele, fetita ta a luat f. bine in greutate.Nu vad de ce sa nu alaptezi exclusiv!
Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
fetelor, ce-i cu voi? nu mai e nimeni pe-aici? nici burtici si nici mamici? fulguletz...preia comanda !
Monica, nu cred ca-s buna de comandant de osti...
In plus, sunt in mini curatenie...eu mai mult cu gura
Maine incepem sa punem decoratiunile de Craciun la geamuri..

dumninica e primul Advent aici, si chiar daca noi suntem ortodocsi aranjam(ca nemtii) si noi casa inainte de primul Advent..S-a deschis azi targul de Craciun din Nürnberg (cel mai mare din Germania ) si sper sa mergem zilele astea...
ce sa mai..am intrat in atmosfera sarbatorilor..

si vreau sa fiu cuminte ca poate mi-l aduce Mos Niculae pe Davidut..

inca
cu
David, 38 sapt., DPN 7 dec.poze
try spune:
Ele, e mai mult decat multumitor faptul ca a luat 1 kg intr-o luna. Eu stiam ca limita de satisfactie in prima luna e de 500g. Deci daca bebe ia macar 500g e totul in limite normale. Faptu lca bebelina ta a luat 1 kg nu denota decat ca a mananca bine doar de la san si ca nu e nevoie de nici u nfel de interventie din partea ta. Tine-o tot asa. Stiu ca e chinuitor sa stai la san cu ea tot timpul, sunt zile in care e mai dificil, zile mai usoare.
Si Alex al meu a luat 700g in 3 sapt. (tot asa ca si la tine, bebe papa exclusiv de la san) si sper ca pana la luna sa ia si el tot 1 kg. Nu ai nici un motiv de ingrijorare.
Alex - 5 Nov. 2004
roserb spune:
Multumesc, fetelor, prntru aprecieri.
Eu sunt foarte multumita de alimentatia combinata, desi probabil ca pana la urma va duce la o intarcare mai rapida. Azi a fost prima zi experimentala in acest sens, il las cate 10 min la fiecare san, apoi ii dau biberonul, si vreau sa va zic ca le doarme de n-are treaba, mult mai bine decat zilele trecuta cand manca numai din biberon, si probabil dura masa prea putin pentru gustul lui
. Dimineata am incercat numai cu sanul, dar e clar ca nu mai este suficient lapte ca sa-l sature pentru cateva ore, drept pentru care vroia sa suga la fiecare ora. Dupa cum am mai spus, din motive lesne de inteles (trebuie sa ma ocup si de Bianca cand vine de la gradi la pranz) nu am cum efectiv sa stau numai cu copchilu la san, asa ca, desi ma mustra constiinta, am ales o varianta reciproc avantajoasa. Treaba buna e ca cu refuza sanul, asa ca mergem inainte.
Onitza, din pacate , pompa de la Avent a fost 1,7 mil, deci destul de scumpa. Din punctul meu de vedere a meritat investitia, daca o saptamana nu am avut voie sa alaptez, a trebuit evacuat laptele si nu stiu ce ma faceam fara ea.Acum nu stiu cat o mai folosesc, probabil din cand in cand la nevoie.
Bitsule, deocamdata nu se omoara Mihnea sa stea in scaunelul respectiv, noi l-am primit cadou si mi s-a parut misto ideeam pentru ca se si leagana si ma gandeam ca scap de plimbatul in brate- dar, domnisorul nu e satisfacut, probabil e inca prea mic ca sa aprecieze.![]()
Monica, Bianca reactioneaza surprinzator de bine, ma gandeam ca la cat de nebunatica e o sa-mi faca niste crize de gelozie de mama focului, dar nu e asa , ba chiar ieri cand facea Mihnea niste strambaturi si ii ziceam in gluma sa nu mai faca asa ca e urat, sora-sa a sarit imediat sa-mi zica ca nu-i urat deloc, ci foarte dragut
. Ii pupa piciorusele si hainutele toata ziua, i-am explicat ca nu are voie sa-i puna mana pe maini, fata si zona moale a capului , si culmea e ca a si priceput. Pana acum i-a tras o singura palmuta peste cap, ea zice ca din greseala, dar nu prea cred, pentru ca era cam suparata pe mine la momentul respectiv.
Azi am fost foarte fericita, ca a luat-o mama de la gradi si a dus-o la ea, o s-o aduca Catalin abia cand vine de la servici , asa ca am fost numai cu bebe, care a fost si cuminte pe deasupra. Deci m-am odihnit pe cinste
.
Roxana&Co.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
Ele spune:
try cat e normal sa manance un bebe de o luna la o masa? sau cat pe zi?
Elena si bb Denisa
roserb spune:
Try, mi se pare ca Alex seamana foarte bine cu tine, mai ales partea de sus a fetei. E un scump si un dolofan , sa va traiasca!
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu