Mamici noiembrie - decembrie 2004 (94)
Raspunsuri - Pagina 10
Sabina spune:
Roserb, daca vrea la o ora nu inseamna ca nu ai lapte, a digerat mai repede doar.daca ii dai cand vrea el ai sa refaci lactatia imediat, intr-o zi!!
asa ca sfatul meu e sa nu-i mai dai lapte praf...ai lapte!E mnai chinuitor putin, dar in 2 saptamani se rezolva de la sine.
fetelor...vreau si eu bb mic....mai stii, poate la anu....
Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
try spune:
Merci frumos Roserb, noi suntem topiti dupa el, e speranta noastra acest copilas.
Ele, habar n-am cat trebuie sa manance un bebe la o luna. Cel mai bine te pot sfatui fetele care dau formula la bebelusi, ele stiu cat trebuie sa faca laptic in biberon pt. bebele lor. Eu daca sti uca Alex ia cat trebuie in greutate, nu-mi mai trebuie sa stiu chestii de genul asta. E lipsit de importanta pt. mine daca manaca 100ml la o masa din 3 in 3 ore sau daca manaca 50 ml din ora in ora, habar n-am cat trebuie sa manace si cat de des. Stiu doar ca ii dau de fiecare data cand cere siasta vad ca a dus la o evolutie frumoasa la Alex.
Alex - 5 Nov. 2004
ad_rianna spune:
GANDACELU acum am aflat si eu vestea!!!!!! 

Sa-ti traiasca minunea si sa va aduca numai bucurii! 

Ma bucur enorm ca nu au fost probleme
Adriana si gemenusii: BIANCA si TUDOR pozele noastre
ad_rianna spune:
ELE ai mei vomita fiecare cam o data pe zi, nu regurgiteaza, mie mi se pare ca dau afara aproape tot ce au mancat. Si apoi imediat le este din nou foame si mi-e frica sa le mai dau sa manance. Asa de rau ma doare cand ii vad ca vomita si apoi sunt asa de linistiti, chiar speriati parca. Ma cam panichez cand mi se pare ca ei sufera si eu nu stiu cum sa-i ajut. O sa o sun pe pediatra sa-mi spuna daca sa-mi fac probleme sau nu.
JASMINE, eu am pompa BABY NOVA tip seringa si sunt multumita de ea. Am ajuns si la 60 ml (record) de la ambii sani. Asta cand m-a prostit in spital o asistenta care mi-a zis ca daca mi-a ranit un san fetita sa nu-i mai dau de acolo. Prostie, si chiar am luat si mameloane de plastic sa-i protejez. Acasa mi-a zis pediatrul sa nu le mai folosesc pt. ca in gurita bebelasilor e mai protejat sanul si chiar mi-a trecut "ranuta"
Jasmine spune:
Try,eu intr-o juma de ora scot cam 15 ml de la ambii sani.Maxim 20.Daca peste cateva ore incerc iar sa ma mulg,nu mai ies decat cateva picaturi asa ca am ajuns sa ma mulg doar o data pe zi.Stiu ca in felul asta in curand n-o sa mai fie lapte deloc dar si asa…e ca si cand n-ar fi,daca ii dau 20 ml lapte de la mine si el papa pe zi cam 600 ml lapte praf.Eu cred ca nici nu conteaza ce-I dau de la mine,asa-I de putin.
Eliza,imi pare rau ca nici tu nu ai laptic suficient.Crede-ma ca stiu cum te simti.Dar nu ezita sa-I dai completare lui bebe,sa nu-l tii nemancat cum am facut eu in spital,pt ca asta era politica lor.
Michelina,felicitari,sa-ti traiasca puiul si sa se faca mare.
Ionela,nastere usoara.Hai ca a sosit si ziua cea mare,pe care ai asteptat-o atata!
V-am intrebat cu ce fel de apa faceti baie tocmai pt ca mi se pare chinuitor sportul asta cu oalele cu apa pe aragaz,in fiecare seara.Si eu cred ca nu se intampla nimic daca-l spal pe bebe cu apa de la chiuveta,chiar daca apa asta nu e asa de pura cum ar trebui.Probabil in curand o sa renunt la fiertul apei,contrar indicatiilor pe care mi le-a dat asistenta.
Noi azi am implinit o luna si suntem taaare mandri,mai ales ca am luat bine in greutate si ne-am facut mai dolofani
Sa-ti traiasca domnisoara,Ele.Si eu tineam minte ca noi doua am nascut in aceeasi zi.Sa dea Dumnezeu sa le mearga bine copiilor nostri si sa-I vedem mari.
Onitza,cum sa simti cand te taie si cand te coase la cezariana?Eu am avut anestezie totala si m-am simtit foarte bine dupa operatie.N-am avut nici greturi nici dureri de cap,chiar nu-mi venea sa cred.Evident ca nu simti nimic,esti lemn,ca de-aia e anestezie.O sa te trezesti la reanimare,o sa ai o perfuzie in mana si sonda.Din fericire sonda se pune cat esti inca sub anestezie,deci nici asta n-o sa simti.Sonda o scoate a doua zi dimineata,inainte sa te ridici din pat.Simti o mica jena timp de o secunda si gata.Daca nu sunt probleme nici cu tine nici cu bebe,cam peste 4 zile pleci din spital.
Andreap,si noi avem problema cu somnul,mai ales noaptea.Dupa ce papa e tare vioi sin u vrea sa doarma.Inteleg cand il doare burtica…dar de multe ori sta treaz pur si simplu,se uita in jur si e clar ca vrea sa vorbesc cu el sau sa-l plimb.Azi dimineata a papat la ora 4 si n-am reusit sa-l adorm decat pe la 8.Eram deja chiauna de somn.Nu stiu daca se poate face ceva la capitolul asta.Si habar n-am cam cat ar trebui sa doarma si cat sa stea treaz.
ad_rianna spune:
MOSS si eu le dau bebeilor NAN 1, dar cu Sab Simplex...nu stiu, am observat ca vomita dupa el...sau e doar imaginatia mea? Adevarul e ca eu le pun direct in gurita in loc sa le pun in lapte sau lingurita. Tu le dai dupa fiecare masa? Mie mi-a zi sa le dau de 3 ori cate 4 picaturi, si nu mi se pare ca ar avea rezultate.
Nu am vazut eu bine sau chiar a nascut MICHE?
ad_rianna spune:
DA A NASCUT MICHE!!!!

Sa va traiasca, sa creasca mare si frumos, sa fie mancacios, sa doarma bine si sa va faca numai bucurii
ad_rianna spune:
ONITZA despre cezariana iti pot spune si eu cate ceva: desi am ajuns cu membranele rupte la spital, cica nu aveam deloc dilatatie si m-au lasat, pe monitor bineinteles vreo 4 ore, cu contractii, pt. ca in felul acesta nasterea, chiar daca a fost cu cezariana, a putut sa urmeze un curs firesc...sper ca bine m-am exprimat. Eu am avut lactatia de a doua zi.
Dar uite cum a fost la cezariana: am ajuns in sala, medicul meu era imbracat "frumos" tot in verde, cu bonetica colorata (ca in filme
) si avea in fata un sort maaaare de cauciuc. Mi-am zis: e clar ce ma asteapta. M-au asezat pe masa, in mana dreapta mi-au montat tot felul de ace pt. perfuzii, mana stanga mi-au prins-o pe langa corp, ultimul lucru pe care l-am auzit a fost anestezistul: "Haideti domilor sa scoatem copilasii...Domnisoara are dureri." Urmatorul lucru: eu intinsa pe pat, cu masca de oxigen pe "figura" ,sora mea si sotul meu lianga mine imi spuneau ca avem baietel si fetita.
Cam asta a fost nasterea mea prin cezariana.
ad_rianna spune:
Se pare ca numai eu am mai ramas pe aici. Ce sa fac daca acum dorm bebeii.
Sa stii ONITZA ca nici eu nu m-am simtit rau dupa operatie, avand in vedere ca anestezia a fost totala, nu am avut nici dureri, nici greturi...nimic. Chiar nu-mi vine sa cred ca a trecut asa si eu nu am stiut nimic. Am avut "doar" anemie severa si criza de hipoglicemie, dar asta a fost din cauza ca eu sunt slaba si bebelasii au fost mari.
Sa nu-ti faci nici o problema. Totul va fi asa cum iti doresti tu
try spune:
Jasmine, nu te mai complica inutil cu fiertul apei, eu sincer nu inteleg de ce ati facut asta, ca doar il spalati pe bebe cu apa aia, nu i-o dati s-o bea. Iar acum ca bebe are deja o luna chiar nu merita sa te chinui asa cu fiertul apei, nu exagerati cu sterilizarea in jurul lor. Mai ales daca au apucat sa suga ceva din lapticul vostru fapt ce i-a ajutat sa-si faca o oarecare imunitate, chiar nu vad necesara o astfel de masura de protectie. Nu stiu ce va sfatuiesc asistentele alea tot felul de lucruri care mie una mi se par exagerate. Eu una tind sa nu bag in seama orice spune o asistenta. Intrebati un doctor daca tot sunteti nedumerite si nu stiti ce sa faceti legat de anumite treburi, caci el e cel in masura sa va sfatuiasca, insa asistentele... scuzati-ma, dar nu au calificarea necesara sa fara astfel de recomandari. Nu de putine ori am auzit de "sfaturi" d-astea de bine de la asistentele din Romania. Dar asta e felul meu de a gandi. Eu nici macar nu m-am spalat de fiecare data pe maini cand il luam pe bebe. Da, cineva din afara automat era rugat sa se spele pe maini inainte de a pune mana pe bebe. Dar in rest nu am luat nici un fel de masuri de protectie pt. bebe.
In plus, nu va ganditi la bebelusi ca la niste fiinte plapande si sensibile, sa stiti ca bebelusii sunt foarte puternici, tindem noi sa ii consideram fragili pt. ii vedem asa de mici, insa ei sunt niste luptatori.
Alex - 5 Nov. 2004