Jocul cu de toate (partea a 3-a)
Raspunsuri - Pagina 5
iileana spune:
quote:
Originally posted by gen68
personaj....decedat
printre alte cuvinte au fost si acestea: ...dovada, dovada.....
elena ceausescu.
(mergea mai bine la celalalt joc, cel cu personaje)
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Darael...uite aici , mai pe la coada spune ca ccc Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica se chema si Sarmisegetuza sau mai degraba, numele intreg este Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa (acordat de Imparatul Hadrian).
pozulici
Saru’mana !
Cat despre nadragi, sa stiti ca mie-mi plac fetele fara
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
gen68 spune:
iileana, validez raspunsul daca schimbi u-ul de la urma cu a. parca ea era cea care spunea asa.
ai corectat intre timp. doamne e o nebuneala jocul asta.
yr turn.
gen, mamica doar de
marius
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by arboria
Se pare ca nimeni nu a raspuns complet la intrebarea lui Darael, asa ca ii luam in considerare urmatoarea intrebare?
Darael, nu prea e in regula sa pui alta intrebare pana sa se afle raspunsul primeia. Ne zapacim
Julia
ps acum am vazut a doua ghicitoare.
Darael, a mai fost Pasteur
Eu am pus urmatoarea intrebare considerand ca s-a dat raspunsul corect – treaba cu Sarmisegetuza de la final cred ca este o treaba ulterioara pe care "nenea Hardian" nu mi-a spus-o cand ne-am intalnit ultima data
la bere... scuze daca v-am stresat (mai am f putin timp de net si doream sa profit inainte sa ajungeti la partea a 29-a
pentru toate jucatoarele !Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Kehleyr spune:
Din cate inteleg eu, atat capitala veche (pre-romana) a Daciei s-a numit Sarmizegetusa (si atat!), cat si cea romana - nume complet Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Nu m-am lamurit insa daca erau in acelasi loc.
Apropo, cica (sursa: dacii.ro) "Sarmi Seget Usa, adică „Eu mă grăbesc să curg“, în limba sanscrită, este vechea capitală a Daciei. Este situată în Munţii Orăştiei din Grupa Retezat-Godeanu"
M-am gandit ca poate va intereseaza
. Eu aflu multe lucruri noi de pe aici.
Regula lui Q cu o ora mi se pare buna.
iileana spune:
da, Gen, dupa ce-am raspuns mi-am amintit brusc ccc ca ne era el, ci ea...cum am putut sa uit?...ce trece timpul asta...
Ia haideti inapoi la scoala:
Problema (irezolvabila si celebra) de constructie geometrica; L-a preocupat (si) pe Eminescu.
lilanda spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
[size=1]Din cate inteleg eu, atat capitala veche (pre-romana) a Daciei s-a numit Sarmizegetusa (si atat!), cat si cea romana - nume complet Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Nu m-am lamurit insa daca erau in acelasi loc.
E pe acelasi loc....www.sciencedaily.com/encyclopedia/sarmizegetusa" target="_blank">sarmisegetuza si cind am dat raspunsul credeam ca se subintelege...de aia intrebam si eu cit de pedanti trebuie sa fim cu raspunsurile???
pozulici
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by gen68
iileana, validez raspunsul daca schimbi u-ul de la urma cu a. parca ea era cea care spunea asa.
ai corectat intre timp. doamne e o nebuneala jocul asta.
yr turn.
gen, mamica doar demarius
Si eu zic ca era "tovarasa" !
Cat despre nebunia si magia subiectului... acesta-i si farmecul, doamnele mele !
Si se vede interesul dupa numarul de vizionari si raspunsuri – mai tineti minte ce „naspa” erau subiectele acelea cu karma, reincarnarea, ateismul si celelalte chestii „grele” unde aproape toti participantii stateau incruntati ?
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
iileana spune:
quote:
Regula lui Q cu o ora mi se pare buna.
Daaa.
Si instauram legea si la joculetul cu personalitati, care deocamdata e "in adormire"?
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by lilandaquote:
[size=1]Din cate inteleg eu, atat capitala veche (pre-romana) a Daciei s-a numit Sarmizegetusa (si atat!), cat si cea romana - nume complet Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Nu m-am lamurit insa daca erau in acelasi loc.
E pe acelasi loc....www.sciencedaily.com/encyclopedia/sarmizegetusa" target="_blank">sarmisegetuza si cind am dat raspunsul credeam ca se subintelege...de aia intrebam si eu cit de pedanti trebuie sa fim cu raspunsurile???
pozulici
Revenind la Sarmisegetuza, vechea cetate era in centul complexului dacic de cetati Costesti – Blidaru cu Sarmisegetuza in munti hat departe, cam 20 km in munte (se ajunge acolo de la Orastie – Costesti), iar noua cetate (cea romana) este langa Hateg pe soseaua principala !
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume