Joaca copilului meu
Revin iar cu ceva asemanator....
Un alt copil i-a spus la gradinita lui Adi ca nu stie sa se joace.
Adevarul este ca nu se joaca cum o fac ceilalti copii. Nu este foarte interesat de jucarii. El sare tot timpul, alearga, chiar si in casa. Nu ia o masinuta sa se joace cu ea pe covor... poate doar s-o demonteze... Nu face castele sin cuburi... lego... ci doar le pune unele langa altele si imi povesteste ca ar fi fantani arteziene si care curg primele si care ultimile... Nu traieste in lumea lui... pentru ca are prietenii din parc cu are se intelege foarte bine, dar ii cunoaste de aproape un an.
La gradinita el se joaca cu niste ceasuri de jucarie...Altceva nu-l atrage...
Cum sa procedez? Sa astept sa creasca este singura solutie?
Raspunsuri
Cristina spune:
Filofteia, parerea mea este sa-l lasi in pace. Si in plus, sa te arati interesata de ceea ce-ti povesteste, sa povestesti si tu cu el..poate vei avea surprize (eu sunt convinsa).
Nu toti oamenii incap in "patul lui Procust". Nu-l forta sa se incadreze in tipare. Pana cand vom continua sa credem ca, daca unii nu fac "ceea ce se cuvine" sunt "ciudati"?
Si in plus, toti copiii traiesc "in lumea lor". Daca ai auzi-o pe fi-mea cat povesteste singura....
Bucura-te ca ai un copil deosebit! Sa-ti traiasca!
camelia.t spune:
quote:
Originally posted by Cristina
Filofteia, parerea mea este sa-l lasi in pace. Si in plus, sa te arati interesata de ceea ce-ti povesteste, sa povestesti si tu cu el..poate vei avea surprize (eu sunt convinsa).
Nu toti oamenii incap in "patul lui Procust". Nu-l forta sa se incadreze in tipare. Pana cand vom continua sa credem ca, daca unii nu fac "ceea ce se cuvine" sunt "ciudati"?
Si in plus, toti copiii traiesc "in lumea lor". Daca ai auzi-o pe fi-mea cat povesteste singura....
Bucura-te ca ai un copil deosebit! Sa-ti traiasca!
Cristina&Sanziana
SUBSCRIU!!!
Si al meu daca-l intreb ce face la gradi, cum se joaca mai spune dar numai cate putin. In schimb cand este singur la el in camera, daca stau sa ascult din hol mai aud cate o jumate de poezie, un cantecel, isi aranjaza el jucariile si le striga cu numele colegilor de la gradi, le mai si cearta, le da buline etc.Dar daca intervin , totul se termina.Asa ca... deocamdata ma bucur ca-i merge mintea si are imaginatie!
Daca zici ca-si gaseste singur preocupari e in regula.Fiecare cu ritmul lui.Nu e intotdeauna o idee buna sa-i tot comparam cu altii.
Rabdare si intelegere !
camelia si Fineas (n.28.10.2001)
gabrielat spune:
Camelia.t, am ramas uimita!
Exact asa face si baietelul meu!
Cristina din pacate inca mai sunt oameni care gandesc asa - <daca unii nu fac "ceea ce se cuvine" sunt "ciudati"?> Am avut surpriza sa aud cu urechile mele asa un comentariu de la un parinte al unui coleg de-a lui Adi.
Filofteia, e asa cum spun si fetele, fiecare copil are ritmul lui, lasa-l in pace, integreaza-te in lumea lui, joaca-te cu el asa cum ii place lui nu cum ti-ar place tie sa se joace!
Sa ne traisca copiii!
filofteia spune:
Nu mi-am facut probleme niciodata ca Adi este altfel. Eu sunt larga in gandire, asa ca nu l-am fortat niciodata. Are un altfel de a fi fata de al celorlalti copii... dar dovedeste imaginatie si gandire pozitiva. Eu l-am invatat mereu sa-l respecte pe cel de langa el ...
Voi insa cum procedati cand va spune ca ceilalti nu-l vad ca pe un copil sociabil?
Educatoarea se poarta frumos cu el si il incurajeaza... il lauda fata de noi...
nefertari spune:
filofteia , copilul tau mi se pare deosebit si cred ca merita incurajat sa viseze .
Nici copilul meu, de 5 ani , nu este prea sociabil .Traieste intr-o lume a lui , APARENT rupt de realitate .Spun aparent pentru ca la solicitarile educatoarei raspunde intotdeauna la subiect .Nu se joaca cu alti copii ci prefera sa-i privesca , mai bine zis sa-i studieze .
Nu e interesat de numele lor - li se adreseaza cu "baiatul" sau "prietene". Eu il incurajez mereu sa intre in vorba , sa se joace ,incerc sa il fac sa se simta deosebit,increzator in fortele sale