Dozare anticorpi incompatibilitate Rh

Dozare anticorpi incompatibilitate Rh | Autor: Monica-Elena

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in 4 saptamani si am grupa OI si Rh negativ eu si sotul AII si Rh pozitiv. Am facut ieri dozare de anticorpi ptr incompatibilitate de grupa si de Rh si a iesit OK adica sunt absenti. Intrebarea mea este din cat in cat timp se repeta aceasta dozare.
Si inca ceva cat ati avut voi VSH-ul in sarcina?

Monica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aditza_79 spune:

Ceau Monica,
eu am iarasi RH negativ, iar sotul meu pozitiv. Sunt insarcinata in 9 saptamani. Medicul meu mi-a spus ca va trebui sa merg lunar sa-mi faca analiza sa vada daca creste numarul de anticorpi. Am inteles ca in primele luni in mod normal nu creste nr. de anticorpi, dar s-ar putea sa creasca in ultimele luni daca copilul are RH pozitiv ca tata. Mi s-a pus cumva in vedere ca daca se intampla asta prin ultimele luni s-ar putea sa trebuiasca sa-mi faca cezariana. Ideea e ca nu trebuie sa-ti faci griji. RH-ul negativ nu mai este o problema in zilele noastre. Am inteles ca va trebui sa facem si o injectie in saptamana 26 cat si dupa nastere ca sa nu fie probleme la al doilea copil.

Adriana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Buna Monica,
Felicitari pt. si o sarcina usoara.
Si eu am Rh negativ si sotul pozitiv. Nu stiu la cit timp se controleaza in tara anticorpi. Pot sa-ti spun cum se procedeaza doar la noi. La inceputul sarcinii se face analiza si pe urma in saptamina 28. Pe urma se face un vaccin indiferent de rezultat ca si profilaxa nu cumva sa nasti mai rapid. De cezariana nu mi-a spus nici un medic desi eu acum sint la a doua sarcina si sint si asistenta medicala si am facut practica la noi nascuti. Dupa ce nasti i se ia si la copil singe si in caz ca el are RH pozitiv ti se administreaza tie din nou vaccinul ca la urmatoarea sarcina sa nu ai probleme cu copilul.Vaccinul trebuie administrat in primle 24 de ore , deoarece pe urma e tirziu. Poti sa pierzi al doilea copil daca nu ti se administreaza vaccinul si primul are RH pozitiv.
Din cite spuneau fetele de pe forum acest vaccin il primesti uneori gratuit insa este foarte greu de gasit. Unele au trebuit sa-l plateasca si am inteles ca ar costa in jur la 3-4.000.000 de lei. Asa ca discuta cel mai bine cu ginecologul si asigurate ca-l gasesti in caz ca ai nevoie de el.
Aditza -79 RH negativ iti ramine tie toata viata, nu se poate schimba de la o sarcina la alta. si tie o sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Mie nu mi-au facut analize lunare pt. faptul ca am RH negativ(grupa A) sotul aceeasi grupa dar pozitiv. La ambele sarcini mi-au facut vaccinul in sapt 28 si imediat dupa nastere. Cit despre valoarea VSH nu stiu, aici nu-ti dau tie analizele in mina, le fac ei la laborator si scriu pe carnetul de gravida doar cind e ceva in neregula. Eu n-am avut probleme nici la prima nici la a doua sarcina.

O sarcina cit mai usoara, iti doresc.
toate cele bune
narcisa x Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Si eu sunt tot cu RH neg. Primul vaccin l-am facut cand am inceput sa am sangerari, cam prin luna a doua. Atunci mi s-a facut si testul. Al doilea vaccin l-am primit in sapt. 28 si a fost ultimul. Copilul s-a nascut cu RH neg., deci la mine nu a mai fost nevoie sa primesc injectia. Daca copilul tau se va naste cu RH poz., atunci tu vei face Imunoglobulina/Rogam.
Despre VSH, nu stiu cat l-am avut.
Sarcina usoara si un bebe sanatos,
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Si eu am 0 negativ, iar sotul B pozitiv. Am facut determinari de 2 ori pana acum si nu au aparut anticorpi, dar trebuie sa le repet lunar.

Aurasa 11 sapt.
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Chiar daca exista incompatibilitate de Rh(mama negativ si tata pozitiv), la prima sarcina nu trebuie sa fie probleme. Ma refer la prima sarcina(fara avort inainte). Daca cumva a existat avort anterior sarcinii tinute, atunci pot exista probleme. Sa va explic de ce: sangele fatului nu se amesteca cu sangele mamei decat la avort sau la nastere, si atunci organismul mamei recunoaste sangele strain ca pe ceva ce trebuie sa-l respinga si fabrica anticorpi. De aceea in cazul urmatoarei sarcini exista pericolul respingerii fatului de catre organismul mamei, in cazul in care fatul va avea Rh pozitiv.

Caz concret: eu(Rh negativ) am 2 copii cu 2 tati diferiti: primul avea Rh negativ, deci no problem. Al doilea Rh pozitiv, sarcina mi-a fost monitorizata totusi, ca sa nu fi "uitat" eu cumva ca as fi avut vreun avort...ma rog, mi s-a spus ca ce e sigur e sigur...nici o crestere de anticorpi asa cum ma asteptam. La nastere i s-au facut fetitei analizele, are Rh pozitiv, asa ca am primit imunoglobina pentru ca s-ar putea sa mai dorim un copil.

Pupicei si sarcini usoare. Si bb-i sanatosi si frumosi!

Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
poze1 ; poze2 ; poze3
bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput