Alimente recomandate/interzise la sarcina

Alimente recomandate/interzise la sarcina | Autor: Liliann

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor
sunt insarcinata in 6 sapt. si nu am chef sa mananc nimic, nu mai am senzatia de foame, mananc asa, ca trebuie.am un gust ciudat in gura, greturi, evident, cred ca de la asta mi se trage.nu mai stiu ce sa mananc, m-am saturat de fructe, de iarturi, lapte, musli, supe, ciorbe, carne de pui aaaa, nu mai stiu ce mai mananc, ideea e, spuneti-mi va rog, voi ce ati mancat in perioada asta?ce ati evitat sa mancati?
ohh, mai dati-mi si mie idei ce sa mananc ca suntn total neinspirata

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geaninaelena spune:

buna

si eu trec prin aceeasi stare...inainte mancam destul de sanatos (2 l lape pe sapt, branzeturi,oua, etc)...acum nu mai am pofta de nimic...am slabit 3 kg...mananc multe acrituri...si covrigi...nu cred ca e bine pt mine si bebe dar nu reusesc sa inghit mai nimic!

Gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu am patit la fel dar o sa treaca, mie dr mi-a spus sa mananc orice mai putin sarat si condimentat, in rest orice

eu imi aduc aminte ca nu puteam sa pap nimik din cauza greturilor, in afara de mere, si mi-au prins bine ca ma si constipasem, si usor usor ,am mai incercat si un ou un cartof copr, dimineata eram innebunita dupa paine prajita cu unt si ceai si dulceta, dupa aia pizza, si tot asa, acum au trecut si greturi dar nu pot manca mancaruri gatite , si am o pofta de sarmale...,

si stati fara grija ca bebelinul are ce papa , si eu eram asa ingrijorata, si am slabit in pimele 2 luni , acum am 17 saptamani mai am putin ( 1 saptamana ) si intru in 5 luni si am pus doar 4 kg, dar dr a zis ca e perfect

va doresc o sarcina usoara si bebelusi sanatosi si nu uitati sa luati acid folic acum la inceput este foarte important

Adriana si bebelinul 17+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Si eu am trecut prin starile voastre si am slabit in primele 3 luni 3 kg. Mancam cam tot ce aveam impresia ca-mi face cu ochiul chiar si doar pentru o secunda: prajituri, covrigi, prostioare! Si eu eram innebunita dupa produse lactate si barza dar 4 luni vomitam cum le puneam pe limba. La aproximativ 4 luni au trecut toate astea si am inceput sa manac sanatos...singurele chestii care s-au pastrat pe tot parcursul sarcinii au fost strugurii si salata orientala rece dar fara ceapa (cartofi, masline, oua foerte tari si castraveti murati)si....cartofii prajiti.

Ceea ce stiu si am citit este ca nu e bine sa se faca excese de ficat si produse din ficat (pateuri) deoarece contin prea multa vitamina A care in exces dauneaza....dar eu am mancat din cand in cand si asa ceva, si slava Domnului a fost totul ok, pana acum.
Deci...rabdare si optimism, vor trece!
Sarcini usoare la toate burticutele!

(32 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Si eu si eu!!!! mi-e sete beau apa, lapte dulce mai merge...de iaurt eu care eram fan m-am saturat nu mai vreau nimic din dieta mea sanatoasa de pana acum...nu-mi place nimic...am facut o supa de legume si am aruncat-o. Ce mi-a mers insa: o supa de galuste deci zeama mai limpede si cu patrnujel mi-a priit. As manca piure de cartofi, placinte dar...nu vreau sa exagerex cu mancatul asa ca ma mai potolesc din cand in cand. Mere, pere astea merg. Dar in rest si la mine...greu... Si am un nod in gat permanent de toata frumusetea de parca tot stomacul meu se duce in gat...si balonari si chiar constipatie uneori...ufff...
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Dragele mele, ideea e sa mancati totusi sanatos, fara conserve/conservanti, sare/condimente in exces si feriti-va si de E-uri (pe cat se poate). De asemenea zaharul, eu am incercat sa-l scot de tot din alimentatie, imi era suficient cel din fructe. Am mancat struguri in prostie, tone de struguri..... Acum vad ca sunt fan compoturi, ceaiuri cu lamaie, si beau la apa...Greturi n-am avut deloc si nici pofte, dar tot asa, in primele luni am slabit vr-o 4kg. Din saptamana 14 am inceput sa iau supliment de vitamine pentru bebe (Materna) iar pana acum am luat 14kg iar medicul zice ca-i ok. Si uite asa...mai cu fructe, mai cu ceaiuri, cate o fripturica, mai avem putin si tinem minunea in brate.
Bafta, sarcina usoara si nastere "instantanee", bebelusi frumosi si sanatosi care sa va aduca numai bucurii.

bumbacel si bebi 38 saptamani
DPN 1-4 decembrie Dr.Radulescu (Filantropia)

Mergi la inceput