Mamici de ianuarie - februarie 2005 (59)
Raspunsuri - Pagina 11
PatriciaArdeleanu spune:
da, ana -maria, am fost la Municipal, mi-a facut echografie si mi-a spus "lichid amniotic subiectiv normal pentru virsta sarcinii".
Nu este nici alb-roz, nici alb-verde, este alb galbui (opalescent). celelalte culori cred ca le ia cind cade si dopul gelatinos, iar verde cred ca atunci cind se depaseste termenul de sarcina.
cit despre bagaj, vreau sa zic ca eu m-am dus la spital aseara pregatita, pentru ca dr mi-a zis ca spera sa nu fie cazul dar sa fiu pregatita, asa ca nu stiu cind mi-am pus in geanta cam tot ce imi trebuia, mai putin haine bb, dar am fost destul de adunata, mi-am pus chiar si analizele.
despre pijamale, desi sint mai comode, s-ar putea sa nu ne dea voie in spital cu ele, pentru ca auzisem ca nici cu chiloti nu ai voie sa stai. Mi se pare o aberatie!!! a mai auzit cineva asa???
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 29
adita spune:
eu foloseam cam un bax si jumatate de pampersi pe luna, cand era bebele mic. datile trecute eu am luat marimea mini, si s-a dovedit a fi bine, ca ai mei aveau deja 4 kg la nastere si le veneau bine astia. acum am luat un pachet mic newborn, ca mi-era frica sa nu nasc inainte de termen, dar vad ca bebe s-a potolit si s-a hotarat sa mai stea. oricum, nu stiu daca e bine sa luati cantitati mari de pampersi inainte sa-i testati pe bebelusi. chiar daca sunt apreciati de multe mamici, s-ar putea sa descoperiti ca o anumita marca nu se potriveste deloc conformatiei bebelusului vostru, sau chiar ca se irita de la unii.eu zic ca e bine sa luati cantitati mai mici la inceput, sa vedeti cum vin.
Simona are dreptate cu pijamalele, e foarte incomod sa te duci de doua ori pe zi la "toaleta" si sa te chinui cu dat pantalonii jos, pus pantalonii, s-ar putea sa nici nu ai unde sa-i lasi (cand am nascut eu trebuia sa stai cu ei in brate, ca in afara de masa aia pt toaleta si biroul asistentei, altceva nu era in camera aia).
in legatura cu vata depinde si de spital. La Cantacuzino dadeau ei niste tampoane facute din vata si infasurate in comprese sterile, ca sa nu se agate vata prin eventualele cusaturi de la epiziotomie
cocolino spune:
Adita , eu stiam despre faptul ca nu toti pampersii sunt acceptati de bebei..Si nepotica mea a folosit mai multe marci,pana sa suporte una...si culmea,chiar nu a fost pampers,ci Huggies,parca... Cat despre cate baxuri cumparam...vorbeam de principiu,ptr ca eu de ex nu stiu cam cate kg ia bebele in prima luna si n-as vrea sa raman cu ei nefolositi ...
Cu camasa eu nu ma impac deloc,asa ca tot la pijama raman cu riscul de a face gimnastica..
Patricia, mi se pare o aberatie sa nu te lase cu chiloti,ptr ca pana la urma noi dupa nastere vom sangera,deci nu cred ca vom balti in propriul sange din pat...
Coca 31 saptamani si
dragalasa
- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131
ana maria spune:
Coca hai sa-ti zic eu cum e cu chilotii. Dupa cerclaj am sangerat si mi-au pus un super tampon fara sa am insa chilotzi. Culmea e ca statea tamponu singur singurel. Eu mi-am pus abia a doua zi chilotzi si inteligenta fiind mi-am pus un tampon din ala mai destept, imi luasem cu mine un pachet. Dar, cu tamponul mai destept , m-am iritat ca naiba. Cica vata ajuta zona iritata (de iod si sangerari) sa respire pe cand tamponul asta sintetic deloc. Am aflat insa dupa ce am ajuns acasa si m-am speriat ca am luat vreo ciuperca din spital, asa usturimi si mancarimi aveam.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
cocolino spune:
Mai fetelor,daca asa ziceti voi..eu va cred dar mi se pare aiurea sa stam cu tamponul ala...fara nici o sustinere...dar sa ajungem noi acolo...
Coca 31 saptamani si
dragalasa
- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131
oana cretu spune:
Sa o iau pe rand. De pempersi, eu prefer sa risc, sa imi aduca ai mei, ca nu sunt asa scumpi ca aici.
Chiloti, aici iti recomanda sa iti cumperi, speciali, de nasteri, sunt de unica folosinta si care se spala. Eu mi-am luat care se spala, din panza sunt.
Si nici eu nu suport camasile, m-am chinuit in spital cu ale lor rau. Imi iau o pijama si o camasa, si daca e, mai folosesc din ale lor, ca sunt curate, nu se compara cu ce iti da la noi, si sunt speciale, sa le deschizi la san...
Am primit cadou de la fetele de pe forumul "La France" un scaunel de masina superb tare. A fost George si l-a luat si nu ma mai satur privindu-l. Sunt niste fete de nota zece. Nu oricine ar fi facut acest gest.
Va pup!
oana si bebitza din burtica
(34s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
Lali spune:
Tocmai vin de la magazin. Mi-am luat halat (cu dungi pastelate, Simona) si camasa de noapte desi nu le suport nici eu deloc, deloc
. Da' am gasit una fara floricele si dantelute, asa ca un tricou mai lung si cu nasturei in fata. Eu cred ca, daca fac cezariana probabil ca nu voi suporta elasticul de la pantalonii de pijama in primele zile, asa ca am luat camasa... teoretic ar trebui sa mai iau una dar am zis ca nu mai iau decat daca vad vreuna draguta de tot.
In subiectul despre bagajul de spital scrie si despre chiloti de bumbac lati, probabil ca sunt totusi folositori. Dar care or fi aia ? Cei urati de tot, albi la care le spuneam pe vremuri "chiloti rusesti"? Offfff, pe langa ca vom fi extenuate dupa nastere mai trebuie sa ne luam pe noi si toate oribilitatile...
. Nu se poate cu pijama de satin si chilotei tanga? Am luat-o razna, e clar dar parca mi-e dor de mine, cea dinainte de sarcina... 
Simona, e relativ bine cu analizele mele, trebuie sa mai fac o monitorizare si sa vedem dupa sarcina cum evolueaza inimioara mea. S-ar putea sa fie de la sarcina si sa imi treaca dupa, sper !
Lali si licuriciul ei 33+
Dr. Anca, Municipal
coraly spune:
Eu mi-am luat 3 camasi de noapte. Daca nasti normal, aia in care nasti e clar ca e compromisa. Transpiri si se murdareste...Dupa aia, e posibil sa te mai patezi daca ai sangerari mari, asa ca nu stiu daca sunt de ajuns 2. O prietena care a nascut a avut 4. Si-a pus cu ea 2 si dupa aia i-a mai adus de acasa. In ceea ce priveste chilotii, la o nastere normala, cand trebuie sa-ti pui ditamai tamponul nu te vad bine cu tanga :)
Si mie imi plac pijamalele, n-am suportat niciodata camasile de noapte, dar in situatia aia e nasol, daca ai epiziotomie si trebuie sa te curete des, sau daca te controleaza medicul inainte de a naste, ce faci, tragi de pantaloni la ditamai contractia? Asta e situatia. E neplacut. Toate sunt neplacute, de aceea e bine sa nu te gandesti inainte prea mult, ca altfel o iei razna.
Coraly, 34+
Eliza5 spune:
Lali, tu o sa nasti la Municipal asa ca iti spun ca nu o sa ai nevoie nici de camasa de alaptat nici de pijamale. Nu te lasa cu ale tale, iti dau ei de acolo chiar in momentul internarii. Cat despre chiloti, in primele 2 zile nu o sa porti deloc (se pune doar vata acolo, jos), iar apoi iti trebuie niste chiloti mari, de bumbac (chiloti de baba
). Taietura de la cezariana este foarte jos, la linia unde incepe parul pubian asa ca iti trebuie niste chiloti care sa vina cumva pana peste burtica (pana la buric). Se gasesc in Obor. Sa iti iei la tine si un set de lucrusoare pentru bebe (body, camasuta, pantalonasi, caciulita, o paturica, un prosopel pentru nou-nascuti) si mai ales cosmetice pentru bebe (sampon, ulei de corp, sapun - iti recomand Sanosan) pentru ca asistentele or sa-ti spele puiutul in fiecare zi cu cosmeticele tale. Or sa-ti aduca copilutul sa-l alaptezi dupa vreo 3 ore dupa operatie, chiar daca nu prea o sa ai cu ce sa-l alaptezi, dar e foarte important sa il pui la san sa suga (declanseaza lactatia). Daca mai ai intrebari, sa-mi spui 
Ah, foarte, foarte important! Incearca sa te misti cat de repede posibil dupa operatie. Incearca cu miscari mici (misti picioarele, te intorci usor de pe o parte pe alta, etc.). Cu cat te misti mai repede, cu atat e recuperarea mai usoara.
Eliza si
Alex (15 nov. 2004)