Retentie de apa in perioada sarcinii

Retentie de apa in perioada sarcinii | Autor: anky

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,am si eu o intrebare.Stiti cumva ce pastila as putea sa iau pentru ca sa elimin apa din corp.Sint gravida in patru luni iar corpul meu retine multa apa in aceasta perioada.Din cauza aceasta ma simt tare greoaie,poate imi dati o idee,ce as putea sa iau sa elimin,sa nu ma mai simt asa greoaie.

O zi buna

Anca siBianca

http://community.webshots.com/user/anky2100

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

nu manca sarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna, si eu am aceeasi problema cateodata nu mai suport nimic in picioare si sosetele au inceput sa ma stranga, si nu mananc sarat, nu cred ca e bine sa iei pastile sa elimini apa din corp, oricum trebuie sa o faci la recomandarea doctorului, insa am citit pe internet ca cel mai bine e sa faci miscare, macar 30 minute de mers pe jos zilnic iti pune sangele in miscare, apoi cand faci dus ar fi bine la final sa dai cu apa rece pe picioare cateva secunde cica face bine

Adriana si bebelinul 17 saptamani si 4 zile

Sanatate si numai bine

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

uite ce am mai gasit pe net :

Trucuri pentru a-ti mentine picioarele sanatoase
Cum sa previi senzatia de picioare umflate, obosite, la birou si in calatoriile lungi, cu avionul sau cu masina.

* Evita sa stai prea mult timp in aceeasi pozitie. Pentru a stimula circulatia sangvina, ridica-te din cand in cand de pe scaun si fa cativa pasi.
* Scoate picioarele din pantofi si, daca e posibil, intinde-le pe un suport aflat ceva mai sus decat corpul (moda americana a picioarelor puse pe birou are, astfel, o scuza). Sigur, aceasta pozitie presupune si o igiena corporala impecabila!
* Poarta haine si incaltaminte comode, lejere (pentru a nu ingreuna circulatia sangelui), preferabil confectionate din fibre naturale (ca sa lasi pielea sa respire!).
* Evita pozitia incrucisata a picioarelor deoarece intrerupe circulatia.
* Daca e nevoie, apeleaza la ciorapii speciali, realizati pentru a veni in ajutorul celor care au o circulatie venoasa defectuoasa (se gasesc in farmacii).
* Hidrateaza-te corect: bea cat mai multa apa - eventual, plata - si mai putina cafea sau lichide (sucuri dulci, carbogazoase).
* Incearca sa stai afara macar 20 de minute din cele opt ore de lucru, ca sa te bucuri de lumina directa a soarelui si de aer curat.
Evita (mai ales seara) alimentatia prea sarata, excesul de cafea si alcool (retin apa in tesuturi).Evita folosirea in exces a saunei sau bailor prea fierbinti, prelungite.

si s-a mai discutat si pe forum aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=8396

sper sa-ti fie de folos
Adriana si bebelinul

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Nu te sfatuiesc sa iei pastile. Eu sunt umflata din luna a 4-a, dar n-am luat nimic. De tot nu mi se mai desumfla niciodata, uneori sunt mai putin umflata, dar pantofii vechi si inelele nu imi mai sunt bune. Ce poti sa faci este sa mananci mai putin sarat, sa stai cu picioarele ridicate cat mai mult, sa faci gimnastica si sa stimulezi circulatia. Noaptea, sa incerci sa dormi pe partea stanga, ca sa permiti sangelui sa revina inapoi din picioare. De fapt, si ziua poti sa stai la fel cand stai culcata. Eventual poti bea ceai de cozi de cirese, sa simulezi diureza. Dar poate ar fi bine sa-ti faci si analiza urinei, sa nu ai vreo infectie. De asemenea, sa-ti masori des tensiunea, sa nu fie si alte complicatii. Daca umflarea nu e insotita de cresterea tensiunii, se considera ca e un fenomen normal in sarcina.

Coraly, 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

pentru "desumflat" , doctorul mi-a zis sa fac asa: o zi intreaga sa mananc doar cartofi fierti in coaja si tot in ziua respectiva sa beau cat mai putina apa.

acu..eu n-am incercat (nu am vointa si nervi sa mananac doar catofi o zi intreaga) asa ca nu stiu daca solutia e buna..

P.S: sau ..daca nu vreti cartofi, incercati cu orez fiert ...

toate..fara sare...

inca cu David, 38 sapt., DPN 7 dec.
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Eu stiu ca frunzele de varza sunt bune pentru problema asta.
Sie eu am avut aceeasi problema cand am fost insarcinata, singura de altfel caci am avut o sarcina super usoara asa cum va doresc si voua, si stateam cu picioarele in sus, mama mea fiind farmacista mi-a dat si o pastiluta ca sa urinez cat mai mult ( care e nu e contraindicat in sarcina) dar nu mai stiu cum se numeste. Am sa o intreb si va spun. Dar oricum mai bine mai intrebati si voi medicul ca eu stiu..poate nu e bine..mie mi-a facut insa bine, desi o rezolvam pe moment si apoi iar.
Nu am scapat de picioare umflate pana cand am nascut, si acum de la 37 cat purtam la pantof acum port 38, nu mi-a mai scazut numarul deloc, desi picioarele nu le mai am umflate.

Ce ti-e si cu sarcina asta...dar nu-i asa ca e minunat??

Mergi la inceput