Copilasi de iunie-iulie 2003 (36)
Raspunsuri - Pagina 6
iselin spune:
Ce temperatura are bebele vostru noaptea, cand doarme. Aici e frig afara si nu stiu daca e bine sa fie 24-24 sau 20 grade C. La 20 Grade C totusi mi se pare cam rece in camera ei.
Pentru toata lumea &
maria m m spune:
quote:
Originally posted by iselin
Ce temperatura are bebele vostru noaptea, cand doarme. Aici e frig afara si nu stiu daca e bine sa fie 24-24 sau 20 grade C. La 20 Grade C totusi mi se pare cam rece in camera ei.
Pentru toata lumea &
In camera Paulei sunt aproximativ 21 de grade.
maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)
maria m m spune:
quote:
Originally posted by iselin
Mai este iarna la voi?
Ce frumos trebuie sa fie!
Noi nu avem, doar frig, frig.
A dat careva dintre voi bebelui sa manance salata cu hrean? Nu stiu daca sa-i dau, face bine la raceala , dar e foarte puternic pentru stomac. Pupici!
Ieri dupa o ninsoare ca in povesti,ne-am trezit dimineata pe ploaie si frig,toata zapada disparuse,si azi a plouat mult de tot.
Deci nu mai prea e zapada.
Mey,eu una inca nu i-am dat hrean.
maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)
gio spune:
Cat ati scris...
Cornelia, felicitari pt baietel!!!Ai fost pt eco in Constanta sau in Buc? Oricum, e super asa, o fetita si un baietel, asta imi doresc si eu!
Ioanabrrr, sa-ti dai jos ghipsul cat mai repede!!!
Si fi-mea face figuri cu somnul, vad ca e boala generala,
Romana 74, mai scrie-ne, mai pune poze cu grasunul (mai e grasun?)...
Hai fetelor, spuneti repede idei de cadou de sf Nicolae!!Asteptam!
Pupici,
Gio si Taisia
poze cu taisia
elena_ltd spune:
Salutare tuturor!
Cornelia, felicitari pentru baietel! Sa fiti sanatosi cu totii!
Magdone, bine ai venit!
Carmenutza, merge proiectul, castig la el, dar nici ca tine cat pentru un an intreg de stat acasa. As vrea io. La mine s-a amanat jobul pt martie. Dar pentru mine e ok asa.
Fetelor, abia am reusit sa va citesc. Suntem bine, dar am o perioada mai aglomerata si n-am apucat sa mai intru pe forum. Mi-ati lipsit. Ma apuc sa va citesc mai pe indelete ca ati fost harnicute la scris.
Pupici,
anamaria spune:
temperatura de somnic - la noi copiiidorm la cca 22- 24 grade, atat este .de laastia cu caldura. ii culc in pijamale fara maieuri, in saci de dormit din prosop (adica chiar asa e, un prosop de bumbac pufos plus finetul de la exterior...). uneori transpira putinel, dar in general dorm bine, oricum nu s-au trezit de prea cald.
adina - eu cred ca ai putea sa incerci, treptat, s-o trezesti dimineata mai devreme, cu cate 15-30 minute, de ex, si seara s-o culci tot cu atata mai devreme, pana ajungi la ora dorita. si mie mi se pare ca se culca cam tarziu... dar daca si tu faci treaba noaptea, probabil e ceva de obisnuinta in familie. noi ne culcam devreme, adica copiii intre 9-9.30, maxim 10 seara, si noi rapid dupa ei, mai strang cate ceva dar nu exagerez... sotul era mai 'pasare de noapte', statea noptile la tv sau alte astea, dar de cand cu copiii s-a lecuit si el, de voie-de nevoie!
anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Crisa si Bibi, hai ca impart berea in doua sau fie de la mine, doua beri virtuale !
Crisa, chiar ca departe mai esti ! Poate dai de Claudya pe acolo, mai stii?
Bibi, oare despre mine vorbesti? M-ai emotionat, dar sa stii ca nu sunt asa de grozava. Oricum, o cura de laude, nu strica .
Mihaela, stiu ca tu mananci foarte sanatos, dar zi-mi si mie cat ai fost insarcinata cu Flaviu ai baut cafea, cola, ai mancat ciocolata? Ca eu, de la un timp bag in mine zilnic tot ce am enumerat, si vreau sa stiu la ce sa ma astept .
Romana, Cristi e un scump. Maria iubeste si ea tare mult papusa. Si nu stiu daca v-am mai spus, dar ma pupa pe burtica si zice bb .
Iselin, in camera in care doarme Maria sunt 21-21 grade.
Anamaria, l-ai culcat pe Tudor de la inceput cu Bogdan in camera? Nu il trezea, noaptea? Eu ma gandesc sa il culc pe bb mic la noi in camera pana doarme toata noaptea.
Gio, eco l-am facut in Constanta. Dr-ul meu are un eco foarte performant (cel mai bun de pe aici), achizitionat anul asta. Era foarte sigur pe el, eu l-am intrebat cat e de sigur si el zicea intr-una: e baiat, da, baiat. Acum, s-au mai vazut surprize si pana nu vad si eu, nu cred . Acum, mai am o "problema": ce fac cu maldarul de rochite si hainute de fetita imbracate de Maria asa de putin? Sa le pastrez? Deocamdata am impriumutat o parte unei prietene, dar inca nu le dau de tot, ca ... cine stie.
Elena, chiar ca esti ocupata, de ai scris tu asa de putin. Te asteptam, cand ai timp, cu povestiri despre Oana si Mihaita (acum am si un interes personal ).
Va pupam,
Cornelia (16 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
Cornelia
madishor spune:
Neata!
Hai sa scriu si eu la categoria somn:
ora de culcare depinde in ce mai mare parte de perseverenta parintilor. Daca esti capos si in fiecare seara la ora 8 bagi copilul in pat si nu cedezi sa il lasi sa mai zburde putin, in 3-4 saptamani nu mai ai probleme cu culcatul devreme. E un efort, cel mai probabil o sa trebuiasca stat destul de mult timp pe langa el, dar sub nici un motiv nu trebuie cedat (chiar daca s-a trezit la 7 din somnul de dupa-masa, daca a venit bunica, daca e Revelionul...).
locul de culcare - noi am ales sa culcam fiecare copil in cate un dormitor si pe noi in sufragerie. Acum incercam sa-i obisnuim treptat sa doarma in aceeasi camera. Am montat patul suprapus, Ana s-a hotarat sa doarma sus dar Matei mai doarme inca in patul de voiaj. sper ca in cateva saptamani sa il mutam si pe el "la parter". Matei nu se prea trezeste peste noapte, dar face ochi dimineata devreme si o scoala pe sora-sa din somn asa ca ma trezesc si eu si fie il iau cu mine, fie o mut pe Ana in pat cu tati.
temperatura - ai mei dorm undeva intre 19 si 22 de grade, inveliti in saci de dormit subtiri (nu chiar de prosop, dar cu o captuseala foarte subtire).
Cornelia sa stii ca si eu as fi mancat numai dulciuri cand am fost insarcinata cu Matei. De felul meu nu prea mananc prajituri, ciocolata si bombonele iar Cola/sucuri acidulate nu beau niciodata, dar atunci aveam pofta numai de dulciuri, Cola si junk-food (mi se scurgeau ochii dupa chips si gogosi, de care nu ma ating in mod normal). Probabil ca asa sunt baietii, mai dulci. Oricum abtine-te cat poti, incearca sa mananci iaurt cu fructe in loc de alte dulciuri. Cineva mi-a vandut un pont de redus consumul de ciocolata, dar nu l-am incercat: bag-o la congelator si cand ai chef ia un cubulet.
Sansovit Multiminerale se cheama de fapt MULTI-SANOSVIT SIROP cu Fe. Aici exista la Sensiblu - daca aveti Sensiblu in oras poti sa verifici pe net (sensiblu.com) daca au, daca nu spune-mi cum pot sa-ti trimit.
pe curand,madishor
Kehleyr spune:
Am gasit un articol azi in Jurnalul National, intitulat "Lectii de sex la gradinita": www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=114239&topic=32" target="_blank">http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=114239&topic=32
Ce parere aveti? Copiii nostri sunt inca mici, dar este un subiect care pe mine ma preocupa intens: cum vom discuta cu ei cand va veni momentul despre toate aceste lucruri. Cred ca am mai abordat o data subiectul, dar poate revenim mai pe larg.
Mamicile cu al doilea copilas mai mare si deja la varsta intrebarilor, v-ati lovit de problema asta? Elena, Madishor, Maria, Anamaria?
Cornelia spune:
Cum ii tineti in saci de dormit? Maria cred ca sufera de claustrofobie, ca urla si se zbate daca o bag in sac! Invelita nu sta absolut deloc, asa ca o invelesc cam de 10 ori pe noapte (ca tot nu prea am somn), dar tot dezvelita doarme.
Madishor, la mine e ciudat, pt. ca la inceput nu puteam sa pun gura pe dulciuri, dar acum ciocolata e la ordinea zile. la MAria nu am pus gura pe alimente interzise, doar in trim. III mai scapam la o cola sau ciocolata. Si ce zici de congelator, ca mananca o ciocolata intraga, chiar daca risc sa imi cada dintii! Si produsele de fast food sunt in top, chiar daca dupa mi se face rau.
Va pupam
Cornelia (16 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)