sarcina cu semnul intrebarii
Va rog, poate cineva a trecut prin ce trec eu acum si ma lamureste si pe mine, chiar daca e de rau...
UM 8.10, ovulatie tarzie 25.10, test pozitiv pe 5.11, astazi am 6 sapt.si 2 zile de la UM, respectiv 26 zile de la conceptie si e a doua ecografie cu sonda vaginala pe care o fac.
La prima eco, acum 3 zile, s-a vazut doar endometrul ingrosat, la a doua (azi) s-a vazut si sacul embrionar ("neconcludent, adica fara embrion, dar se poate sa fie prea mic sa se poata vedea" a spus dr.ca sa ma incurajeze).
A patit cineva asa ceva si ulterior sa se vada TOTUSI si embrionul?
Daca da, dupa cate zile?
E posibil sa fie sarcina extrauterina? Sau sa nu fie sarcina deloc? Eu am simptome de sarcina (stiu pt.ca am mai fost insarcinata, dar le-am pierdut pana la 6 sapt.). Sau poate fi o mola (sac embrionar gol)?
O
(sper)
disperata
Raspunsuri
galaxy spune:
Daca stii sigur ca ai avut ovulatie tarzie, mai bine sa astepti. Ca e inca prea devreme sa se vada la eco.
Succes!
io si un baiatel (intr-un burtic de 31+ saptamani)
"Als du geboren wurdest war ein regnerischer Tag. Aber es regnete nicht wirklich, sondern der Himmel weinte, weil er einen Stern verloren hatte." A. de Saint-Exepury
corneliaa spune:
La mine s-a vazut o "schita de embrion" abia in saptamana a 9-a!!!! Si eu am avut ovulatie foarte tarzie.Si eu am trecut prin spaimele tale, inclusiv cu sarcina extrauterina si mola....dar a fost totul ok.
NU-ti pierde speranta! Bafta multa!!!
(31 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
ariadna33 spune:
CORNELIA, draga mea, mersi mult, dar ca sa ma mai linistesc putin, spune-mi TE ROG, cat de tarzie a fost ovulatia la tine (ziua, macar aproximativ)?
bebestrumfitza spune:
draga ariadna33......si eu sunt cam zapacita.....la mine e si mai ciudat!
...am avut UM pe 01.oct.....analize hormonale facute pe 15 si pe 25, care indicau clar ca nu am ovulatie.....culmea e ca pe 15 nov. mi-a iesit pozitiv testul....probabil ca a avut loc ovulatia prin zilele 30-35 ale ciclului....adica cand eu deja asteptam urmatoarea menstra..
...azi am facut eco transvaginala si se vede doar endometrul ingrosat..(cred ca e prea devreme)...
hai sanatate si s-auzim de bine!!!!![]()
roxanaz spune:
Draga Ariadna,
daca endometrul e ingrosat si s-a vizualizat sacul embrionar in uter atunci este exclusa ipoteza sarcinii extrauterine. exista sanse ca butonul embrionar sa fie inca prea mic ptr a fi vazut, mai ales daca ecograful nu este foarte performant.
succes si sa auzim numai vesti bune!
Roxi si Patrick (29.07.2004)
ariadna33 spune:
Daca stie cineva unde pot gasi, eu am cautat, dar fara succes, cum arata sacul embrionar si cum arata sacul+embrion la 6 sapt.la eco transvaginala?
Eu am o poza cu embrionul la 6 sapt. de la o sarcina anterioara si am vazut cum arata, o bulina neagra. Dar un sac embrionar gol cum e? Adica unde e diferenta?
Dr. acum 2 zile mi-a zis ca vede un sac embrionar dar fara embrion, dar eu nu l-am vazut. Apoi am fost azi la alt eco si acolo nu s-a vazut chiar NIMIC...
Chiar nu mai stiu ce sa cred.
corneliaa spune:
Draga Ariadna, am fost plecata si nu ti-am putut raspunde mai repede, scuze!
pai se presupunea ca am avut ovulatie in loc de 14-15 zile, la 22- 23 zile!!! oricum doctorul cand insfarsit a observat embrionul a exclamat: Vai dar ce ovulatie tarzie ati avut! Ti-am spus ca abia la 9 saptamani a vazut "o schita de embrion". Intai nu s-a vazut nimic...deci suspecta de sarcina extrauterina la 4-5 saptamani, iar dupa ce a vazut sacul fara embrion la 6-7-8 saptamani, eram suspecta de mola! Abia la 9 saptamani am rasuflat usurati amandoi (si eu si doctorul) cand a vazut "schita de embrion"...cu care am si plecat la mare, fericita nevoie mare. De-acolo insa m-am intors cu iminenta de avort...de care multumesc lui Dumnezeu am trecut cu bine.
Acum avem 32 de sapt. si ....ne pregatim de "aterizare"!!!!Ca sa nu-ti mai spun ca pe la 20 de sapt. am avut contractii!!! Iar am tremurat vreo 4-5 zile. Dar si ele au trecut!
Curaj si optimism!!! Mie asta mi-a insuflat doctorul meu la care initial ajunsesem pentru o infertilitate inexplicabila aparent!!!
Iar rezultatul....se vede! Asta iti doresc si eu tie!!!!
(32 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100