Dan Brown, "Codul lui da Vinci"
Raspunsuri - Pagina 14
buli spune:
cam asta a fost in documentar, ce zice Valentina, l-am vazut si eu.
am insa de comentat la modul de realizare.
mi s-a parut ca a fost construit astfel incit sa rezulte ceea ce trebuie. poate ma insel, dar eu cred ca a fost camandat.
prea numai opinii ale clericilor (doar ei ce erau sa spuna?) si nu doar asta, ci nota generala mi s-a parut aceea a unui reportaj a carui concluzie se stia oricum.
asa cum am mai spus eu nu cred o iota din ce scrie in cartea asta.
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
valentinag spune:
care clerici mey buli,k io am vazut doar ca tipa aia experta in arta renascentista era maicuta,in rest erau numai istorici.sau poate n-am vaz't io bine k eram cam ametita aseara,nu de
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
buli spune:
quote:
Originally posted by valentinag
care clerici mey buli,k io am vazut doar ca tipa aia experta in arta renascentista era maicuta,in rest erau numai istorici.sau poate n-am vaz't io bine k eram cam ametita aseara,nu de
aia care au comentat scena cu Maria Magdalena erau amindoi preoti (unul evreu, unul crestin)
si, da, cred ca pentru obiectivitate ar fi putut gasi un expert in arta renascentista care sa nu fie din cadrul bisericii
gasca MAO
mara03 spune:
eu am vazut doar partea a doua a documentarului si poate nu am prins prea bine esenta... ma asteptam sa vad un documentar cel putin la fel de bine sustinut si la fel de interesant ca si cartea dar m-am desumflat foarte tare.
exact ca si buli am avut impresia ca scopul precis al documentarului era desfintarea cartii. fara argumente solide, fara nimic. as putea spune ca mi s-a parut unul din cele mai slabe documentare ale canalului.
pana acum pentru mine e clar: codul lui da vinci - 1 - documentarul discovery - 0.
Andreea & Tudor (9 dec 2003)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42234" target="_blank">fiti parte din viata lui mihaita!
nana_sim spune:
Vaai ce asteptari am avut de la documentar si ce dezamagire am trait! As fi vrut sa vina oamenii de stiinta si sa traga linia intre fabulatie (sarea si piperul romanului) si adevar, dar n-a fost sa fie asa, a fost o argumentare slaba rau de tot - daca s-a stabilit ca spalatul picioarelor nu induce neaparat o relatie sexuala intre cei doi apoi nici n-a dovedit ca Iisus n-ar fi fost insurat si ca a avut copii, si de fapt unde anume in carte este mentionata aceasta scena? Eu nu mi-o amintesc.
Spuneam ca as fi vrut sa fie doar oameni de stiinta acolo, nu si oameni ai bisericii, sora care era expert in arta ramane totusi sora, eu cred ca are perceptia deformata prin aceasta prisma si nu poate avea o parere obiectiva. Daca analiza un tablou cu flori era cu totul altceva.
Una peste alta documentarul nu mi-a inclinat balanta in nici o parte, raman tot indecisa si cu semne de intrebare.
Simona
relyana spune:
quote:
Originally posted by buliquote:
care clerici mey buli,k io am vazut doar ca tipa aia experta in arta renascentista era maicuta,in rest erau numai istorici.
aia care au comentat scena cu Maria Magdalena erau amindoi preoti (unul evreu, unul crestin)
si, da, cred ca pentru obiectivitate ar fi putut gasi un expert in arta renascentista care sa nu fie din cadrul bisericii
gasca MAO
E doua lucruri de lamurit aicisea, ca vad ca unii e impotriva stiintei popilor. Istoricul e ok ca stie faptele, da? De unde le stie? Din atestari documentare, ca nu mai traieste nici unul din aia de pe vremuri sa spuna ca asa e cum zice istoricul. Da' preotii pe ce se bazeaza? Mey, voi ati auzit de simboluri? Stiti ca trebe scoala ca sa le interpretezi? Stiti ca noi in adancul psihismului nostru suntem doldora de simboluri si nu de cuvinte si fapte? Ca limba noastra adevarata e simbolurile? Ca cuvintele le folosim doar ca sa putem comunica ideile exprimate de asocierea de simboluri din inconstientul nostru?
Asa ca si popii sunt intr-un fel oameni de stiinta. Altii care mai stapanesc limbajul simbolurilor: oamenii de litere, psihologii...
Si mersi pt. rezumat fetelor, eram f. curioasa, ca nu am vazut documentarul.
vlada spune:
Va multumesc fetelor ! Deci n-am pierdut prea mult...
Va urma si partea a doua a documentarului ? ca asa scria in ghidul tv...
Andreea si Vlad
Iubirea mea
valentinag spune:
mey fetele dragi,eu nu vreau sa stirnesc controverse,departe de mine gindul asta,sunt de acord ca ma asteptam la mai mult de la discovery(sunt fan de fan)dar eu zic ca s-a spus ce era de spus.
parerea mea,nu dati cu rosii ca inca sunt scumpe
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
buli spune:
quote:
Originally posted by relyanaquote:
Originally posted by buliquote:
care clerici mey buli,k io am vazut doar ca tipa aia experta in arta renascentista era maicuta,in rest erau numai istorici.
gasca MAO
E doua lucruri de lamurit aicisea, ca vad ca unii e impotriva stiintei popilor. Istoricul e ok ca stie faptele, da? De unde le stie? Din atestari documentare, ca nu mai traieste nici unul din aia de pe vremuri sa spuna ca asa e cum zice istoricul. Da' preotii pe ce se bazeaza? Mey, voi ati auzit de simboluri? Stiti ca trebe scoala ca sa le interpretezi? Stiti ca noi in adancul psihismului nostru suntem doldora de simboluri si nu de cuvinte si fapte? Ca limba noastra adevarata e simbolurile? Ca cuvintele le folosim doar ca sa putem comunica ideile exprimate de asocierea de simboluri din inconstientul nostru?
Asa ca si popii sunt intr-un fel oameni de stiinta. Altii care mai stapanesc limbajul simbolurilor: oamenii de litere, psihologii...
Si mersi pt. rezumat fetelor, eram f. curioasa, ca nu am vazut documentarul.
eu n-am nimic impotriva preotilor, sint convinsa ca sint foarte bine instruiti, am zis doar ca s-ar putea, in cazul asta, sa nu fie tocmai obiectivi. atit
gasca MAO
Emi si mami spune:
Mey, faza asta cu originea divina a nu stiu carei familii regale (Merovingienii sau altii) nu e lucru nou, se trage din antichitate... Multi dintre "smekerii" istoriei au pretins ca au legaturi cu zeii/divinitatea in vreun fel sau altul. Hai sa nu mai inghitim toate prostiile.
A citit cineva Pendulul lui Foucault? Mie Codul asta mi se pare un surogat al Pendului, scris pentru americani. In cartea lui Umberto Eco se incurca si mintile luminate, dara-mi-te noi, oamenii de rand. Se cerea ceva mai accesibil si... ni s-a dat. Iar Dan Brown a scos un banutz bun din asta.
Si eu pot sa spun ca Evangheliile au fost "cosmetizate", ca nu ma doare gura. Evident ca nu reflecta 100% adevarul, pentru ca niste chestii supranaturale sunt vazute prin ochii unor oameni din secolul I, alora daca le aratai un pix te bateau cu pietre. Deci n-aveau cum sa inteleaga tot ce i-a invatat Iisus.
Valentina, .
Sarutul pe gura este si acum un gest care nu reflecta neaparat sexualitatea in unele culturi. De exemplu, barbatii rusi, cat se poate de heterosexuali, se saruta pe gura in semn de prietenie.
Cat despre spalatul picioarelor, era un gest uzual de respect pentru oaspeti, un ritual care, de multe ori, nu era indeplinit de femei. Aia umblau prin desert toata ziua si era o binecuvantare spalatul. In plus, cred ca era si un pic de reflexoterapie.
Trebuie sa recunosc, Codul este foarte frumos scris. Deci Dan Brown isi merita banii, ca scriitor. De fictiune.
Imi cer iertare daca am jignit pe cineva.