Dan Brown, "Codul lui da Vinci"
Raspunsuri - Pagina 11
ellaalba spune:
Mai!
Eu nu vad nici o mana in plus! Mana cu pumnalul e a lui Petru! Una din maini e indreptata spre persoana din dreapta lui Isus ( eu n-as zice ca-i femeie, ba cred ca e Andrei...sau asa ceva, cel mai tanar ucenic, cel caruia i-a incredintat-o pe Maria, mama sa, cand era pe cruce!) si cealalta e cu pumnalul.
Fabulatiile legate de simbolistica si interpretari sunt infinite. Cel mai bine e sa pastram echilibrul.
Sunt multe secrete in lume, dar sa incepi chiar s-o iei pe aratura ca Brown mi se pare cam exagerat!
Pledez pentru Eco- "Pendulul" e un roman mai erudit si mai putin politist!
In alta ordine de idei de ce sa nu fi lasat Isus mostenire Biserica Mamei Sale? Mi s-ar fi parut mult mai normal si mai aproape de adevar!
buli spune:
quote:
Originally posted by ellaalba
Pledez pentru Eco- "Pendulul" e un roman mai erudit si mai putin politist!
da da da
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
Burtocika spune:
De acord cu Sanca si Firutza, mi s-a parut un roman mai mult decit usurel, comercial, parca deja facut scenariu de film de Hollywood, cu "coincidente" cam fortate pe alocuri ... prea reies unele din altele, prea se imbina toate intr-o glorioasa teorie !
Ideea e interesanta, nu e originala, dar n-are a face, tot interesanta ramine.
Cineva se intreba de ce nu a dat pina acum de idee, daca e asa dezbatuta si cum se explica succesul cartii lui Brown: eu mi-l explic tocmai prin faptul ca e asa usurica, e de fapt o carte de popularizare a unei teorii sustinuta de documente greoaie si cercetari super-academice, care nu prind la toata lumea, ci numai la cei de specialitate. Citi dintre noi au citit cartile si documentele la care se face referire ?
Una peste alta, mie ca femeie mi se pare o teorie foarte rezonabila, pt ca locul femeii in biserica (catolica) este cam injositor si, personal, nu mi se pare in spiritul crstin sa pedepsesti un neam intreg (de femei) pt greseala uneia.
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
iileana spune:
quote:
Originally posted by bogdanai
De acord cu Sanca si Firutza, mi s-a parut un roman mai mult decit usurel, comercial, parca deja facut scenariu de film de Hollywood, cu "coincidente" cam fortate pe alocuri ... prea reies unele din altele, prea se imbina toate intr-o glorioasa teorie !
Ideea e interesanta, nu e originala, dar n-are a face, tot interesanta ramine.
Cineva se intreba de ce nu a dat pina acum de idee, daca e asa dezbatuta si cum se explica succesul cartii lui Brown: eu mi-l explic tocmai prin faptul ca e asa usurica, e de fapt o carte de popularizare a unei teorii sustinuta de documente greoaie si cercetari super-academice, care nu prind la toata lumea, ci numai la cei de specialitate. Citi dintre noi au citit cartile si documentele la care se face referire ?
Da, da, da.
Uite, eu stiam de povestea din spate (mult mai pe larg decit cum am regasit-o la D-nul Brown) de muuuult timp, dintr-o carte in franceza care circula "din mina in mina" acum mai bine de 15 ani. Nu-i mai stiu numele (Calea catedralelor?), oricum nu era beletristica, se vroia a fi un tratat serios. Si parca a fost si un documentar pe Discovery, care prindea citeva din idei. Asa ca, n-o sa credeti, eu m-am plictisit de Codul lui Da Vinci pe la jumatate, cind intriga politista deja incepuse sa mi se para trasa de par, si am terminat-o citind in diagonala, pe sarite....
Bine, e adevarat ca am citit-o in "format electronic", iar placerea lecturii nu mai e, in mod evident, aceeasi cu cea a unei carti in carne si oase pe care-o citesti in pat...
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by buli
off topic total: sotul meu cind a auzit de cine-i scrisa cartea m-a intrebat: e sotul Sandrei Brown??
Ca sa vezi cam la ce nivel de literatura o cota sotzul tau . BTW, zvonul spune ca Sandra Brown nu e de fapt decat un pseudonim pentru o multime de scriitori care au acelasi stil .
Gaandul meu la terminarea cartii a fost "precis o sa o ecranizeze" si uite ca am avut dreptate . Are toate ingredientele unui film de aventuri de succes, dar cam atat. Meritul ei principal este, in umila mea opinie, ca te faci sa iti pui anumite intrebari asupra unor lucruri pe care le luai "de bune" si sa ai curiozitatea sa cauti mai mult.
buli spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Gaandul meu la terminarea cartii a fost "precis o sa o ecranizeze" si uite ca am avut dreptate . Are toate ingredientele unui film de aventuri de succes, dar cam atat. Meritul ei principal este, in umila mea opinie, ca te faci sa iti pui anumite intrebari asupra unor lucruri pe care le luai "de bune" si sa ai curiozitatea sa cauti mai mult.
pai n-am zis io ca-i ca un film cu bruce willis??? ce-i drept mai spre tinerete
da, te face sa-ti pui niste intrebari, dar in acelasi timp esti constient ca raspunsurile nu se gasesc in cartea asta.
da, stiam treaba aia cu sandra brown, unii ziceau ca ar fi un profesor iesean hahaha. eu marturisesc ca intr-o sesiune am citit 2 carti de-ale ei. am inceput-o si pe a 3-a, dar cind am vazut ca la pagina 2 iar apare el cu blugii strimti pe fund si umflati undeva m-am lasat pagubasa cu toata sesiunea
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
lena spune:
Cartea este comerciala 99% intr-adevar dar e placuta, e antrenanta, ca un film captivant, care nu-ti da prea multa bataie de cap...nu e cazul sa vorbim despre faptul ca e o carte "grea" caci de la inceput de altfel atmosfera nu e una filosofica, nu e Gracia Marguez de exemplu, dar Brown a fost inteligent indeajuns sa compileze o multime de simboluri pe care eu le-as denumi "legendele urbane europene" intr-o poveste bine spusa...de exemplu cititi un tratat despre arta de-al lui Leonardo da Vinci si e cu mult mai interesant decat toate simbolurile regasite in carte...toate simbolurile incepand de la "regula de aur" din arta, si cine a facut un pic de istoria artei stie despre ce este vorba sunt adunate aici ca-ntr-o mare cupa...pe Discovery by the way a fost mai demult un intreg reprtaj despre cavalerii teutoni, despre Graal...si pe CNN imediat dupa valva cu "Da Vinci's Code" au dat un super-reportaj denumit "cele doua Marii"...excelent valorificate toate simbolurile, dar departe de mine a crede toate supozitiile.
Mult mai bine scrisa "ingeri si demoni"...si oricum Jean Reno si Audrey Tatou sunt unii dintre favoritii mei, de-abia astept sa vad filmul.
Mona Lisa vazuta in realitate pe mine m-a dezamagit, de altfel si in carte Leonardo (personajul) spune ca el o facuse special sa capete o valoare comerciala (oricum supozitia lui Dan Brown!)...este mai mica decat o vazusem eu cu "ochii mintzii" si mai putzin "profunda"...in schimb m-a marcat Pieta a lui Michelangelo (bine e vorba de o sculptura aici, dar tot opera de arta ca sa zic asa!)
Dar va las ca as discuta ore in sir despre istoria artei si nu vreau a va plictisesc ca subiectul era latul,
Numai bine,
Lena
CORNELIAP33 spune:
Fetelor, dragelor
Are cineva "Ingeri si demoni" in format electronic, caci tare as vrea si eu....
Cornelia si BB Rares-22.04.2002
Victoria spune:
Pieta m-a marcat si pe mine, as fi stat ore intregi in fatza ei...
Acum, ca am citit " Ingeri si demoni", imi pare rau ca nu am citit-o inainte sa merg la Roma...
V.
veni, vidi, Victorie!
ionella3003 spune:
multumesc, pumpkin!
Ati auzit, a luat Vaticanul atitudine referitor la "codul lui da vinci". Ce parere aveti, trebuia sa se implice sau nu? Pe voi v-au "miscat" vreun pic teoriile emise in aceata carte? Oare cat e fictiune si cat adevar (ma refer la organizatiile despre care se vorbeste, nu la subiect, in sine)?
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul