Bebelusi de iulie-august 2004(16)
Raspunsuri - Pagina 8
cristalina spune:
Papadie...mi-ai dat sperante!...hehehe
Sper sa treaca si la noi pe la 5 luni, ca io nu mai stiu cum sa o iau...:)
Doi oameni in toata firea si ne-a pus capac botzul asta mic...hehehe
Roxana, o trimit colet la reciclare! ca eu am fost o data iarna pe la voi p'acolo si am jurat ca eu in afara de iunie-iulie-august nu mai calc pe acolo...Friiig, neica! Frig rauuu!
Daria, marul ras il dau pe razatoarea aia speciala de mar, de sticla am eu, dar sunt si de plastic...ideea e sa nu-l dai pe metal.
Las sa se strecoare sucul in santzulet si in el pun numai putin mar...in prima zi...apoi mai mult.
Prima data ii dai o lingurita, apoi doua...cand ajungi la mai mult poti sa pui suc de portocale in mar sa il dilueze, ca sa nu mai scurgi sucul de mar...sau ceai.
Ca asta ar fi cu marul crud...pentru ala copt cred ca diluat cu ceai sau suc de portocale.
Pana se invata sa inghita mai solid.
Cerealele (a lins si ea un varf de lingurita, suntem in incercari acum...) eu le fac destul de moi, sa curga.
Gata, ma duc ca ma cheama la raport...:)
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
mihaella spune:
PAKO,
Scuze, ramasesem datoare cu un raspuns:
- o masura de cereale inseamna acea masura de lapte (deci la 150 ml apa pui 5 masuri de lapte...ideea e sa inlocuiesti 2 dintre ele cu praful de cereale cu conditia ca ele sa fie tot cu lapte)
Papa, mai zi-ne cum s-a produs tranzitia...a mancat pur si simplu dintr-o data mai mult??ai facut ceva anume?
butterfly spune:
Cristalina, daca te vede miine pediatrul sper ca aflu de la tine ce a zis de bubite si ganglioni. Ca eu imi pierd mintile pina ma lamuresc.
Ce e cu criza de 3 luni? Parca imi amintesc cum urla al meu non-stop pe la 3 luni jumate... nimic nu-i convenea! Iaca noi suntem acum in pragul unei noi crize...
Voi ati dat initial sucul de mere (si de fructe in general) indoit cu apa?
Dati-mi si mie o reteta de supa dar ca la tontzi: cita apa, ce legume, cit se fierb si mai ales carnea se fierbe separat, cit?
Se face brinza dulce din lapte praf? Cum?
Hai ca v-am stresat destul... numai bine va doresc!
Pupici!
cristalina spune:
Sanatate multa la bebelusii si mamicile care au racit.
Mitzule, ginecologul mi-a dat si mie sa iau lactuloza (duphalac) atunci cand eram gravida si parca se poate si in perioada de alaptare asa ca nu are bebe nimic de la ea...
Butterfly, tot ce imi zice pediatrul va zic...:)
Branza de vaci: 200 ml apa cu 8 lingurite lapte praf integral (rarau, malita sau darling) se dau intr-un clocot; se adauga 1-2 lingurite zeama lamaie care taie compozitia; se pune la scurs intr-un tifon si se pastreaza la frigider max 24 ore.
Supa de zarzavat: 1 cana de 250 ml apa; 1/3 cartof; 1/3 morcov+albitura+dovlecel; 1/3 rosie +ceapa+ardei gras; - se fierb; cand sunt gata se strecoara legumele, se adauga 1 praf sare si un varf cutit unt (sau cateva picaturi ulei) si se mai da un clocot.
Cred ca de la Dana (roller) am eu retetele astea...
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
corianai spune:
Nu am apucat sa citesc tot, vad ca ati avut spor la scris zilele astea!!
Eli eu o scot pe Eva indiferent de vreme si chiar daca e putin racita. Multumesc de pontul cu joaca cu linguritele!! I/am luat un set de 6 lingurite + 6 furculite colorate si s/a jucat cu ele pana s/a imprietenit. Acum mananca piure de cartof fara probleme asa ca sunt linistita.
Mie mi/a interzis categoric asistenta sa folosesc pompita de nas. Aici de altfel le/au retras din farmacii se mai gasesc doar la unele magazine pt copii. Mi/a spus ca nu face decat sa stimuleze secretia si nu e sanatos. Asa ca i/am pus doar o data niste picaturi, apoi s/a rezolvat.
Noroc ca citisem la voi ce tragedie e cu primul ciclu ca o bagam pe maneca altfel. Sper sa nu tina 10 zile debitul asta...
Pupici
pako spune:
Am venit sa-mi mai aerisesc si eu creierasul cu ce-ati mai scris....Andreea e cu tac`su...se aud niste maraieli si niste zornaituri, da` ma fac ca nu stiu nimica....
Corianai are dreptate cu pompitza de nas...nici eu nu o mai folosesc...mi-am dat seama ca nu prea le face bine la bb in sensul ca le usuca mucoasa...ii ia aerul din nasuc sau gat si nu prea e in regula....deci eu pun picaturi si pe urma rulez o bucatica de servetel si bag in nasuc cat sa se agatze mucisorul...eu ma impac bine cu metoda asta.
pupici.
Felicia si Andreea (17.07)
http://community.webshots.com/user/pako
roller025 spune:
am o intrebare la voi: cupii vostri plang in somn? ca Vic de vro cateva zile dupa ce adoarme seara incepe sa se mataie de parca l-ar durea ceva. si daca il caut de una alta si se trezeste incepe sa rada in hohote. dar ma sperie cum face.
Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici
szivarvany spune:
Buna seara !
Raportam si noi: fie`mea a mancat azi 830 ml lapte. Sunt atat de multumita. Am fost in vizita la nasi si bine-nteles ca am inceput cu o tura de plans ... dar apoi a dat-o la pace si ne-a zambit si povestit si a facut o groaza de scuipinol Este tare nesociabila !
Cristalina - Mi mi-e teama ca se va ineca cu maru`
Mitzura - mi-am amintit ce am mai incercat noi cu constipatia: dimineata la prima masa (la noi era pe la 4), inainte de papat (atunci era tzitzi) i-am dat, la indicatia pediatrei, 20 ml ceai (contra colici - anason, fenicol) fiert cu 1 lingurita zahar. In prima zi a tinut, dar a doua zi s-a bunghit ca-i deai si mi l-a vomitat ...
Roller025 - Dana - Giulia cand adoarme, dupa-masa doar, se trezeste urland cu lacrimi de crocodil, dar cum o iau in brate si deschide ochii ii trece. Parca ar fi visat ceva tare urat.
Roxana1974 - supozitoarele la noi nu au facut dependenta si le-am folosit 10 zile. Dar daca bb nu da semne de suferinta, laptele e asimilat tot. La noi nu a fost asa, bebica urla si se scremea cate 2 ore in sir in fiecare seara, dar ii trecea cum puneam supozitorul si reusea sa faca kk. Si era cantitate.
Mamici, ati introdus cerealele la 4 luni ???
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
AncaMaria spune:
Salutare mamici si bebici!
Raportam si noi: am inceput diversificarea cu 1 lingura de cereale de orez dizolvata in lapte de la san. La fel ca si cristalina, le fac sa curga... probabil ca in cateva zile voi trece la o consistenta mai mare... Deocamdata nu incepem cu sucurile si nu o sa mai introduc nimic nou pana sapt. viitoare cand mergem la doctor sa ne sfatuim si cu el. Cerealele sunt o buna alegere in cazul nostru pentru ca ea a avut si inca are probleme cu vomitatul si sucurile nu i-ar face bine. Cu legumele iarasi mai astept un pic.
Ne-am cantarit sapt. trecuta fix cand implineam 4 luni si avem 7.750kg. Daca ma uit la ea, nu mi se pare mare deloc, ba e chiar scurtuta, doar ca s-a mai rotunjit... are falcute si niste picioruse grasute grasute...
Pupici tuturor,
Anca & bb Bianca (19 iulie 2004)
http://community.webshots.com/user/aneagu100
roxanaz spune:
buna dimineatz agagici!
Danule mama...sanatate! antigripalul nu l-ai facut? ia masti din alea chirurgicale, sa il protejezi cit poti pe Vic. si Patrick mai chitzaie in somn....cred ca viseaza ca ii facem vaccin...
Monicule, atunci o asteptam pe domnisoara Botosica la tren....o lasi la conductor, ajunge in 3 ore!
Miha, ii mai dau cite un biberon de lapte praf cind suntem in deplasare sau cind il las la mama ca completare la greutatea lui....mai greu! pupici printesei fandosite!