Am nascut pe 7 octombrie 2004 la 38 de saptamani.
De la 1 septembrie 2004 am intrat in concediu prenatal.Acum am si eu cateva nelamuriri la care as vrea sa imi raspundeti si mie:
1. Cate zile trebuie sa mai stau pana fac cererea pentru concediul pentru cresterea copilului?
2. Sunt calculate doar zilele lucratoare sau toata luna de concediu medical?
3.Unde trebuie depusa cererea si ce alte documente mai trebuiesc pentru acest concediu de crestere a copilului?
4. Firma la care lucrez nu acorda salariile la timp. Indemnizatia o primesc tot de la ei? Cum pot sa-i determin sa mi-i acorde la timp?
Multumesc si astept un raspuns cat mai curand !
P.S. Poate imi spuneti exact data la care imi expira cele 126 de zile de concediu medical!!!!
ana maria bogdan
Din cate stiu eu cele 126 de zile le poti efectua cumulat inainte si dupa nastere, dar in asa fel incat dupa nastere sa stai cel putin 42 de zile acasa. Deci ca sa iti spun cineva pe ce data expira cele 126 de zile trebuie sa ne spui ce medicale ai mai avut.
Cererea de CIC o depui la sediul firmei unde lucrezi, impreuna cu copie dupa certificatul de nastere al copilului si s-ar putea sa ai nevoie si de o adeverinta de la sot cum ca nu a solicitat el acest drept. Cei de la firma ta iti vor calcula indemnizatia si tot ei ti-o vor plati la data la care este chenzina a doua stabilita. Ca nu platesc la timp...hm, nu prea stiu ce sa iti zic. Cum sa ii determini n-as putea stii, poate doar sa cauti intelegere. Sa-ti mai bag si eu un cui? De regula astia care sunt neseriosi sunt asa pana la capat...asa ca macar esti sigura ca achita contributia de asigurari sociale? Sa nu cumva sa-ti faca "surprize-surprize"...
Scuze, mea culpa, am vazut acum ca spui ca ai intrat in prenatal la 1 septembrie. Deci: 30zile septembrie+31 octombrie+30 noiembrie+31 dec.+4 ian.
Daca nu m-am prostit eu de tot ar fi 5 ianuarie???
Alexandra
Cristina, sper o viitoare mamica de ghemotoc mic-mic