Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (91)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

fetelor, din pacate nu prea am avut timp sa va citesc dar am pus poze noi cu maimutica mea de care sunt tare mandra...sa o manance mami pe ea !

www.larond.ro/moss/
Cristina si bb Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by fulguletz

rosebitza, in sfarsit ai aparut...

Andreap, am citit intr-o revista de specialitate de aici (care mie mi se pare foarte buna) un articol despre cum sa procedezi in caz de diaree, constipatie, febra, ochisor care lacrimeaza, etc la bebei.

In caz de nas infundat, cica se recomanda sa se puna cu pipeta cateva picaturi de lapte de san in fiecare nara. O alta solutie ar fi: ceai de musetel foarte concentrat in care se pune mult zahar si la fel, se pune in nas la bebica cu pipeta.
repet ca astea le-am citit intr-o revista si nu sunt recomandate de pediatru!

in alta ordine de idei...eu nu mai pot cu burtoiul asta...abia astept luni sa merg la doctor ..poate imi zice ca nasc sapt. viitoare

devine de-a dreptul plictisitor : am dop(inca), contractii putine si nedureroase...Eu vreau putina aventura si suspans..
io cand nasc?

apropos de nenascute, avem vesti noi de la Michelina?

cu David, 37 sapt., DPN 7 dec.
poze

pai mai ai trei saptamani pana la termen...nu mi-o iei tu inainte, Fulguletz!Si eu ma simt aiurea de vreo cateva zile, noaptea mai ales a devenit un chin.Sper si eu sa se termine saptamana viitoare, ca tare-i greuuuu!
Mona 38 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

quote:
Originally posted by Mona_B
pai mai ai trei saptamani pana la termen...nu mi-o iei tu inainte, Fulguletz!Si eu ma simt aiurea de vreo cateva zile, noaptea mai ales a devenit un chin.Sper si eu sa se termine saptamana viitoare, ca tare-i greuuuu!
Mona 38 saptamani

Pai vaz ca va grabiti fetelor!!!!
Ia stati voi la rand... ca nici noi nu mai putem de shale......
nu se vede ce cuminti suntem ultimile noiembriste???

Moss , vrei sa ma omori???
Sunt indragostita de fata ta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

Dragelor, imi cer scuze ca intru asa de rar, dar sunt in plina depresie postnatala.. Sau cel putin am fost pana ieri iar de azi incerc incet-incet sa ies din ea. Motive: nu-mi imaginam ca e asa de greu sa fii mama.. Nu am timp sa mananc, nu am timp sa ma spal (nu m-am spalat pe cap de cand am nascut). Locul operatiei inca doare si ma simt destul de ..impotenta..
Pana ieri nu eram sigura ca pot sa alaptez pentru ca am avut canalele infundate.. Asa ca sanii erau beton, bebeul incerca sa suga si nu reusea sa scoata nimic asa ca plangea tot timpul, eu plangeam pe langa el, asa ca va dati seama cercul vicios.. Ieri m-am muls toata ziua (traiasca pompa tip seringa, la mine a functionat ) si am reusit sa-mi desfund niste canale asa ca am reusit pana la urma sa alaptez. Pentru ca nu mananc ma simt destul de slabita.. Partea buna e ca am dat jos 10 kg :-) Adica inainte de nastere aveam 70 si acum am 60. In seara asta m-am prins si eu in sfarsit ce am voie si ce nu am voie sa mananc asa ca l-am trimis pe sot la cumparaturi si sper ca de maine sa incep sa ma alimentez si eu ca lumea pentru ca asa nu se mai poate. Ideea este ca dupa cezariana trebuie sa mananci o perioada numai zeama strecurata de radacinoase (morcovi, pastarnac, etc.), apa si ceai. Iar eu nu mi-am dat seama exact cand am voie sa mai introduc si alte alimente, asa ca pana acum cam numai asta am ingurgitat :-)
Gandacelule, nu am facut coprocultura la bebe, dar ma bate gandul sa fac o urocultura pentru ca de 2 zile observ niste pete cu tenta portocaliu inchis in pampers (de la pipi) si nu mi-am dat seama ce e.. Pediatra a zis deocamdata sa urmarim sa vedem daca o sa continue la fel. Daca ar fi dupa mine as chema pediatra acasa la mine in fiecare zi pentru ca totul mi se pare anormal. Azi mi se pare ca bebele nu respira bine, cam horcaie si ma ingrijoreaza, ieri mi se parea ca e prea agitat (de obicei tot ceea ce facea era sa doarma sau sa planga) si tot asa. Ce ti-e si cu lipsa de experienta.. Sper sa scap de starea asta si de grijile astea pentru ca-mi dau seama ca nu-mi fac bine nici mie nici lui bebe.
Acuma am o intrebare ciudata.. La voi lohiile si-au schimbat culoarea? Eu sunt acum la 5 zile dupa nastere si au capatat o culoare maronie.. cum e cafeaua cu lapte. La ginecolog ma duc miercuri sau joi, pana atunci poate imi spuneti cum e la voi..

Eliza - 37 saptamani
DPN 20 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Eliza, lohiile si la mine si-au schimbat culoarea, dar nu spre inchis, ci s-au deschis la culoare, devin din ce in ce mai roze parca si ma itransparente. Abia daca mai curg cateva pe zi,, eu deja port tampoanele zilnice pe care le purtam si inainte de nastere si de sarcina, decin u mai ma nevoie de tampoane de ciclu.
Cu urina portocalie nu-ti face probleme. Si Alex a facut de 3 ori parca pipi cu pete portocalii. La un moment dat erau 2 da^re atat de evidente ca eu am zis ca-i sange. Dar apoi urmatorul pipi a fost clar culoarea portocalie si mi s-a spus ca e ok, e normal, nu e nimic anormal in treaba asta. Nu stiu de ce la tine medicul a stat asa in expectativa si nu te-a calmat cu treaba asta. Am inteles ca e normal, desi nu stiu explicatia medicala a acestui lucru.

Ai mare grija cu sanii. Pipaie-te tot timpul si daca dai de portiuni intarite ca nsite noduli sa sti ica sunt blocaje pe canalele de laptic. Alea trebuie sa fie descongestionate, altfel poti da in mastita. Comprese fierbinti pe sani timp de 10-15 minute si apoi imediat alaptat bebe sau muls. Compresele fierbinti largesc canalele de lapte si ajuta la o mai buna ciscualtie a sangelui in zona, iar extragerea laptelui imediat dupa e mult mai usoara si asa se descongestioneaza zona. Trebuie insistat pana scapi de zonele alea tari. La dus ai grija sa te masezi usor dinspre zonele nedureroase catre zona dureroasa in miscari circulare si tot asa, tine apa fierbinte cat suporti pe sani si dupa dus iar alaptare sau muls.

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ela2001

Fetelor care ati nascut, voi mai puteti sa tinetzi jetul de urina? Eu nu mai pot sa ma abtin sa fac pipi,trebuie sa ma duc de urgenta la baie ca altfel e jale.Cum ati rezolvat problema?

Ela2001 - bebitzei Diana Andreea

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Ela, nici eu nu puteam sa tin pipi dupa ce-am nascut (vaginal) si e o chestie comuna celor ce nasc vaginal. Nu-ti face probleme cu timpul iti revii, adica in cateva zile, o sapt.. Mie mi s-a intamplat sa nu pot tine, noroc ca atunci purtam tampoanele alea iemnse de la spital. Ajunsa acasa daca nu ma duceam imediat cum simteam nevoia la baie, ma trezeam ca incepe si curge. Ciudat sentiment sa nu-ti poti controla muschii uterini. Iti revii de la sine, insa problema nu ar trebui lasata asa. Dupa cele 6 sapt. de recuperare mi s-au recomandat exercitiile Kegel. Sunt sfinte in treaba asta. Nu stiu bine de ce nu pot fi facute inainte de cele 6 sapt., dar mi s-a spus sa le reincep dupa 6 sapt. (de parca le-am facut in sarcina )

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

Bits, si eu am observat ca mi s-a intensificat mirosul transpiratiei. Dar eu am avut treaba asta si in timpul sarcinii si mai dupa ce-am pierdut sarcina anul trecut si m-am apucat sa iau tinctura de propolis, tot asa. Aveam momente cand ieseam din dus si in 10 minute iar miroseam. Culmea e ca la subbratul stang este mai puternic, la dreptul nu se manifesta la fel. E cauza hormonala cu siguranta. Dupa nastere se schimba complet balansul hormonal (scade brusc progesteronul si estrogenul si creste prolactina si oxitocina) care se schimba complet si asta are diverse efecte asupra noastra. Unele face mdepresii, altele trecem prin schimbari fizice de genul transpiratiei abundente etc.

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna dimineata fetelor,
nu s-a trezit nimeni?
va pup si va urez duminica placuta

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

TRY asa si la mine,in partea stanga mirosul e mai pronuntat.cred ca am facut obsesie cu lucrul asta,ma spal de n ori pe zi.

ANDREEA verifica daca in locul in care sta bebelina nu este curent.

MOSS grasunei!venim in petit la tine

octy si KEN http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

ELA bun venit in "clubul grasunilor",pupa BITS bucutzele la grasuni.merci de PM.l-am dat cu o crema de la farmacie(se pare ca e la fel cu mixtura mentolata-gandacico-) si s-au cam evaporat.cred ca la a-3-a oara nu va mai avea nimic.multam fain

TRY la mine de cand l-am nascut pe KEN kk e cu sunet.sa vezi cand il tin in brate si incepe concertul cum e.sotul meu a tresarit prima oara cand i-a facut bucuria.

octy si KEN http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by try
Ai mare grija cu sanii. Pipaie-te tot timpul si daca dai de portiuni intarite ca nsite noduli sa sti ica sunt blocaje pe canalele de laptic. Alea trebuie sa fie descongestionate, altfel poti da in mastita. Comprese fierbinti pe sani timp de 10-15 minute si apoi imediat alaptat bebe sau muls. Compresele fierbinti largesc canalele de lapte si ajuta la o mai buna ciscualtie a sangelui in zona, iar extragerea laptelui imediat dupa e mult mai usoara si asa se descongestioneaza zona. Trebuie insistat pana scapi de zonele alea tari. La dus ai grija sa te masezi usor dinspre zonele nedureroase catre zona dureroasa in miscari circulare si tot asa, tine apa fierbinte cat suporti pe sani si dupa dus iar alaptare sau muls.

try, eliza, despre canalele infundate
stiu de soacra-mea, e o chestie "babeasca", ca lapticul scos din canalele infundate nu trebuie dat la bebe de supt, ca e "statut" - eu il aruncam

nu stiu cat e de adevarat, dar am respectat indicatiile pretioase

Mergi la inceput