Curcan-cum?
Raspunsuri - Pagina 2
Giulia Antonescu spune:
te rog spune-mi si mie ca ma intereseaza, numai dulceturile le-ai pus si vin rosu, atat ??? nici o mirodenie nimic? si cat vin si cata dulceata? As incerca si eu chiar daca in Romania nu e obiceiul sa faci de sarbatori asa ceva.
quote:
Originally posted by vektros
Io l-am facut simplu...dar a iesit o BBBBBBBBUUUUUUUUUUNNNNNNAAAATTTTTAAAATTTTTEEEE!!!!
L-am pus cu cracii-n sus in tava si-am turnat peste el vin rosu, dulceata de afine si dulceata de cirese amare. Bagat la cuptor la focul cel mai mic. In sase ore a fost gata. Caramelizat pe dinafara si tandru pe dinauntreu...se topea in gura......Miummagnific!!!!!!!
http://www.warnerchappell.com/audio/ram/3014250.ram
Freia spune:
Katy... dar eu zic ca ai putea sa ii dai un PM sau un mail si sa afli direct de la sursa bunatatii cum se face :) pana gasim pe cineva care stie retzeta
succes,
Freia si Alexa
AlbaIulia spune:
Rodica,
De care curcan ai luat? Butterball? Acesta e deja intepat cu cate toate, ba unii sunt deja umpluti. Ai grija si scoate din el saculetul cu ficatul si gatul, daca e cumva inauntru. Noi de obicei luam curcan fraged pe care nu trebuie decat sa-l bagam la cuptor dupa intructiunile de pe invelis. Din cand in cand il mai stropesc cu zeama din tava sa nu devina prea uscat.
Il servim cu piure de cartofi dulci pentru culoarea tipica de portocaliu, morcovi glazati si garnitura de pastai verzi peste care rad un pic de coaja de lamaie si un strop de unt (cand e fierbinte). In farfuria de servire pun si putin sos de cranberry, mai mult ptr. culoarea rosie ca nu ne place sa mancam friptura cu dulce. Tot timpul aceasta cina e un adevarat Succes!
Spor la treaba
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
oana0204 spune:
Ma intereseaza si pe mine reteta de curcan cu dulceata... cand se pune dulceata, de la inceput sau mai spre sfarsit? Merge cu umplutura de ficat si ciuperci?
Oana D
http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421
n/a spune:
Mey, io am facut asa: am luat curcanu' si l-am uns cu delicat. Apoi l-am pus in tava in vin. L-am lasat vreo 2 ore sa se fragezeasca si sa se patrunda. Apoi l-am scos, am scos mālul din tava(ca lasa grasimi si alte alea) si am pus curcanul in tava curata, o ceasca proaspata de vin si dulceturile pe curcan. L-am mai lasat cateva ore si dulceturile s-au caramelizat...a iesit un curcan rosu-inchis, ca o acadea. Rumen si crocant si pe dinauntru fraged si dulce...o minune. L-am mancat cu garnitura de mazare, conopida trasa in cascaval si morcovei (toate facute la cuptor intr-o alta tava).
http://www.warnerchappell.com/audio/ram/3014250.ram
Laura Takacs spune:
io il pun la "murat" 24 de ore, adica in apa sarata ca altfel nu e sarat deloc, apoi fac si eu cu vin si alte mirodenii. Pe deasupra il ung cu unt topit ca sa primeasca crusta si culoare. Il pun in punga speciala de friptura, lasa sucuri, nu se usuca. Minunat. Acuma am unul de 10kg la dezghetat. Nu il umplu ca dureaza prea mult "facerea". Din sucul care-l lasa fac un sos cu faina si usturoi (si un pic de lapte). Ca garnitura fac sos de coacaze, din astea americane (pun si pere sa ia din amareala), cartofi dulci cu unt la cuptor si cartofi piure.
Ellie spune:
Va rog mult sa-mi spuneti si mie ,curcanul se pune la cuptor in folie de aluminiu sau asa descoperit?
1. Apoi,tava trebuie sa fie adanca sau plata,cu alte cuvinte se scurge multa zeama din el?
2. Daca se coace curcanul descoperit si mai vreu sa pun pe langa el si legume,pai ecestea le pun mai tarziu sau odata cu ,curcanul?
3. Ce alte dulceturi pot sa folosesc in afara de afine si cirese amare?
4.vinul alb e ok pt a-l stropi?
multzam frumos.
Si Happy Thanksgiven!!!!!!
Ally,Simion si Samuel Claudiu 9 ianuarie20004
http://community.webshots.com/user/samuelclaudiu2004
http://community.webshots.com/user/ssacerchez
AlbaIulia spune:
Ellie,
1. Eu tin curcanul jumate din timp sau chiar mai mult acoperit sa se patrunda bine si restul timpului descoperit sa faca o crusta frumoasa;
2. Legumele se pun cand curcanul este aproape gata, nu la inceput, daca le lasi in tava 3-4 ore se fac terci.
3. Vad ca stai in SUA, de ce nu folosesti cranberry sauce din moment ce e traditie la curcan?
4. Carnea de pasare se serveste cu vin alb nu cu vin rosu, deci e foarte OK.
Happy Thanksgiving!
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
Ellie spune:
Buna AlbaIulia,multumesc mult pt raspunsuri,chiar acum voiam sa ma apuc de treaba si totusi am verificat mai intai daca sunt ceva idei pe-aici.
Acum pot sa incep coacerea "indelungata" cu sufletul impacat,caci e pt prima oara.
Happy Thanks"giving" he-he inca odata.
Ally,Simion si Samuel Claudiu 9 ianuarie2004
http://community.webshots.com/user/samuelclaudiu2004
http://community.webshots.com/user/ssacerchez
http://community.webshots.com/user/cerchezii
serenity spune:
Si eu pun zburatoarea : curcan , pui , in fine ...carnea de pregatit in saramura , de fapt intr-un bait : vin alb indoit cu apa , mirodenii [ dupa gust : cateva boabe de piper , cimbru , ienibahar , rosmarin , o crenguta mica de busuioc ( sa aleg mirodeniile este partea cea mai placuta ) ] , mai pun un morcov taiat rondele , cateva felii de mar . La curcanul peste noapte in baitz si apoi il pun in tava unsa bine ( la untdelemn eu mai pun un pic de unt topit ) . In curcan , cand nu il pregatesc cu umplutura ( de ciuperci sau de castane , pe care le cumpar conservate de la supermarket ) pun intotdeauna un mar mai marisor , un cubulet de unt si eternele mirodenii , niciodata prea multe ca sa nu ia din aroma delicioasa a fripturii de curcan .
Alexandra , mamica lui Mihaita
************************
Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )