Restituire impozit 2003 pentru CIC - noutati?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

alina, poti sa ne spui daca cele 11 milioane pe care le ai de recuperat sunt exact, sau pe aproape cu impozitul calculat si retinut de pe hartia de la casa? inteleg ca pe acea hartie e defalcat pe luni

sau poate ne dai si noua sumele sa vedem ce au calculat gresit

din ce judet esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina-mihaela spune:

si totusi ... nu am mai avut rabdare sa astept pana saptamana viitoare asa ca am fost azi la adm financiara unde mi-au spus ca fisa de impunere cu 11 mil e gresita, mi-au dat alta unde scrie la punctul 21b in loc de aproape 11 cat era anterior 32 mil bani reprezentand tot ce am platit in 2003 ca impozit, suma pe care am ridicat-o azi in numerar de la caserie!!!
Mi-au spus ceva de genul ca mi-au rambursat impozitul pt ca indemnizatia de crestere a copilului nu e considerata venit impozabil ci o alocatie neimpozabila!
Sper sa nu ma trezesc peste cateva zile ca ii cer inapoi :)!!
Sunt din Neamt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Phiuuu.... chestia asta chiar ma pune pe ganduri. Te rog daca nu iti cer prea mult desi nu cred sa mai am vreo fisa de impunere dar poti sa scrii detaliat ce scrie pe aceasta cu cele 32 de milioane?

Sunt extrem de multe mamici in situatia impunerii CIC in 2003 defapt toate si impozitele retinute sunt sume mai mult decat mari vezi si cazul tau iti dai seama ca acesti bani inseamna ceva pentru fiecare mamica in parte. Bine ar fi sa fie asa. Ma demonteaza rau de tot treaba asta juridic discutand ca nu gasesc nici o baza legala dar...

Astept cu vadita nerabdare si eu. Ar fi o bomba nu alta. M-ai pus pe jaratic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ei, am pus mana pe un model. La 21b reprezinta sume cu titlu de impozit de returnat ca diferente intre impozitul platit si cel care ar fi de plata. Neaparat, adica pardon te rog sa ne scrii cu exactitate randul si sumele inscrise in aceasta decizie de impunere finala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miru1 spune:

E o chestie noua.Care ar fi baza legala? Dar daca ar fi asa...
Eu am luat CIC de la firma.
Cui trebuie sa ma adresez pentru a primi si eu o asemenea scrisoare?
Are legatura cu IVG pe care l-am primit prin aprilie?
Multumiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamymamy spune:

miru daca ai avut altfel de venit inafara de indemnizatie trebuie sa te adresezi la firma. daca ai depus declaratia ivg 2003 atunci o sa vina de la adm fin , dar din cite stiu eu indemnizatia pe 2003 s-a impozitat, incepind cu 2004 conform noului cod fiscal nu se mai impoziteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

pina la ce data vin prin posta aceste hirtii ,ca eu nu am primit inca ,
sotul meu a primit o asemenea hirtie prin care era instiintat ca are de primit o suma de bani dar de atunci a trecut cca o luna si nimic .care e termenul de asteptare?

Mergi la inceput

ADICA: cic-ul pe baza de contract de asigurare la casa de pensii este O INDEMNIZATIE NEIMPOZABILA iar cic-ul pe baza de asigurare obligatorie prin efectul legii (angajat) NU ESTE.

zau daca pricep cum vine asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Eu am fost angajata inainte de CIC si am avut si faimosul contract cu Casa de Pensii. Deci indemnizatia am luat-o cumulata de la firma. Ei mi-au intocmit fisa fiscala la inceputul anului si mi-au dat atunci inapoi vreo 3 milioane. Sa inteleg acum ca nu e bine? Si in acest caz ce sa fac?
Sunt in CIC din mai 2003.

poze cu Dorian

Mergi la inceput

evident, vorbesc despre 2003!

marius, nu cumva baza legala este ca " veniturile din primele de asigurare bla bla bla ca acum nu stiu exact cum este" sunt neimpozabile?

adica daca iti asiguri casa si se intampla evenimentul primesti niste bani care nu se impoziteaza.

la fel si la cic-ul asta pe baza de contract dar nu numai cic ci si prenatal si postnatal si eventual al concediu medical, asa ar trebui sa fie iar la alina asa pare sa fie ca ei ii restituie TOT impozitul platit.

si asta pt ca are contract semnat!

Mergi la inceput