klebsiella la Municipal! Atentie mamici!!!
dragi mamici
nu de mult am citit aici pe forum despre existenta acestei bacterii la spitalul municipal - sectia nou-nascuti
mamicile care ati nascut de curand sau veti naste acolo, cititi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35383" target="_blank">aici si,un topic mai vechi, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23200" target="_blank">aici
sunt f ingrijorata pentru ca voi naste acolo, si am inteles ca nu poti face nimic ca sa eviti contaminarea
acum cateva zile am pus un topic despre nepotica mea, nascuta acolo, care a facut KK cu sange - ei bine, i-a iesit klebsiella asta la analize

oricine are vreo informatie, va rog din suflet sa ne-o dea si noua!
se pare ca aceasta bacterie nu se afla numai la municipal, ci in mai multe maternitati!
ps: ce am mai gasit pe net:
http://www.crisana.ro/stiri/arhiva.php/ziua/14/luna/2/anul/2004/tipstire/Sanatate/idtype/11
http://www.gardianul.ro/articol.php?a=eveniment2004012104.xml
scuze daca v-am speriat, si eu sunt speriata, dar mai bine speriat si informat
Raspunsuri
bumbacel spune:
Da, bine punctat gandacico.
De fapt ce analize i se fac bebelusului in spital?
Eu nu stiu nimic despre asta (analize, vaccin, etc...)
Poate ma lamureste cineva. Ma gandesc ca daca stiu ce trebuie sa-i faca o sa pot urmari daca intr-adevar i le fac.
Daca nasterea o sa fie cum o sa fie (sper...) de bolile din spital chiar mi-e frica rau.
Multumesc
bumbacel si bebi 37 saptamani
DPN 1-4 decembrie Dr.Radulescu (Filantropia)
Lali spune:
Offf, mi-e groaza si mie... am citit si subiectul de la "Nasterea pe glob" dar ceea ce s-a scris acolo cum ca nu ai ce sa faci, doar sa ii faci analizele amanuntite bebelusului si sa il tratezi nu ma multumeste deloc ! Eu cred ca trebuie facut ceva ca sa nu ia microbul nici bebele nici mama !
Eu imi voi intreba medicul, ca voi naste la inceputul lui ianuarie tot la Municipal...
Daca are cineva habar ce se poate face preventiv... plizzzzzz
Lali
gio spune:
quote:
Originally posted by Lali
Daca are cineva habar ce se poate face preventiv... plizzzzzz
Lali
Cred ca sa nu nasti acolo
.Acum , vorbind serios, sa stai cu bb de la inceput in camera, sa ai la tine tot felul de servetele umde sa-i faci toaleta, comprese streile, spirt, sa ai grija cand folosesti toaleta, chiuveta, sa insisti sa nu-i bage apa peste tot cand il spala (ca asistentele ii baga sub jetul de apa, si mai conteaza daca bb inghite putina apa???),
sa ai apa plata sa te speli pe sani inainte sa alaptezi...sa ai grija cine intra in salon, vizitatori cat mai putini..
Noi am patit-o cu e-coli, dar in alt spital.Numai ca fata mea a stat la T.I. cateva ore, si probabil de acolo a luat..
Pupici,
gio si taisia
Adela99 spune:
dragele mele, va inteleg ingrijorarea... si m-am aruncat asupra google-lui sa citesc cate ceva, din pacate nu am gasit nimic care sa ne spun ace ati putea face ca sa evitati, am gasit doar eventualele cauze si se pare ca provine de la substantele cu care sedesifecteaza in spitale (culmea ironiei)daca li se micsoareaza doza de concentratie
asta au constat cercetatorii la un spital din Germania, unde dupa ce au trecut la concentratia originala a disparut si klebsiella
nu cred ca vi-am putut fii de ajutor si sper ca cei de la spital sa fie constienti de cauza aparitiei klebsiellei
cercetatorul Irwin Reiss si colegii lui de la University of Giessen, Giessen, Germany au ajuns la concluzia pe care vi-am scris-o
mai caut... la tratamente erau trecute antibiotice si se pare ca sunt mai multe feluri de klebsiella
monica-elizabet spune:
fetelor, dar cei din municipal stiu deja de chestia asta? ma refer la conducere, medici, etc...a facut cineva vreo reclamatie in urma infectarii cu klebsiella? o sesizare? sau numai noi vorbim aici intre noi mamicile?
ar fii bine daca voi mamicile care deja ati nascut acolo si copilasii vostri au contactat boala sa depuneti o sesizare...stiu ca e greu si ca poate va ganditi ca oricum copilul vostru a luat-o si ca acum trebuie tratata...dar ...ganditi-va la alti bbelusi ce urmeaza sa se nasca acolo. Noi cele care inca nu am nascut nu stiu daca putem face ceva...fiindca ni se vor cere dovezi clare...nu vorbe...asa voi aveti deja analize care sa ateste ce spuneti.
mi-e groaza ca-mi scot copilul din spital deja bolnav

si nu cu o raceala banala...ci cu ceva grav...
fetelor va rugam intelegeti dipsrarea noastra si haideti sa facem ceva impreuna.
va urez multa sanatate si voua si copilasilor vostri.
monica
gandacelu spune:
adela, multumim tare mult pentru mesajul tau!
ai fost extrem de draguta... domne, imi vine sa innebunesc ca nu am aflat mai din timp, ca ma duceam eu acolo sa ma cert cu careva![]()
acuma, am bagajele de nastere la usa... ce sa mai fac?
nu pot decat sa-i promit monicai ca, in caz de analize pozitive, Doamne fereste, incerc sa fac o sesizare...
stati nitel ca am o idee... pe undeva am vazut mailul lui oprescu... sa-i scriu??
monica-elizabet spune:
gandacel, eu cand am fost la un consult la municipal chiar l-am vazut pe hol pe oprescu adica intra la el in birou, oare nu putem sa mergem chiar acolo sa vorbim cu el? dar ce folos ca noi nu avem decat informatii si nu cazuri concrete cu analize si tot tacamul....nu rezolvam nimic asa...doar cu vorbe.
monica
Lali spune:
Gio, multumesc pentu sfaturi. Da, m-am interesat si eu si este un microb care se poate afla oriunde, pe jos, pe mobilier, pe diferite aparate, deci e un hazard daca il ia sau nu micutul sau mama !
In general se rezolva cu dozarea dezinfectantilor in cantitatile corecte (asta o stiu de la cineva care a lucrat la un laborato de analize si faceau si analize pentru depistarea infectiilo intraspitalicesti).
Cred ca daca cei care sunt in situatie ar comunica spitalului suspiciunile lor sau ale medicilor care le-au pus diagnosticul s-ar putea intr-adevar face ceva. Aceste analize ale bebelusilor, diagnosticele si tratamentele au fost facute si puse de medici care nu lucreaza la Municipal ? Ei nu au nici o obligatie sa anunte mai departe spitalul sau directia de sanatate publica in momentul in care sperie lumea cu "e Klebsiella luata de la Municipal" ?
Eu m-am hotarat sa il intreb pe medicul meu la urmatorul control si despre asta. Sper sa primesc cat de cat un raspuns, dar concluzia mea este ca cei in cauza, mai ales medicii care au pus diagnosticul si au indicat spitalul ca sursa pe povenienta sunt obligati sa faca ceva!
Lali si bebe 33 saptamani
gandacelu spune:
ce facem, ii scriem lui oprescu?
ii putem da ca referinta cazaurile discutate aici, pe site? incalcam vreun regulament?
bumbacel spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
ce facem, ii scriem lui oprescu?
ii putem da ca referinta cazaurile discutate aici, pe site? incalcam vreun regulament?
Ii scriem dar sincer nu cred ca vom obtine ceva (e campanie electorala cred ca numa' de problema noastra nu se va ocupa).
Putem sa sesizam presa, sau ceva posturi tv, poate au mai mult succes.
bumbacel si bebi 37 saptamani
DPN 1-4 decembrie Dr.Radulescu (Filantropia)