Bebelusi de iulie-august 2004(15)
Raspunsuri - Pagina 12
alice2004 spune:
Lia, ar trebui sa te bucure rezultatele analizelor si sa te relaxezi, mama, ca o sa o iei razna, pe cuvintu meu de pionier !!!! Tocma ce scriam ieri de ce mi-a spus mie asistenta cind a venit sa il masoare si sa il cintareasca pe micu Moflea ... Nu te mai chinui cu cifre si cantitati ca nu are nici un rost ... Daca baietelul tau este vioi si grasun si vezi ca ii merge bine, de ce te impacientezi ? Vorba fetelor, pina la 18 ani ce faci ? Predai stafeta ? Mai citeam ieri pe aicisha de o viitoare mamica (bebelushul ei nici macar nu se nascuse inca) si ea deja isi facea griji de ce i se va intimpla cind va fi mare - daduse deja in obsesie si spunea ca nu se poate linisti neam !!! Ai sa vezi ca totul va fi bine, tii minte cind vorbeam de asta inainte de a apare bebele ... Si la 8 kile cit are omu tau mic ...
Alice si Andrei Florin (12.08.2004)
http://community.webshots.com/user/alice20041
cristalina spune:
Mihaela ...raspuns!..:)
Am lasat-o...nu cere...sta de dimineata pana seara nemancata...doarme...are nervi de foame dar cand ii dau tot nu mananca fara cantec!
O data am incercat sa o las sa ceara...cand a venit seara am zis ca e pacat sa las frumusete de copil sa moara de foame.
Cert e ca acolo o sa ajungem...ore fixe de masa, mananca bine, nu mananca iar bine!...Ca altfel nu stiu ce sa-i fac...decat sa o alerg toata ziua cu mancarea, dar mi-e ca da in anorexie d'aia de comportament de care zice la carte...(Doamne fereste!)
Acum e fericita, chiuie...stie ea ca trebuie sa manance si ca io trebe sa ma mai si mulg?!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
Dorsilia spune:
Alice io tin cu tot dinadinsu sa-i fiu puiului aproape macar pana l-oi vedea la casa lui, cu copiii lui, dar nu ma pot abtine sa nu sufar de ingrijorare cronica, la fel ca fata de care ziceai matale ca scrise pe forum, asta e, sa stii acum ca , pe bune, e greu sa sufar intruna de temeri deastea, ma macina psihic si apoi sigur ca si fizic, sa vezi ce rapid dadui jos 2 kile in 2 zile fara apa si mancare, numai cu plans dimineata la prans si seara precum si la gustarile de la ora 11 si 17....Sa dea Domnul sa nu am motive de ingrijorare da nu inteleg zau de ce se screme puiu asta mic de 8 kile si ceva daca fizic nu-l doare nika, ce probleme are? ca io numa in cap nu stau ca sa-l distrez si el...cu greu se indeamna sa-mi adreseze vro "vorba". Parca aseara si-a mai dat drumul la gura insa cu maaaaaaaaare greutate. Stau si ma uit in gura lui si-i povestesc cate in luna si-n stele si-l gadilesc si-l mangai si astept sa-mi "zica" ceva inapoi. Imi zice numa cand vrea si daca vrea, in schimb de scremut si gemut nu inceteaza, isi ia avant si cand crez si eu ca imi zice o gangureala ...fas, imi trage un screamat prelung cu cat aer are in plamani, cu gurita inchisa si o privire extrem de serioasa
Asta-i treaba ?
alice2004 spune:
Mihaella, sa stii ca si eu am incercat faza cu infometarea da n-a mers !!! A ras juma de biberon dintr-o suflare si apoi a inceput joaca - cu miinile, muscatul din tetina si vorbitul si facutul de balonase din laptele din gura !!! Cel mai fain este cind il vad cum se inversuneaza pe biberon, incearca sa il tina cu miinile sau sa isi bage degetele simultan cu tetina in gura !!!! Asa ca poate la tine va fi cu mai mult noroc !!!
Monica, am citit si eu despre anorexia aceea, tocma ce mi-a adus mama o carte cu "povesti" din astea despre copii si sotul meu a dat peste faza cu anorexia si mi-a atras atentia sa nu mai chinuiesc cupilu si sa il alerg cu biberonu prin casa, ca nu are nici un rost ... Ca o sa ajunga ca mine, ca si eu eram sclifosita la mincare (zice si mama mea)! Iar despre muls, hehehehehe, parca ma vad si pe mine ....
alice2004 spune:
Uehehehehehe, pai Lia omuletzu mic mai e si altceva decit fizic, nu ? Descopera si ei incet-incet cite una-alta, si au si ei ale lor ... cine stie ce-or tot zice ei acolo cind ne vad cum ne maimutzarim prin fata ochisorilor lor ? Ca uneori se plictisesc si ei, trebuie sa ai rabdare ca sint mici ... De cite ori mi-a venirt mie sa il scutur pe Moflica haaa-haa !??? Ca plingea fara nici un motiv - ziceam io in sinea mea - schimbat era, mincat era, dragalit era, de vorbit facusem io spume la gura cit i-am tinut isonu ... pe urma m-am gindit ca i-o fi somn si da-i si cauta-i pozitia corespunzatoare, da el nu si nu ... si cica sa fii linistita si relaxata ! Cit despre kilele date jos, pai nu prea faci bine ca trebuie sa mai si maninci, crede-ma ... doar nu vrei sa-mi faci concurenta si sa ajungi al cele 50 ale mele !!! Tocma ce vorbeam de frichinit - mai noi bebe a invatat sa faca precum o rimutza si aluneca din leagan pina il gasesc la jumatatea lui, atirnat intr-o dunga - mama ce ma mai distreaza !!! Trebuie sa il leg de acu incolo ca parca fac una nefacuta si il culeg de pe jos !!!!
Dorsilia spune:
al nostru patut are 80 cm latime si totusi noaptea io trebuie sa-l iau pe ratonel si sa-l pun pe mijlocul patutului ca e bagat in plasa patutului infipt cu capsorul acolo, pt ca se trage intruna pe partea unde dorm eu...patutul lui e lipit de patul nostru si io dorm pe partea cu patutul puiului, normal
bunny spune:
Lia ...ma bucur ca Danut e sanatos , dar sa ai grija si de tine. Daca tu te imbolnavesti atunci cine va avea grija de el - iti spune o mama care de 2 zile n-a pus mina pe puiul ei ca e racita - ..deci , i-o mai incet.
Acum cu scremutul si al meu se screme de mama focului, ca stie el ca e vremea cind ar trebui sa se rostogoleasca pobabil si el n-o face si nu stie cun sa o ia ..mai nou a invatat sa-si impinga stind pe spte in piciore de-mi ajunge la capatul celalat al patutului in 5 min...de scremut. Si vrea...iar eu il intorc pe burta dupa citeva minute si-i place...se pare ca e stresat ca nu poate sa se intoarca .De pe burtica se intoarce pe spate..cind si cind. S-ar putea si puiul tau sa vrea acelasi lucru -incearca.
Si altceva ce am citit...lasa-l in lumea lui , 15-30 min , cit rezista...sa vezi cum incepe sa gingureasca si sa tipe dupa tine, ca orice persoana au si ei nevoie de 'spatiu' si de intimitate. Nu am crezut cind am citit, dara m aplicat si...drept dovada vorbeste el cu mine dar sa vezi ce 'limbarita' are cu jucarioarele lui'ce tip[a la ele si cind se satura incepe un fel de miriit de gata, mi-a ajuns, acum vreau companie.
Iti impartasec din ceea ce fac eu ca mi-e mai usor si eu sunt ca si tine fara ajutor din alta parte si am baiat ( care se zice ca baietii sunt mai miiriiti decit fetitele )
sa avem o zi buna
ps uite ca am patit-o si eu cu coltul de la unghiuta, nu i l-am taiat si fiind asa de subtire si-a dat-o peste cap si acum s-a inrosit. Sfaturi? In cit timp a trecut la voi?
si a inceput si sa-mi stranute...tare mi-e ca a luat raceala de la mine....dar e vesel in continuare, nu are febra...deci nu intru in alerta , ci doar sunt mai atenta la simtome
Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall
Dorsilia spune:
Mani, la noi unghiuta a trecut destul de greu, cam 2 saptamani a stat cu degetelul rosu, a trecut prin diferite faze, de umflare, apoi ingalbenire intr-un colt, apoi descuamare, apoi dezrosire cu descuamare, piele uscata ataranand intr-un colt....eu in tot acest timp l-am dezinfectat in cursul zilei la inceput destul de des, apoi numai de 2 ori cu Rivanol, l-am uns cu Fucidin timp de 7 zile(recomandat de dr dermatolog), apoi l-am uns un continuare si cu Fucidin si cu Betadona (dimineata cu Fucidin, seara cu Betadona) i-am infasurat degetelul in compresa sterila ca sa stea curatel si am asteptat sa ii creasca coltisorul de unghie afara din carne ... a crescut dupa 2 saptamani si ceva ca deja intrasem la ganduri negre iar. L-am mai spalt si cu ceai de pelin ca am auzit eu ca e bun ca remediu homeopat.
Multumesc tare mult de sfaturi sa stii ca imi prinde tare bine bine sa imi mai spuna mamicile cate ceva ca nu prea are cine sa ma sfatuiasca...mama zice ca a uitat cum e cu copilas mic si nu-si mai aduce aminte nici cum ne-am manifestat noi, nici cum a facut diversificarea, mai nimic. Deci, am nevoie. Sa stii ca nu m-am gandit ca poate are nevoie sa il las putin in pace desigur sa stie ca sunt in camera , poate ma striga el cand se plictiseste :)
Iar daca ia guturaiul de la tine, poti sa-i pui paracetamol pediatric in fundulet, sau sa-i dai sirop paracetamol si ceiuturi caldute, sa-l schimbi sa nu transpire si mai ales tu sa iei multa vitamina C pe langa paracetamol, din fructe dar si din comprimate, daca poti si cu propolis ar fi cel mai bine.
sanatate
Dorsilia spune:
aaa si inca (,) ceva: voi cum masurati cantitatea de lapte ce o bea bebele? ca m-a intrebat pediatra cat bea si ma intrebam daca i-am zis bine. Ca e diferit, de exemplu daca masori numai apa, sa zicem 150 ml, la o masa, zici 150 de ml de lapte baut? Sau zici 170, pentru ca dupa ce adaug 5 masuri de Humana pulbere atat se ridica nivelul in biberon. Deci e corect sa zic 150 sau 170 de ml lapte baut??
Doamna Bibi spune:
Eu sunt capie,m-a racait dentista la o masea de credeam ca-mi ies creierii din cap,am fost viteaza si am zis ca nu vreau anestezie (asta de frica laptelui...).Fetelor,am ramas masca,am 4 carii,eu care inainte de sarcina si in timpul sarcinii (ultima oara am fost la 7 luni la control) nu aveam niciuna.Va sfatuiesc din suflet sa va faceti un control la dinti ca uite ce face sarcina...
Am vazut ca discutati despre sold,in maternitate neonatoloaga mi-a zis ca pana la 2-3 luni sa-i pun 2 pampersi unul peste altul sa-l cracaneze nitel,chiar daca nu a fost in pelviana.Mi-a zis ca el fiind mare n-a mai avut loc sa creasca la mine in burtica,dar nu e nici o problema,acum e ok.
Aseara am aplicat alta tactica de adormit: l-am tinut in brate dar pe o perna.Si a tinut,l-am pus in patut si n-a comentat.Doamne ajuta!!!
Intrebare: trebuie sa fac radiografie dentara,afecteaza la alaptat??????
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea