Mamici de ianuarie-februarie 2005 (58)
Continuare de la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36160" target="_blank">Mamici de ianuarie-februarie 2005 (57)
Oana_B
Raspunsuri
cocolino spune:
Tinand cont ca azi ati fost foarte zgarcite la vorba, eu plec. Pe maine!!!
Coca 30 saptamani si
dragalasa
- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131
Shobo spune:
buna fetele,
Bestutza si Leta, ma impresionati tot mai tare cu medicul nostru! sa inteleg ca sintem niste norocoase totale!
Doamne ajuta sa fie asa si la nasteri!... adica sa ne incurajeze... desi numai cind ma gindesc ma cam ia cu fiori... eu pina acum nu m-am dezbracat niciodata sa se uite acolo, nu mi-a cerut-o niciodata si m-a controlat numai la echo-ul lui. ma tot gindesc omul asta oare ma va "vedea" acolo DIRECT LA NASTERE??? ca sa am emotii si mai mari atunci?... pe voi v-a vazut acolo vreodata in timpul sarcinii? nu stiu de ce la el am emotii, probabil fiindca e si un barbat dragut...
ca am mai fost la ginecologi barbati si m-am dezbracat fara nici o jena!...
in alta ordine de idei, de vreo 2-3 zile ma simt cam constipata... eu nu am suferit niciodata de constipatie; si uite azi de abia la ora asta am reusit sa am scaun si cu lapte batut baut cam cu forta. e adev. ca maninc si cam mult orez cu lapte tot de vreo 2-3 zile... o fi de la el? ca n-as mai minca daca as stii asa. si ma fortez cam tare la toaleta si mi-e cam teama pt bebe cind ma fortez asa... mi-e frica si de hemoroizi, nu prea stiu eu ce sint exact ca n-am avut absolut niciodata dar am auzit ca in sarcina de la constipatie se pot face... cred ca o sa bag mai multe fructe si graham, lapte batut ca sa imi revin... ca mi-e cam frica.
daca stie cineva cum se manifesta hemoroizii sa-mi zica si mie sa stiu daca imi apar? ok?
multumesc tare mult
Eu si bibisor sapt. 28
Dr. Tutunaru - ELIAS
Shobo spune:
hey, fetele, unde sinteti mey???? nici una pe aici la ora asta? ![]()

Eu si bibisor sapt. 28
Dr. Tutunaru - ELIAS
Leta spune:
Alina, nu iti face griji cu nasul - e posibil sa fie si din cauza aerului uscat din casa (banuiesc ca au dat drumul la caldura). Si eu am patit la fel de multe ori...
Shobo, m-a controlat in sarcina - prin saptamina 12, cind aveam contractii si m-a internat in spital. Dar m-a controlat si inainte de a ramine insarcinata - aveam niste bolovani de chisturi si mi-a facut si eco si control "manual" (chiar urma sa fac laparoscopie luna urmatoare, dar n-a mai fost nevoie, pentru ca a aparut embrionul :) )
E adevarat ca se incadreaza la categoria "barbati bine"
, dar eu il privesc in primul rind ca pe un MEDIC, apoi ca pe un MARE SUFLET, asa ca nu am nici o problema de jena, emotie sau asa ceva. De altfel, toata viata am mers doar la ginecologi-barbati. Iar la nastere...numai la asta nu o sa iti stea gindul. In plus, iti dai seama cite vede zilnic...sta cu ochii in ele cum stau eu in monitorul computerului...
Si ai grija
- am citit intr-o carticica pentru gravide ca unele se pot indragosti de medicii lor, deoarece in aceasta perioada ei reprezinta "siguranta, puterea si controlul". Sa nu faci vreo pasiune pentru dr.
, ca te face sotul ![]()
Leta 30+
dr. tutunaru - elias
amary19 spune:
Fetelor, am vorbit azi cu ingerasu si mi-a spus ca se simte bine. Si vine la intilnire.
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti
PatriciaArdeleanu spune:
Shobo, cred ca este normala constipatia in perioada asta. Nici eu nu am avut probleme pina de curind, dar la mine s-ar putea sa fie si de la Rennie, care am inteles ca da astfel de simptome, in schimb nu ma mai doare stomacul. Maninca iaurt Activia, este foarte bun. Hemoroizii sint niste mici umflaturi care pot aparea acolo daca te scremi prea mult, nu sint neaparat durerosi sau doar putin durerosi (dar sint cazuri in care cica dor cumplit), cel putin asta cred eu ca sint. Compresele cu apa rece ajuta din cite am citit.
Cit despre consultatie, nu imi vine sa cred :) ca inca nu a vazut nimic :)
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 28
sibip spune:
Fetelor, tare mai sinteti haioase! Va citesc in fiecare zi. Oare de ce nu m-am grabit si eu putin sa fiu si eu in grupul vostru? Va pup!
Ioana 17+
Shobo spune:
Ok, multumesc mult de raspunsuri.
nu fac nici o pasiune de acel gen pt dr. ca ma pot controla ce naiba, am o ratiune care nu ma lasa!
acum inteleg si eu ca se poate face exact din motivele cu puterea, controlul, de care spui ca ai citit in acea carte... e f bine ca mi-ai spus asta!... ca acum inteleg mai bine!
pai eu am ajuns la el cind aveam 9 sapt. si sarcina era ok din toate pdv. si m-a consultat doar cu ecograful de atunci si pina acum. si uite cum lunile au trecut si din vizita in vizita ma gindeam ca ma va vedea acolo... si nu m-a vazut deloc... si mai in gluma mai in serios ma gindesc ca ma va vedea DIRECT LA NASTERE... nu e asa ca-i tare faza, mie asa mi se pare! si da, sint constienta ca la cite vede zilnic, una in plus nu mai insemna nimic... ![]()
si mai tare mi se pare ca m-a "vazut" rezidentul sau cind era el in concediu, atunci cind am tras si eu o sperietura.
despre hemoroizi... sint contagiosi cumva? caci nici asta nu stiu. eu m-am cam scremut de 2-3 zile si de aceea mi-e frica, mai ales ca m-a speriat o mamica ca nu scap de asa ceva apropae sigur... daca nu-i fac de la constipatioe, ii voi face pe masa de nastere de la scremutul de acolo... asa e?
voi ce stiti? repet, nu am avut niciodata si nu prea stiu mai nimic de ei.
Eu si bibisor sapt. 28
Dr. Tutunaru - ELIAS
crinuta spune:
Shobo, si eu am aceeasi problema ca si tine, cam de 2 saptamani si vad ca persista deci nu mai sper sa treaca. Nu pot sa cred, toata sarcina nu am avut nici o problema cu constipatia si dintr-o data am, insa banuiesc ca sarcina fiind mare apasa pe colon, stomacul de asemenea are mai putin spatiu, si uite asa apar problemele.
In legatura cu controlul, chiar nu inteleg de ce te mira ca nu te-a controlat pana acum. Nici nu era nevoie. In Ro e moda controlului in sarcina, si fara sa fie nevoie.
In AS nu am fost controlata niciodata, totul numai eco, cu atat mai putin in primele saptamani. Mi se pare foarte normal asa, din moment ce orice se vede la eco. La control nu se simte decat colul, atat, iar asta se poate constata si la eco, mult mai bine decat la control, deoarece la eco se masoara si se vede daca e inchis, pe cand la control doar se simte ca e tare sau moale si inchis sau nu.
Nici Nayel nu mi-a facut control decat o singura data, si asta pentru ca aveam dureri intr-o parte care iradiau inspre spate si trebuia prin palpare sa vada natura durerii, altfel nu ajungeam pe masa. Imi face numai ecografii, si mi se pare normal. Sa stii ca in alte tari tot asa se practica, deci don't worry ca te vede prima data la nastere. Sunt sigura ca numai la asta nu o sa-ti stea gandul in momentele alea.
Patricia, zici ca Activia e bun? Nu am incercat, poate ar trebui.
Crinuta si bb din burtica 33+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2