'Seara, ladies and gentlemen, badishori si badishoare!
Va dau si eu un caz spre dezbatere. Asociat unic(absolut intamplator gravidutza), asigurata la un salariu oarecare are drept la CM sarcina si lauzie si la CM ingrijire copil pana la 2 ani si in ce conditii? Are stagiu de cotizare mai mare de 12 luni, plateste si CASS 6.5%...ce mai|? e in regula si vrea sa stie daca beneficiazae ceva banutzi de la "mult iubitul si stimatul" stat roman....
Have a nice night si mii de multumiri,
Musette
am aflat in final singura
deschizi un cont personal, mergi la medicul de familie sa-ti dea concediu de maternitate,apoi la casa de pensii la etajul 2, completezi un formular(in 2ex.) cerut de legea 19...astepti cam o saptamana si revii la acelasi etaj 2 ca sa duci cererea ta vizata ca totul e ok la etajul 3(o feerie deci, ca-n Romania)....la etajul 3 depui cererea, comunici numarul tau de cont si banca si....astepti sa-ti vireze banii in cont(eu am depus documentatia pe 3.12.04. si mi-au spus ca in ianuarie voi primi banii...atentie!!! in perioada conc. de maternitate si apoi CIC nu mai platiti cei 31.5% ....
bafta
Musette, ia-ma usor ca si eu sunt ratacita in tranzitie!Deci sa-nteleg ca (,)concediul de maternitate inseamna pre si postnatal?
Pt. ca si eu sint "legala" cu "birul" platit, dar sint in faza de...abia am certificatul pt. prenatal de la dr. de fam.,si de-abia acum incep sa umblu!!!
De majoritatea hirtiilor pt. dosar am cam facut rost, dar zi-mi si mie unde si cum deschid un cont personal(o sa difere strazile si etajele, ca eu sint din Iasi, dae "feeria" e aceeasi).de la Mia si Cosmin(DPN=14.01.2005)