uter septat

uter septat | Autor: psj

Link direct la acest mesaj

Stiti vreun medic bun care poate interpreta o HSG ? Nu stiu ce sa mai cred , Denisa Protopopescu mi-a zis ca e ok , Niculescu si Cocei ca e uter septat , poate chiar bicorn (sau cam asa ceva) . Sint foarte dezorientata .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crina R spune:

Buna,
Eu personal dupa ce am vazut cam toti doctorii din Bucurestiul asta nu mai am incredere decat in Dr Tutunaru. Este specializat in infertilitate, laparoscopie, sarcini cu probleme si multe altele.

ptr mai multe informatii este pe forum un topic "Dr Tutunaru" - vezi ce scriu fetele despre el.

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina R spune:

Revin:

link-ul ptr topicul respectiv este :www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29850

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

psj cel mai simplu este sa iei un atlas de anatomie si filmele tale de la HSG si vezi asemanari si deosebiri. Si uite asa te convingi singurica.
Eco ai facut acolo ce se vede? Ai incredere in medicul tau. Parca noi am mai discutat pe tema asta la mine era un diagnostic aiurea pus de Ancar si Denisa Protopopescu zicea altceva si uite ca ea a avut dreptate.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Din pacate la eco nu se poate vedea daca un uter este bicorn(sau septat) . Mersi pentru ideea cu atlasul :). Oricum pentru linistea mea trebuie sa mai cer 1 sau mai multe pareri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Psj, eu am avut uter septat...se vedea ft. bine la eco transvaginala. Initial eu am avut diagnostic de uter bicorn, dar dr. Tutunaru m-a asigurat ca nu este bicorn, era septat. M-a trimis la o eco performanata la dr. Iosup care a confirmat ceea ce a spus si dr. Tutunaru. Ulterior, m-am operat histeroscopic la Giulesti la dr. Ion Ionut(la Elias nu au histeroscop operator, ci numai de diagnostic).
Interventia a fost de scurta durata, cu anestezie genarela, m-am trezit dupa vreo 20 de min. Eram pe picioarele mele la vreo juma de ora dupa operatie...
Dr. Tutunaru mi-a recomandat sa fac aceasta interventie pt. ca am piedut o sarcina la 5 sapt. din cauza acelui sept (embrionul s-a prins probabil de sept si nu s-a putut hrani, din cauza peretelui putin vascularizat). Pierderea sarcinii nu a avut o alta cauza (am facut o gramada de analize...si toate au iesit bune). Dr Tutunaru mi-a explicat ca era posibil ca la urmatoarea sarcina, in cazul in care nu alegeam sa fac operatia, sa nu apara probleme, dar de asemenea era si riscul sa pierd mai multe sarcini din cauza septului uterin...
Asa ca am ales operatia!
Multa sanatate si multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teli spune:

Si mie mi-a zis dr Niculescu ca am uter bicorn in urma HCG. La eco transvaginal nu a mai zis nimic , am facut FIV , nu am reusit.Nu cred ca asta e motivul . Ce presupune acest lucru , este un defect major al uterului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Teli, depinde cat este septul, la mine a fost de vreo 18 mm(1,8 cm). Mi s-a spus ca nu era mare. Este o problema daca septul este pe toata lungimea uterului...ca un perete despartitor, formandu-se astfel 2 cavitati uterine. In acest caz nu se poate recurge la operatie histeroscopica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teli spune:

Revin!
In ceea ce priveste uterul septat trebuie neaparat intervenit chirurgical deorece chiar daca embrionul se fixeaza pe peretele uterin bun exista riscul pierderii sarcinii sau al nasterii premature datorita faptului ca septul nu da voie la o dezvoltare normala a fatului.Am cunoscut acum cativa ani in Giulesti o pacienta care pierduse cinci sarcini in 4-5 luni si s-a constatat ca avea sept uterin .

Mergi la inceput