Mamici de noiembrie decembrie (89)
Raspunsuri - Pagina 13
anne-marry spune:
pai felis nici pe la bucaarie nu am mai intrat de mult. de fapt intai intru pe forum la mamici si apoi pe la restul, daca mai am timp.
faza care este: noi avem un net, si cand stateam zilnic pe aici, ca si la serivici cum ar veni, puteam intra mereu. stateam ore in sir aici. acum insa, cum ma simt deja f grea, si nu pot rezista mult pe scaun, vine numai sotul eu stau mai mult acasa., mai vin ca sa iau cate o guritza de aer, si sa fac niscai miscare. dar prea rar. si acasa nu avem net....ironia sortii ![]()
avem sala de net dar acasa nu avem net. ata ete....noi va pupicim dulciti si plecam sa facem actele si apoi...acasa la somnic.
anne-marry
36 sapt cu
teodor alexandru DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
FELIS spune:
Pai burtici, daca nu ati mai intrat, eu mi-am calcat halatul, cele 2 camasi de noapte... Incet , incet pregatesc bagajul de spital... Ma mai duc si maine sa cumpar cate ceva... In primul rand Libero pt bb,...
La spital cate sa iau? (libero)...
Ca doar n-am sa iau pachetul de 46 buc!...
Felis, 37 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!
FELIS spune:
Mai fetelor. Yo mi-s tuta...
Da cum sunt tampoanele pt sani?...
Ca voiam sa ma duc maine sa cumpar, da mi-am dat seama ca nu stiu ce caut practic...
Ce scrie pe pachet?...
Pozele mele!
camys_2000 spune:
Felis, pai te duci la farmacie si ceri tampoane pentru sani
. Uite, eu am folosit prima data de la Nuk si apoi de la Chicco. Cele de la Nuk au diametrul mai mic, mie mi-au palcut mai mult, si se lipesc si mai bine de sutien decat cele de la chicco. Acum tu daca ai lapte mult, probabil ca trebuie sa iei din cele mai mari...Mai sunt si de la BabyNova, dar eu nu am luat.
Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004
http://community.webshots.com/user/camys_2000
try spune:
Onitza, eu nu ma mulg dupa ce papa bebe. Mie sanii mi se tensioneaza numai noaptea pt ca noaptea bebe manaca mai rar si are timp sa se adune laptic in sani si asa devin tari si durerosi, dar rezolv imediat cu comprese cu un prosop inmuiat in apa fierbinte si apoi stors. Cat tin prosopul pe sani fac si niste miscari de masaj. Dupa ce pun de 2 ori prosopul (ca dupa ce se raceste il bag inapoi in apa fierbinte) deja imi curge lapticul singur din sani, ca un robinet stricat care nu se inchide bine. Destul de rar mise tensioneaza sanii ziua si asta pt. ca Alex, ziua fiind mai activ, suge mai mult timp si mai des, deci nu au timp sanii sa se umple. Nu e musai sa se goleasca sanii complet, de fapt e destul de greu de spus cand anume sunt ei goliti complet. Doar pipaiei tot timpul si cand sunt moi si nu te mai "tzine" nimic in ei, inseamna ca sunt goliti.
Eu sunt tare fericita astazi, am fost cu Alex la Brestfeeding Centre si l-am cantarit (pot sa ma duc acolo sa-l cantaresc cand vreau) si puiutul meu a luat in 9 zile 405g. Adica din ziua externarii cand aveam 3550g azi avea 3955g. Tipa aia cand a vrut sa faca prima data calcului mental a crezut ca greseste ca ii dadea o cifra cu 4. Si-apoi cand a facut cu calculatorul a ramas uimita ce repede a luat Alexutzu' in greutate. Si cand ma gandesc ca in medie copilasii reajung la greutatea de la nastere in 2 sapt. Inseamna ca bebicul meu are ce papa si papa bine.
Insa azi m-a ajuns rau si oboseala. Deja ma resimt cu somnul. Trebuie sa recuperez ca nu-i de bine.
Alex - 5 Nov. 2004
onitza spune:
FELIS, si eu ma duc maine in CORA sa-mi cumpar tampoane de sani, si sas tiica am vazut eu pe un pachet ca asa scria pur si simplu...tampoane pentru sani...si costa 100 si ceva de mii pachetul...
Apopo FELICITARI pentru examen!!! Munca ti-a fost rasplatita, asa cum meritai...
Eu Va pup ca am de muncit la caietul de practica...am ramas in locul lui FELIS!!!
NOAPTE BUNA!!!
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
FELIS spune:
quote:
Originally posted by camys_2000
Felis, pai te duci la farmacie si ceri tampoane pentru sani. Uite, eu am folosit prima data de la Nuk si apoi de la Chicco. Cele de la Nuk au diametrul mai mic, mie mi-au palcut mai mult, si se lipesc si mai bine de sutien decat cele de la chicco. Acum tu daca ai lapte mult, probabil ca trebuie sa iei din cele mai mari...Mai sunt si de la BabyNova, dar eu nu am luat.
Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004
http://community.webshots.com/user/camys_2000
Uau... Ai zis un cuvant magic... SUTIEN... Pai burtici... YO ce ma fac... ca nu port sutien...
.. E un calvar pt mine sutienul...
Am 2 sutiene cumparate acum vreo 5 ani(sau mai mult?)... pe care le port de vreo 3 ori pe an la bluze transparente... Yo ce ma fac?... Nu se poate fara sutien?...
Nu se poate cu bustiera eventual?... Imi da oa stare sutienul de asa
imi vine sa fac...
Pozele mele!
try spune:
andreap, si Alex al meu are nasucul infundat un pic de 2 zile si respira mai greu. M-am uitat pe hornul lui, dar nu reusesc sa vad mucisorii ca sa-i scot. Asa ca respiram mai greu cand papam. Cu stranutul nu-ti face probleme, e absolut normal sa stranute des, e felul bebelusilor de a-si curata caile nazale. Toti bebelusii stranuta des, sa nu cumva sa crezi ca-i o raceala. Pana nu vezi mucisori lichizi, nu e nimic nelalocul lui.
Pai daca Mariuca ta a dormit de la 2 la 9:30 pai e super, se cheama ca ai avut o noapte foarte buna. Alex de 2 zile se scoala numai de 2-3 ori pe noapte: odata pe la 12, pe la 3 si pe la 5-6. Insa ma tine treaza cate o ora pana reusesc sa-l adorm din nou, asa ca mare ghiseft n-am facut, tot tzacanita de cap sunt dimineata.
Jasmine, vezi de o canareste pe bebelina si vezi cat a luat in greutate, daca e in limite atetunci sa nu-ti faci probleme degeaba, inseamna ca bebelina mananca atat cat trebuie, chiar hranita cu siringa si chiar daca uneori tipa de foame. Iar asta inseaman ca tu ai laptic cat trebuie, numai ca ramane sa rezolvi problema cu suptul direct de la san si eliminarea siringii.
Treaba cu dormitul noaptea: incercati pe cat posibil noaptea sa nu faceti zgomote, sa nu tineti lumini aprinse (doar veioze sau lumini slabe cat sa puteti voi sa gasiti ce aveti nevoie prin camera), nu vorbiti (chiar daca bebe plange si voua va vine sa-l linistiti - luati-l mai degraba in brate, dar nu vorbiti cu el), dar nu va jucati cu el, caci il stimulati sa ramana treaz mai mult timp. Iar ziua nu cautati sa umblati in varful picioarelor, faceti zgomotele obisnuite, vorbiti mult cu bebe, cantati-i sau punetii muzica, chiar si cand doarme, nu cautati sa-l culcati pe bebe cat mai mult (chiar daca tentatia e mare ca in felul asta mai capatati niste clipe de ragaz pt. voi insiva. In felul asta bebelusul in timp va intelege ca noaptea nu se intampla mare lucru, e plictisitor si ca mai bine doarme, iar ziua e fun si va cauta sa stea mai mult treaz.
Si Alexutzu'meu tot ziua are cel mai bun somn. Undeva dupa-amiza are un somn adanc de vreo 3-4 ore (ce mi-as dori sa fie noaptea), dar de regula e somnu lde dupa scos afara si normal ca doarme mai bine.
Si noi lucram la diferentierea asta zi-noapte pt. ei. Nu e usor, cere rabdare si perseverenta.
Tampoanele pt. sani spre ex. mie mi-au fost mult mai utile nu pt. ca-mi curgeau sanii, ci mai degraba ca sfarcurile imi sunt foarte sensibile si nu suport aproape nimic peste sani, iar aceste tampoane sunt delicate si nu mai simt ca mi se curenteaza sfarcurile. Am deseori senzatia asta idioata ca ma curenteaza cineva in sfarcuri. Mai ales cand ies afara si adie o briza mai usor (desi nu-mi patrunde nimic pana la sani). Deci sunt un comfort pt. mine. Iar noaptea dorm cu sutien si cu pad-urile in el ca sa ma simt bine, altfel ma frec de pijamale sau de patura si e groaznic de dureros.
Fetele cu bebelusi deja mai maricei, ia spuneti-mi cum fac caca bebelusii vostri? Ma refer la consistenta. Alex tot sparcait, adica apos si cu niste insertii mai solidute, ca niste seminte. La inceput am inteles ca e absolut normal, ca asa trebuie sa fie, dar pana cand va avea kk consistenta asta? cand va incepe sa fie mai solid?
Alex ep cat de mancacios este, pe atat e de kkcios. Deja consum un pachet de pampersi de 40 de buc (inca suntem pe marimea newborn) in vreo 2-3 zile. Doamne, noroc ca aici pampersii sunt ieftiori.
Alex - 5 Nov. 2004
FELIS spune:
quote:
Originally posted by onitza
FELIS, si eu ma duc maine in CORA sa-mi cumpar tampoane de sani, si sas tiica am vazut eu pe un pachet ca asa scria pur si simplu...tampoane pentru sani...si costa 100 si ceva de mii pachetul...
Apopo FELICITARI pentru examen!!! Munca ti-a fost rasplatita, asa cum meritai...
Eu Va pup ca am de muncit la caietul de practica...am ramas in locul lui FELIS!!!
NOAPTE BUNA!!!
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
ONITZA ... si eu tot in Cora ma duc maine, da nu stiu exact cand ajung... Ce bine ca mi-ai zis ca se gasesc si acolo... Ca la farmacie sunt cam scumpe toate produsele...
Bafta Onitza, si multzu de felicitari...

Mai da ce m-ati pus pe ganduri cu sutienul ... Sper din tot sufletul ca se poate si fara... Pai YO am stari de ciufutzenie chiar si fara motiv uneori... daca mai port si sutien...

asa ma vedetzi ca fac...

Pozele mele!