Bebelusi de sept-oct 2004 (3)
Raspunsuri - Pagina 9
irina piticuta spune:
Roandre, am apucat sa-ti vad si eu fetita. Tare frumusica mai este.
Eu am hotarat sa ma uit pe rand la copilasi, pentru a-i tine minte bine, asa ca fetelor, nu vor scapa nici bebelusii vostrii...
Cristia, si eu i-am facut lui Danut aceleasi vaccinuri ca si Mina. Si eu sunt de aceeasi parere, am mai scris despre asta.
Dani al meu are acum vreo' 6 Kg, adica avea acum o sapt 5.700g, are 2 luni si jumatate si mananca 120ml laptic Milumil la interval de 3 ore. Are insa mese si de cate 150ml, dar si de 100.Primul somn seara dureaza nai mult pt ca e tare obosit, ziua nu prea doarme, iar acum tipa in brate la mine...
Revin mai tarziu.
irina si BB Daniel
mcm spune:
Noi trebuie sa facem vaccinul la inceputul lunii decembrie si suntem in dilema - cel cu plata sau cel gratuit?! Mai nou am citit pe forum ca si cel cu plata poate da febra si atunci nu vad care este avantajul.
Astazi am plecat cu bb-le intr-o plimbare scurta care a devenit lunga si nu eram pregatiti si a trebuit sa cumparam pampers de la farmacie, la bucata. Bineinteles ca la farmacie pretul era dublu. Asta ca sa fiti in tema.
Toata lumea imi spune sa-i dau ceai bebelushei ca sigur ii este sete. Noi ii dadeam in primele saptamani cateva lingurite de ceai de colici dar in afara de strambaturi n-am observat sa-i fie mai bine. O sa mai intrebam pediatra.
Va pupam.
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/lastusedpixel
roandre spune:
Cristina, eu am ales vaccinul cu plata si bebelusa nu a avut febra si nici piciorusul nu a durut-o. Acum poate mai depinde si de copil, poate unii or fi mai sensibili si nici pe asta nu-l tolereaza bine. Oricum, eu nu am auzit pana acum persoane care sa opteze pt vaccinul gratuit si bebelusul sa nu faca febra pe cand la cel cu plata doar o persoana , maxim doua au avut probleme. Deci acum tu alegi. Daca bebelusa face febra de la cel gratuit nu trebuie sa te sperii pt ca se rezolva cu supozitoare antitermice. E acum spun ca a meritat banii vaccinul pt ca tare mi-e frica sa vad ca bebe are febra. Aaaa, si bebe poate sa pape si inainte si dupa vaccin. Deci poti sa-i dai cand vrea sa pape.
Referitor la ceai eu nu ii dau deloc bebelinei. Ii e sete, ii dau laptic. O sa aiba ea timp sa tot bea ceiut dupa ce nu oi mai avea laptic.
Irina, merci de aprecieri!
Va pup ma duc sa fac o tentativa de adormire a bebelinei...desi parca vad ca o sa fie sortita esecului!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
biamar spune:
Salut mamicilor curajoase,
Vroiam sa-mi zic parerea despre vaccin-acela cu plata e mai bun si fiindca nu da febrra, dar el e mai bun din alte motive mult mai improtante si anume medicale-da mai putine reactii adverse si o imunizare mai buna-mi-e greu sa explic cu termeni medicali mai ales ca sunt capie de nesomn. Plus ca Infanrixul are protectie si pentru Hemofilus care da multe raceli la cei mici, da protectie pentru poliomelita fara riscuri cum e vaccinul obisnuit care se da pe gura si exista un risc fff mic de a face poliomelita s.a.m.d. In concluzie e mai bun si merita daca ti-l poti permite. Si celalalt face imunizarea , dar pentru diferentele astea mici eu zic ca merita daca ti-l poti permite.
Cate despre ceaiuri -am inteles ca indulcit, dar cat alaptezi eu cred ca mai bine ii dai san -chiar daca ii e numai sete-asa mi-au zis mie toti doctorii si mai multe mamici-oricum nu-i strica lapte de mama in plus
Mamalina-fetita mea (09/10/2004) tot asa face ca a ta-mananca la o ora de 3-4 ori de ma capiaza mai ales cand se niemreste pe noapte chestia asta-trage 30-40 si adoarme...Eu dupa ce mananca ii completez cu seringa ce mulg fiindca nu lua in greutate cum trebuie, dar daca aia mica a ta ia cum trebuie in greutate nu are rost. Trebuie sa mai rezisti asa pana mai creste ea ca o sa le rareasca. nNoi de la 12 mese pe zi suntem la 8 in medie chiar 7 poate , desi uite ca azi au fost 10...
biamar spune:
tot eu sun imi iau ramas bun deocamdata-ca papam, dar cum se incarca poze ca mie imi scrie ca e prea mare cand am incercat?
bianca si Andrea chicca mititica fata lu mamica
dixie spune:
buna fetelor,
si bebele meu e agitat noaptea, m-a terminat vreo doua nopti. sfatul pe care l-am primit de la mama este sa nu-l las sa doarma intre 5-6 si 9-10 seara. in perioada asta ar trebui sa ma joc cu el cat mai mult, sa-i dau sa manance, sa-i fac baita, etc.... teoretic daca ii tineti treji ar trebui sa fie rupti de oboseala si sa doarma cand ii puneti in patuc.
acum problema mea e ca nu reusesc de fiecare data sa-l tin treaz... ca ii place al naibii sa doarma dus fix atunci... dar de exemplu in mod clar se trezeste daca-l pun in baita... daca il imbrac si tot asa... asa ca desi nu am scapat de agitatie noaptea parca totusi au devenit mai scurt reprizele astea... oricum cand e asa agitat eu ii dau si o lingurita de Sab Simplex si parca se potoleste dupa aia.
avantajul cel mai mare al chestiei cu tinutul treaz e ca atunci cand adoarme o face pt. 5-6 ore ceea ce e excelent pt mine.
despre lapte praf, pt cine a intrebat... mie doctorul mi-a recomandat Milumil de la Milupa ca ar fi cel mai bun, mai gras, mai hranitor, etc. - cel mai bun pret e de 380.000 in Carrefour, apoi vin celelalte Humana si Nan de exemplu si Bebelac e romanesc si nu e asa grozav, dar avantajul e ca il puteti lua gratis de la medic.
altfel vad ca o multime au trecut deja la lapte praf, de voie de nevoie... intreb si eu, cum stiti cat doreste sa manance? adica daca ii faceti cate 120 ml la o masa, cum stiti cand sa-i faceti 150? sau faceti direct 150 mereu si cat lasa in biberon aruncati?
intreba cineva de ceai. eu i-am dat d-ala instant de fenicul si mi s-a constipat, a inceput sa faca kk mult mai rar, cam o data pe zi. dupa aia doctorul a spus sa trec pe musetel si am luat pliculete de la plafar si in ceiut ii pun si putina miere si ii place f. tare, bea cate 150 ml pe zi cel putin. daca la inceput scoate biberonul din gura... puteti sa insistati putin, mie de multe mi-l scoate si dupa cateva minute cere din nou.
Roandre, cat costa vaccinul asta de doua luni? trebuie cumparat de la farmacie sau il poate avea medicul?
cybip spune:
'Neata tuturor,
Am reusit si eu sa mai intru cateva minute pt ca pretioasa mea comoara nu ma lasa deloc. Mey fetelor, voi spuneti ca va chinuiti cu bebelusii vostri ca mananca la 1h30 sau 2? pai sa vedeti cum e sa stea la san cate o ora cu pauze de 30 de minute, timp in care speri sa adoarma...de altfel ne laudam si noi cu luat in greutate, la 19 zile de la nastere a luat 800 gr si 4 cm, deci are 3.950kg si 54 cm.Deja are imbracamintea mica, nu-i mai vin body-urile pt noi nascuti, tre' sa cumparam altele.Insa partea proasta este ca e racita si ragusita, de nici sa planga corect nu poate, adica sa tipe cu putere.Ne-a recomandat doct. niste picaturi colorate pe baza de plante, ii dau de doua zile dar nu prea vad imbunatatiri.Iar ceai, clar, ne este interzis si antibioticul chiar daca are temperat 37.5. Aici pana iti prescrie antibiotic tre' sa lesini, sa mori putin si poate daca impresionezi, s-ar putea sa primesti reteta de antibiotic, care oricum costa de te indoaie.
Cam atata am avut de spus.
roandre spune:
Fetelor asa cum banuiam bebelina mea a avut chef de maraiala aseara. Am reusit s-o adorm pe la 11 si dupa o ora s-a trezit si am stat de vorba pana pe la 1 si ceva. Imi picau ochii in gura de somn si ea nu mai adormea. Deh, ma obisnuisem sa ma culc mai devreme si sa dorm toata noaptea. Oricum s-a trezit apoi la 8.30. Sper sa nu inceapa criza de la 3 luni in care nu mai are chef sa doarma noaptea, nu mai are pofta de mancare....
Dixie, eu incerc s-o tin treaza de pe la 7-8, dar uneori ajunge atat de obosita ca nu mai poate sa adoarma.
Referitor la vaccin eu am luat Infanrix-ul de la doctorita pediatru cu 1210000 lei.
Biamar unde incerci sa incarci pozici?
Pupici...incerc sa mai pun si eu poze noi cu bebe "calare" pe pernuta elefantel.
roandre spune:
Cybip, fetita ce simptome are de zici ca e racita? Mie mi-e teama ca n-o sa-mi dau seama....hihihi, ce mama nepriceputa.
Bebelina mea a fost si ea vreo cateva zile ragusita cand era mai micuta dar asta din cauza ca a plans pana a ragusit.
irinaA spune:
Suntem si noi la bebelusi de octombrie.A patit cineva ca bebe sa faca scaun verde si foarte moale.Ce se intampla daca merge burta mai mult de doua zile?
Cu Ioana 4 saptamani