Bebelusi de sept-oct 2004 (3)
Raspunsuri - Pagina 10
irina piticuta spune:
Salutare, mamici si bebiti.
Dixie, eu am dat pe vaccin tot 1.210.000lei. Despre mancat, uite cum fac eu: ii fac 120, iar daca goleste biberonul, chiar daca e adormit, ii mai fac 30ml si i-l bag si pe ala.Cateodata suge, alteori nu. Daca il goleste si pe asta(f. f. rar), ii mai fac, si tot asa.Iar daca a dormit mult, dupa ce nu a mancat decat 100(sa zic), ii fac direct, la risc, 150ml.
Eu stiam ca mierea este interzisa pana la varsta de 1 an.Ceiutul(Babycalm) il indulcesc cu o lingurita de zahar la 100ml pe care o las sa fiarba mult in apa. Dar vedeti voi, cate bordeie, atatea obicee...Am mai spus eu: si doctorii se bat cap in cap.
irina si BB Daniel
vali02 spune:
Roandre, iti raspund eu pentru ca din pacate a mea e racita si stiu simptomele : respiratie grea din cauza nasucului infundat (adica mai infundat decat il au cei mici de obicei, cu muci grasi), temperatura rectala mai mare de 37.5, gat rosu (te uiti cand plange), srare de agitatie sau de somnolenta excesiva.
IrinaA, scaunul e posibil sa fie verde daca nu ai schimbat-o imediat si in contact cu aerul kk s-a oxidat si a capatat aceasta culoare. Daca insa kk are culoarea verde din start si se repeta, du-o la doctor si arata-i si scutecul cu kk.
Astazi am dus-o pe Ioana la pediatra si desi eu aveam impresia ca scapa de raceala (asta-noapte a dormit mai bine), ea mi-a dat o suspensie cu antibiotic, fiindca gatul este tot rosu si congestionat.
Sanatate va doresc la toti,
Vali, Alexandra (19 luni) si Ioana (28 sept. 2004)
cybip spune:
Roandre, nici eu nu mi-am dat seama, insa, pt faptul ca eu si sotul meu am racit, eram apropae sigura ca va lua si ea. Am fost la doctor a treia zi de cand am ineput sa fiu eu racita si bineinteles ca i-au depistat rosu in gat. Ca simptome : temperatura 37.5,si nu poate plange normal, gijie, si cand suge are acelasi gajait.Iar cand inghite se stramba , o doare si pe ea mititica.
Iti doresc sa nu aveti parte de asa ceva. Stii, eu ma gandeam sa vin in Ro in decembrie, dar cand ma gandesc ca aici, la 30 grC, am racit toti, pai ce ma fac au acolo cu bebelusa?
Sanatate la toti bebelusii!
ralucule spune:
dixie eu ii dau APTAMIL DE LA MILUPA, e gras si ia bine in greutate. pun 120 ml de apa fiarta si 4 cupe, asa ca iese 130 ml. Cum stiu ce si cum? pai nu stiu, dar scrie pe cutie, si aici mi s-a zis sa nu ii dau mai mult decat scrie pe cutie, cand are 2 luni o sa trebuiasca sa ii fac 150 ml apa si 5 cupe si va iesi 170 ml. Acum el mananca tot ce e in sticla, si nu mai cere, i se mai face lui sete si ii dau mai nou ceai de fincen de la HIPP instant, al meu nu s-a constipat face caca bine, cum facea si pana acum 2-3 ori maxim. Eu sunt impotriva musetelului. Am eu un pitic la cap cu musetelul. Musetelul favorizeaza inflamatia, orice fel ar fi ea.
Nu stiu cine intreba aici ce sa faca ca are bebelusul bubite pe fatza. Mi-a zi si mie mama ca sa ii dau cu musetel, dar dupa cum am zis mai sus ca sunt impotriva lui am intrebat asistenta cu ce sa ii dau, si a zis cu CEAI NEGRU, si intr-adevar functioneaza, azi ii dau cu ceai negru maine nu mai are nici o buba. Fac un ceai negru concentrat fara zahar sau lamai sau stiu eu ce, il las la racit, cand e rece il tamponez pe bube cu o compresa inmuiata in ceai. Mi-am dat si eu pe cosuri cu ceai negru si minune au disparut, mai bine decat cu Clerasil.
Cu tetinele mai era o problema, pai scrie pe ele pt ce varsta sunt, si daca nu scrie sunt doar trei feluri, S, M si L, ca la haine, alea S is de la 0-3, M de la 3-6 si apoi L. Oricum cu M si cu L va dati voi singure seama cand trebuie schimbate, asta stiu din ucenicia mea cu sora-mea care e mai mica cu 13 ani. Normal ea trebuia sa foloseasca M pe la 5 luni dar nu ii placea asa ca i-am bagat din alea mai mari. Oricum L sunt pt cand se introduce piureul si fainoasele, sau cum s-or numi intelegeti voi ce zic.
Eu am niste sticle ff interesante, ma rog la inceput am luat vreo 4 tipuri, si pana la urma mi-am dar seama ca doar cu un tip de sticla ii merge bine copilului. Sticlele pe care le folosesc sunt de la difrax: www.difrax.com si acolo o sa vedeti OPTI BOTTLE, alea curbate pe alea le folosesc, si tristan cred ca si de la sticlele astea nu are colici. In spital aveau sticle de la NUK si avea copilul meu niste colici si niste plansete in el de am zis ca innebunesc, si de aia am venit mai repede acasa. Am ajuns acasa si am folosit mai intai niste sticle de la NUBY: www.nuby.be, aveau si alea supape si tetine care imita forma sanului, dar se chinuia sa traga din ele, alea le folosesc acum la ceai, ca pt lapte tre sa manance vreo ora in continuu cu alea si mananca 130 ml... cu aste ade la difrax in 15- 20 minute e gata, si aud si aerul cum iese afara din sticla. Eu sunt ff multumita de ele, sper ca nu v-am facut capul mare acum cu sticlele mele, ca al meu Dim zice ca sunt mama cu cele mai futuristice sticle. Oricum asistenta aia care mi-a venit acasa si care era cam importiva auslanderilor mi-a tinut si teoria sticlelor mele , ca de ce am luat sticle din alea si nu am luat firma NUK, firma nemteasca, si eu i-am zis ca astea olandeze si belgiene sunt mai bune ca au supapa aia, si ea ii dadea inainte cu nemtii ei, in fine eu tot ca mine fac.
Oricum eu am vazut ca sticla conteaza fff mult si tetina la fel. Si suseta la fel , am 2 tipuri de susete una ortodontara sau cum i-o zice care nu ii place si una normala rotunda nu plata pe o parte care ii place si ale de la NUBY le-am luat, oricum suseta e prietena noastra cea mai buna cand nu ne mai ajung degetele, ca le suge si pe alea.
Probleme noi nu avem, de vaccinuri habar nu am, aici avem programare la dr in fiecare luna si atunci ne zice ce si cum, iar vaccinarile aici incep la 3 luni, deci mai multe nu stiu sa va zic. Vaccinari antigripale eu nu imi fac de fel, ca mi-am facut de vreo 3 ori cand eram in tara si m-am simtit cumplit 1 luna dupa vaccin. Eu si asa racesc fff rar si aia mi se intampla vara, nu stiu cum? La caldura de 30-40 de grade eu racesc si nu ca as fi stat in curent... Si fac niste raceli din alea aiurea cu febra 39 si cu muci si stranuturi si dureri, o tin asa maxim 3 zile si apoi imi trece...
Tristan mananca la 5 ore 130 ml, bea ceai Hipp pt bebelusi cam 50-70 ml pe zi, intre mese cand ii e sete, ceaiul il dau si cald si rece, mai ea si apa 40-50 ml. Acum sa nu va inchipuiti ca daca bea 50 ml ceai, mai bea si 40 ml ala pe zi , in plus de lapte mai bea in medie 60 ml pe zi de apa si ceai. Avem 5 mese mari si late nici mai mult nici mai putin, noaptea doarme minim 6 ore si maxim 8. Rade cand ma aude si ma vede, da din maini si din picioare ca o morisca cand e treaz, daca ii povestesc sta linistit, si mai nou scoate GGG si HHH pe langa AAA , AEEE, EEE. Azi are 6 saptamani si 2 zile. baie ii fac o zi da una nu, il spal cu dushgel de copiii si shampon tot de copii si apoi il dau cu lotiune dupa baie si la fund il dau cu crema pt fund. Cand il schimb peste zi il bag la chiuveta, si apoi il creia o pauzasc la fund, pampersi folosim numarul2 inca, ca am incercat si numarul 3 si mi se par imensi, caca a iesit pe langa doar cand nu i-am pus pampers i-am pus unii de la fixie alta firma nemteasca ca m-a turbat asistenta aia de venea aici, nimic din ce aveam nu era bun, pampersii de la pampers nu erau buni, sticlele mele auslandere si alea nu erau bune , suseta si aia straina si nu nemtesca nu era buna, cremele si maglavaisurile de copil spre norocul meu le-am luat de la nemti si alea erau bune.... Ce ti-e si cu patriotii astia rasisti si radicali, dar si eu is a dracului ca ma duc in Olanda si imi iau tot felul de comedii, doar mancare cumpar de la nemti, oricum Olanda e la 5 minute de mers pe jos de mine.
In rest nu stiu ce sa va mai zic, nu am mai scris pt ca nu am ce sa scriu eu nu ma confrunt cu probleme.
Al meu copil mananca , ragaie mai rau ca mine, ca si eu ragai ca un porc, dar el si mai si, asa ca ies toate gazele, doarme , se scoala la 5 ore, si de la 8 seara la 12-1 noaptea sta treaz asa ca povestim si radem unii de altii apoi mai mananca si baga somn pana pe la minim 6 dimineata maxim 8, si o luam de la capat. Il schimb de nu stiu cate ori pe zi, ca doar am un dulap plin de haine care in curand raman mici, si lui tare ii place. Mai iesim afara cand nu e ploaie. Apropos de timp aici a nins, avem zapada pe case si copaci, frig rau n ueste inca dar se pare ca va venii....
Hai ca v-am deviat de cap rau de tot
appapa
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
irina piticuta spune:
Mai Ralucule, dar fericita esti, ca tare cuminte copil mai ai.Sa-ti traiasca, mai!Si s-o tina tot asa.
Lu' Dani meu tocmai sticlutele alea de la NUK ii plac, cele cu air system. Si suzete tot de la NUK am, asa ca spune-i nesuferitei de asistente ca compensez eu ce nu iei tu...
Si merci de ideea cu ceai negru, am sa incerc si eu.
irina si BB Daniel
georgiana.david spune:
Mihaela, nu stiu de ce se cere acel dosar, asa au cerut si asa am procedat ca altfel nu primim laptic, birocratia asta…..
Andreea, eu l-am nascut pe Damian cu 2850 g, am iesit din maternitate cu 2650 iar azi l-am cantarit (maine face 7 saptamani) si are 4280 g deci e foarte bine.
Si Damian vomita, acum mai rar dar inainte vomita la fiecare masa, nu mult si nici cu jet doar i se prelingea lapticul din gurita dupa ce manca, ragaia si il punem in patutul lui. Acum ni se mai intampla cand se agita dupa ce mananca dar nu-mi fac probleme. Este un lucru normal care o sa dispara foarte curand.
Face cineva sau a facut vreodata masaj anticelulitic sau de slabire la coapse ? Vreau sa ma apuc si nu stiu daca dau banii de pomana
Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)
http://photos.yahoo.com/giorgios72
ralucule spune:
georgiana, eu ii fac masaj din ala, la mine se duce oielea aia de portocala de scazut o sa scada cam 1-3 cm , asa zic ei, eu nu am vazut
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
Mada spune:
Buna fetele!
Raculule ce m-am distrat cu ragaitul ca un porc... Ca de obicei povestesti frumos, misto siteurile m-am tot benoclat la sticle si suzete
Georgiana nu am facut masajm, dar as face, ca mai zicea o fata pe aici burta nu am, adica muschii nu sunt lasati, dar parca pielea e flasca si lasata... bleahhhh sper sa-si revina, poate stii tu centre unde putem face
Noi ce sa va zic azi noapte la 1,30 s-a culcat, MIhaela parca ar fi surori fetele, a dormit dupa baie nu mai mult de 5 minute dupa ce era treaza de la 5 dupa amiaza, dar ieri am dormit si eu cu ea cam 2 ore asa ca am fost cat de cat odihnita. Dar a mea s-a mai sculat si la 5,30 sa pape si la 7,30, voi ati dormit somn lung...
Noi, bibi, adica biberoanele le avem de la playtex, acelea ventaire http://www.playtexbaby.com/bottlesandpacifiers/products/ventaire.asp, sunt foarte bune si cu cu sistemul anticolici, adica in fundul sticlei sunt niste gaurici pe unde iese aerul cand suge, daca tii sticla la frigider sau oriunde plina cu lichid trebe sa o tii culcata. Tetine tot de la playtex avem la astia e cu stage-ul 1 sau 2, pe varste pana la 3 luni si peste 3 luni
Suzete... avem 4 modele dar nu ii place nimic, nu reusesc de nici o culoare sa o fac sa o ia, ff rar dupa baie cand o imbrac o mai ia ca de regula e flamada tare, dar si atunci nu reuseste sa o tina si mai mult scapa si se enerveaza si mai rau plange asa ca renunt dupa 2,3 incercari.
Irina, NUK astea cu air sistem sunt tare bune.
Noi facem luni vaccinul gratuit, sper sa nu avem problemute.
AM facut mancare azi de fapt am inceput de aseara, am calcat am spalat am facut curat si acuma sunt cam varza de oboseala.
Voi scoateti copii afara, eu nu am scos-o de joi ca mi-e teama cu vantul asta si mai ales ca mai are si ea nasul infundat inca.
Va pup
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa
roandre spune:
Mada, sper ca in seara asta sa nu mai avem program artistic.
Noi astazi am fost la soacra-mea in vizita (pt prima data cu bebe) si a fost foarte agitata copila. A plans de m-a speriat, niciodata nu a facut asa urat.
Acum incercam s-o tinem treaza pana la baita si ne rugam ca apoi sa adoarma repede si sa se trezeasca tocmai maine dimineata....hihihi, ce planuri mari!
IrinaA, sa-ti traiasca fetita! Eu stiam ca daca face kk verde poate sa fie si din cauza la ceea ce ai mancat tu (de ex spanac). A mea a mai avut de cateva ori kk verde dar si-a revenit singura si nu mi-am facut probeme. Totusi spre linistea ta e mai bine s-o duci la un medic si sa iei si un scutec murdar cu tine.
Va multumesc fetelor pt raspunsuri. Sper sa nu raceasca bebelusa. Oricum a mea a avut de mai multe ori temp 37.6 dar nu am considerat ca e racita si nu i-am dat nimic. Rosu in gat n-am vazut dar nici nu stiu sigur daca mi-as da seama cum arata. Oricum nu am vazut schimbari in modul ei de supt.
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
roandre spune:
Fetelor, puteti sa-mi recomandati un scaun de masina bun si daca se poate sa-mi spuneti si de unde l-ati luat si la ce pret. Noi trebuie sa-i cumparam un cadou bebelinei de Craciun (firma sotului ne deconteaza 1,2 mil) si ne gandeam la ceva util pt ca jucarii o sa primeasca si hainute de la nasi, bunici. Ne mai gandeam si la un premergator...Voi ce ati lua daca ati fi in locul meu? Daca stiam ii luam marsupiul....dar deja l-am cumparat. Scaun de masa am primit la botez.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre