Case de batrani

Case de batrani | Autor: nic23

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Cine m-ar putea informa care este situatia caselor/azilelor/caminelor de batrani din Romania si ce se intampla cu batranii care nu se pot ingriji singuri? Sau carei instante m-as putea adresa? Ma gandesc la un proiect legat de infiintarea unor asezaminte pentru seniori( suna mai bine, nu?) si nu stiu exact cu ce sa incep. Stiu doar ca acesti oameni merita mai mult.
Mult mai mult. De exemplu si si si si

Multumesc anticipat.
Nic23

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Este absolut laudabila initiativa ta !
Din pacate eu sunt f.f.f.f.f. pesimista in ceea ce priveste realizarea unor astfel de proiecte in Romania pe motivul ca vor fi f. multe spagi de dat, aprobari, etc, etc, iar ca sa asiguri niste standarde occidentale intr-o casa de batrani trebuie sa ai finante in permanenta. Daca te bazezi pe pensiile de batranilor de la azil...sigur dai faliment. Iar batranii care au pensii de sute de $ nu sunt nici multi si nici nu cred ca ii lasa familia sa ajunga la azil .
Dar merita incercat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Caminele de batrani din Romania sunt foarte aglomerate,nu prea exista locuri libere pentru doritori.Conditiile sunt mai bunicele fata de altadata ,dar asta depinde foarte mult si de conducere,de cat de bine reusesc sa se gospodareasca.S-au infiintat si case de batrani patronate de fundatii,in general religioase.Stiu ca exista la Suceava o casa de batrani construita si sustinuta de Arhiepiscopie,unde maicutele se ocupa de cei de acolo,dar nu cunosc amanunte.Daca vreia infiintezi asa ceva ai nevoie de proiectul amanuntit si de sustinerea financiara a unei fundatii,asociatii,etc..Doamne ajuta!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nic23 spune:

Carolyne si Irina,

Va multumesc pentru reactiile voastre. Ma voi documenta amanuntit si nu voi incepe fara sa stiu sigur ca sunt sanse de reusita. Gandul ca Romania va intra in Comunitatea Europeana ma cam sperie, in ceea ce priveste situatia oamenilor in varsta.( Nu ma refer la cei bogati).

La revedere,
Nic23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Daca ai bani destui,poti sa faci o casa pentru batrani,ca legea permite.Dar cu ce poate modifica intrarea in UE situatia batranilor?Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Sunt zile in care visez sa pot face si eu ceva pentru acesti batrani.
Mi-ar placea ca si batranii nostrii (sau poate chiar noi peste cativa ani) sa avem aceleasi conditii ca cei din afara.

Eu te sustin si te sprijin, spune-mi cu ce te pot ajuta (mai in amanunt) si am sa incerc sa fiu de folos.

dana

Mergi la inceput