Bebelusi de iulie-august 2004(14)
Raspunsuri - Pagina 13
eli spune:
Am venit de la plimbareala. A papat Stef un pic si acum gangureste, tipa fericit la carusel asa ca pot sa mananc si eu ceva.
Am citit ca pentru a se obisnui copilul cu lingurita, pt a nu o mai impinge afara cu limbuta, sa i se puna intre jucarii si 2-3 lingurite si asa cum duce jucariile la gura va duce si linguritele si cand se incepe diversificare nu ar mai aparea probleme.
Lia, daca e copilul sanatos, poate are si el o etapa mai proasta. O fi vrand sa nu mai creasca asa mult, glumesc. Si poate era trist si nu se mai juca atata pt ca te-a simtit pe tine ingrijorata, suparata. Si in carti zice: "Petreceti mai mult timp mangaindu-l si dialogand cu bebelusul decat calculand cantitatea de lapte pe care a baut-o sau cat a dormit. Sunteti mama perfecta a acestui copil, nu putea sa aiba una mai buna, el nu viseaza o alta!" Deci, capul sus si nu-ti ma fa griji din orice, profita de aceasta perioada, nici nu stii cum trece timpul si nu mai e bebelus.
Nici Stef nu mai sta sa ii schimb scutecul. Aici se gasesc scutece, incepand de la marimea M(6-11kg) care se pot incheia atat in fata cat si in spate, asa ca il intorc pe burtica si il echipez.
mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii
corianai spune:
Eli, usor de zis greu de facut... Eva mea duce orice la gura, jucarii, manutele ei sau ale noastre... lingurita nu o vrea si pace. Mie mi/a zis asistenta sa perseverez ca pana la urma se invata.
eli spune:
roxanaz, eu supozitoarele le-am luat fara a merge la medic. Asa ca, intreb, pt hemoroid la ce fel de medic sa merg? Multumesc!
mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii
pako spune:
salutare la mamici si bebici
Noi azi am implinit 4 luni si sunt tare fericita.Imi aduc aminte cand am nascut-o pe Andreea, era asa mica zgubilica ca mi-era si frica sa o ting.Mereu spuneam...Doamne cand o face si ea o luna,oare reusim sa trecem de o luna?...si tot asa.Iete ca acum avem 4 luni si asteptam si noi sa ne intoarcem pe burtica apoi sa mancam pireoase, sa stam in fundulet, etc...ca ceilalti bebici.
Inca suntem la stadiu de suculetz ...din biberon, dar nu-mi fac probleme la mancatul din linguritza....noi suntem prietene cu ea deoarece eu ii dau vigantolul cu linguritza de la 7 zile (aici sunt sub forma de pastilutze si le dizolv in laptic).
Florina poate pediatrul tau e mai batranel...in ro au ramas conceptiile alea vechi de acum 20 de ani cum se invata atunci in scoli....Chiar am citit intr-o carte cu alimentatia copilulu ( data de soacra-mea...) ca laptele de vaca se introduce de la varsta de 2 luni...nu-mi venea sa cred cate am citit in cartea aia in legatura cu diversificarea...te crucesti nu alta.Asa ca io zic sa schimbi pediatru ..du-te la unu mai tanar...parerea mea.
DARIA probabil ca tu te duci la un pediatru mai tanar...astia au notiuni mai noi despre cresterea unui copil.Vorbesc la modul general ca poate or fi si exceptii.
La multi ani Melanie pentru Daria Andreea...sa fie sanatoasa si sa va iubeasca.
Ma duc la zgubilic sa ne jucam cu jucaria cea noua luata ieri.
pupici.
Felicia si Andreea (17.07)
http://community.webshots.com/user/pako
amironeanu spune:
Nu stiu ce sa mai cred. Stefania mea s-a trezit la 6:15, nu stiu din ce motiv (de mincat mincase la 4). Am luat sus pe umar si a adormit. Dar cum o puneam in patul se trezea si incepea sa plinga. Asa pina la 7:20, cind i-am dat sa minince. A adormit la sin (bineinteles), dar cind am pus-o in patut iar s-a trezit si a inceput sa se foiasca si sa miraie. Am lasat-o un pic si apoi m-am dus la ea sa o "cert". Dar ea ridea la mine, asa ca ne-am conversat un pic. Eu am plecat prin casa si cind ma intorc la ea, domnisoara dormita. Si asa pina la 10:30. Am spus OK, numai bine, si-a facut somnul, mananca si mergem la plimbare. Ne-am jucat un pic, am schimbat-o, i-am dat sa minance si iar a adormit la sin. Si de atunci doarme in continuu (este ora 2 deja!!!!!!!!!!). Nu ca m-as plinge, dar ce mai facem la noapte?! S-a intamplat sa doarma asa mult bebelusi vostri la 3 luni?
Si am o intrebare pentru mamicile cu fetite. Le-ati facut gauri in urechi? Cum a fost? As vrea si eu sa-i fac, dar nu stiu unde si cum.
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/amironeanu/album?.dir=/c30a&.src=ph&.tok=ph3V4BCBLUsydlKP
Dorsilia spune:
Andrea, din ce stiu eu de la mamicile cu fetite stiu ca la orice magazin de bijuterii au pistolase cu care fac gaurele in urechi, se pune o ata temporara pana se vindeca si apoi se introduce cercelusul
amironeanu spune:
In legatura cu diversificarea si eu am aceeasi problema cu pediatra. Este relativ tinara (aprox. 40 ani), dar mi-a spus sa trec pe la ea la 3 luni si 1/2 sa vorbim despre supa de zarzavat. De sucuri mi-a spus de cind avea Stefi 6 saptamini. Asa ca de la 9 sapt. ii dau morcov (mai mult pentru ca facea foarte greu kk, la 3-4 zile), dar la trei luni suntem tot la 6 lingurite mici. Iar cu scaunul nu pot spune ca a fost mai bine. In schimb de simbata ii pun o 1/2 de lingurita de lamaie la o cana (150 ml) si a facut in fiecare zi kk (sunt super incintata )
Probabil de saptamina viitoare ii voi da si suculet de mar, dar supica o vom lasa pentru mai incolo (aprox. 5 luni).
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/amironeanu/album?.dir=/c30a&.src=ph&.tok=ph3V4BCBLUsydlKP
Moss spune:
fetelor, va multumesc foarte mult pentru sfaturile voastre ! Ce bine e sa ai de unde primi astfel de sfaturi.
Noaptea asta a trecut mai binisor...
s-a trezit la ora 2 i-am dat sa manance si pana la la 5 a stat treaza dar nu prea a plans. cand a cerut de mancare intre mese i-am dat ceiut baby calm si desi nu i-a placut prea tare a mancat ceva. de la 5 la 6 a a dormit si la 6 s-a trezit din nou ca era ora mesei. dupa ce a mancat a adormit intr-un final pe la 7 dim. pana la 11 cand am trezit-o sa manance dar nu a papapt prea mult ( doar 60 ml fata de 120 cat mananca la o masa normala ) dupa aceea a adormit din nou. acum astept sa se faca ora 15.00 sa manance iar.
avem si noi cateva ozici la www.larond.ro/moss/
va multumesc tuturor si va doresc numai bine.
cristina si bb Alexia