Reincarnare...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Pulstar, ce vrea sa insemne filozofie adevarata?

Eu stiu ca filozofia reprezinta proiectia celui care filozofeaza asupra lumii. Orice filozofie este adevarata pentru cel care a gandit-o. Adica adevarul asta e tare relativ, departe de a fi absolut.

Proiectia hindusului asupra lumii e foarte diferita de cea a crestinului sau de a ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Este adevarata prin faptul ca crezi in ea. Deci reprezinta un adevar subiectiv, colectiv. O filozofie poti sa o consideri adevarata sau eronata. Reincarnarea reprezinta o filozofie de viata, iar milioane de oameni cred in ea, asa cum alte milioane de oameni cred in filozofia crestina.

* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by pulstar
Sau, ca valorile promovate de crestinism se bazeaza pe niste "adevaruri" subiective, rigide si exclusiviste..

subscriu. relatia cu Iisus este individuala si deci subiectiva, calea mantuirii e doar una, deci rigida, dragostea pentru Dumnezeu nu lasa loc pentru shiva sau alti zei, deci este exclusivista.

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
asa cum alte milioane de oameni cred in filozofia crestina.

daca ai cunostinta unde locuiesc milioanele astea de oameni care cred in "filosofia crestina" (?), zi-mi si mie adresa sa le trimit o invitatie la cursuri gratuite despre diferenta intre religie si filosofie.

te refereai cumva la filosofia patristica? daca da, nu prea cred ca milioanele de crestini au ajuns la Dumnezeu citindu-i pe Tertullian, Justinian sau Aureliu Augustin.

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
asa cum alte milioane de oameni cred in filozofia crestina.

daca ai cunostinta unde locuiesc milioanele astea de oameni care cred in "filosofia crestina" (?), zi-mi si mie adresa sa le trimit o invitatie la cursuri gratuite despre diferenta intre religie si filosofie.

Pai inainte de a fi o religie, crestinismul este mai intai o filozofie. Cei care nu fac parte din religia crestina considerea crestinismul ca fiind doar o filozofie, ca atatea altele dealtfel. Insa pentru cei care cred in aceasta filozofie ea devine deja religie..

* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

pulstar, ai pretentia ca sa ti se respecte credinta sau necredinta ta in ceva anume, pentru ca AI ACEST DREPT. SI noi cei care consideram Crestinismul o RELIGIE, avem ACEST DREPT, te rog mai multa decenta in a face anumite afirmatii.

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Principala distinctie intre filosofie si crestinism rezida in aceea ca,in timp ce filosofia este rod al gandirii umane,crestinismul nu este o descoperire omeneasca,ci este Revelatia lui Dumnezeu facuta omului.Deoarece logicii i-a fost imposibil sa afle adevarurile crestinismului,a intervenit Hristos,Cuvantul lui Dumnezeu.Aceasta Revelatie a fost facuta in termenii filosofici specifici secolelor trecute, dar ea nu este o filosofie.
Deasemenea,crestinismul nu poate fi considerat nici o religie.In religie Dumnezeu e ,in general,vizualizat ca stand in ceruri ,de unde conduce omenirea,intre El si om existand un zid despartitor,pe care religia,prin anumite ritualuri,promite sa il treaca.
Crestinismul se afla dicolo de aceste teorii si interpretari.Crestinismul este o relatie intre Dumnezeul Viu si Personal si om.Crestinismul ortodox este comuniune intre Dumnezeu si om,intre ceresc si pamantesc,intre vii si morti.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Religie= sistem de credinte, dogme, si practici privind sentimentul divinitatii si care ii uneste in aceeasi comunitate spirituala si morala pe toti cei care adera la acest sistem; totalitatea institutiilor si organizatiilor corespunzatoare; confesiune, credinta.

Filozofie= stiinta constituita dintr-un ansamblu de notiuni si idei care interpreteaza si reflecta realitatea sub toate aspectele ei cele mai generale, conceptie generala despre lume si viata.

Irina.c. definitia data de tine este mai personala, mai intima…daca sunt persoane care nu pot privi crestinismul ca pe o religie, crezi ca o pot privi ca pe o Revelatie?

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Un alt argument ca reincarnarea nu exista.
Teoria reincarnarii respinge total ideea ca Dumnezeu iti iarta pacatele, deci in conceptia adeptilor nu exista iertare, de aceea tot trebuie sa te reincarnezi de nenumarate ori pentru a-ti ispasi pacatele. Insa ce folos, daca ar fi adevarat, ca tot nu iti amintesti nimic din vietile anterioare, si oricum in cea actuala faci alte si alte greseli, deci aculumezi si mai multe, pai... cand mai termini... la infinit.
Deci de ce sa cred intr-o asemenea porcarie, care nu a fost verificata.

Pe cand Iisus a existat, a fost real, ne-a invatat cum sa dobandim viata vesnica, si sunt probe foarte multe si sunt si multi preoti vazatori cu duhul care ne invata cum si ce trebuie sa facem.

Credeti ca Dumnezeu ne-ar fi mintit pe noi? creatia lui, sau ii place sa se distreze cu noi, sa ne vada dupa nshpe vieti cat de mult am evoluat? NU

Amintiti-va, ma refer la cei crestini, de cate ori spuneti Tatal Nostru, acolo zicem asa: SI NE IARTA NOUA GRESELILE NOASTRE PRECUM SI NOI IERTAM GRESITILOR NOSTRI, DECI IERTARE EXISTA,
NU REINCARNARE.
Ma refer la Tatal Nostru pentru ca este rugaciunea rostita chiar si de Iisus pe munte (scrie in Biblie) invatandu-i pe oameni cum sa se roage.
Alte carti bune de citit sunt Filocaliile, niste carti scumpe dar merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Pai inainte de a fi o religie, crestinismul este mai intai o filozofie.

pulstar dixit!

quote:
Cei care nu fac parte din religia crestina considerea crestinismul ca fiind doar o filozofie, ca atatea altele dealtfel.

Again, pulstar care nu face parte din aceasta religie o considera filosofie, dar asta nu inseamna ca asa si e ;) S-o contrazicem...sa n-o contrazicem....

Mergi la inceput