Am o problema destul de delicata...
Daca la nastere, i se fractureaza piciorul copilului nou nascut de catre persoanele care au mosit(avand si statut de medic ginecolog)ce posibilitati de a le da in judecata exista.Stiu ca se incadreaza in primul rand la vatamare corporala, dar avand in vedere ca s-a depasit termenul de depunere a plingerii prealabile(2 luni de la aflarea faptei da catre tutore)ce se mai poate face?
Mentionez faptul ca noul nascut nu si-a revenit si sunt sanse sa ramana cu anumite deficiente.
Se poate incadra la malpraxis? Daca da, care ar fi procedura, termene si temei legal?
S-au adus modificari la lege cu privire la termenul maxim de depunere a plingerilor prealabile in caz de vatamare corporala?
Multumesc!
buna, nu te pot ajuta cu legislatie, insa pot spune ca o colega de-a mea a patit o nenorocire la nastere cu copilasul si a depus plangere la colegiul medicilor din jud respectiv, care binenteles l-au declarat nevinovat! ea continua demersurile pe cale civila! putere si nu-i lasa sa scape nepedepsiti!mama alexutei