Intrebare grea: pro sau contra scutece???
Raspunsuri - Pagina 2
CameliaH spune:
Chestia cu infasatul pentru a obtine picioare drepte este o prostie mare de tot. Asa apare riscul si uneori chiar displazia de sold. Pozitia naturala a bebeului este cea cu picioarele cracanate (si pampersul e foarte bun pt asta) pentru a se putea forma corect capul femural in articulatia soldului (displazia de sold inseamna tocmai deplasarea capului femurului din articulatia soldului). Osificarea definitiva are loc in jur de zece luni - un an.
Am intalnit la doctor o mama care venise cu fetita care era suspecta de displazie tocmai in urma infasarii cu picioarele drepte.
Asa ca nu scutecelor!
Toate bune!
sorana spune:
Bineinteles ca poti sa-l pui in costumase de cand se naste. Copiii cracanati sunt asa din cauza rahitismului si nu lipsei de infasare. Eu nu am infasat-o de loc pe Monica. Am mai invelit-o intr-o paturica - dar nu am legat-o strans niciodata. Si la spital o tineau in pampers, camasuta si un scutecel deasupra, dar nu legata strans.
Monica si Sorana
Dana M. spune:
CONTRA INFASATULUI PICIOARELOR TIP "SARMA" (de la sarmale, nu de la sirma!)
In spital, pe Raluca o imbracam intr-o camasuta petrecuta peste corp si cu un scutecel triunghi, dar cum: bine prins la mijloc, peste camasuta, iar la picioare se forma un fel de punguta in care stateau lejer, nu stranse. Cu Pampers, bineinteles. Cand aduci pe bebe acasa, ii pui pampers si-l imbraci cel mai bine cu un body (sa-i tina la mijlocel) si pantalonasi cu labute, si fiind mic, mai pui o camasuta pe deasupra, avand grija totusi sa nu transpire!
Succese!
Dana M. si Raluca
Andreea spune:
Si eu sunt contra infasatului, nu l-am infasat niciodata. Chiar ma gandeam acum cateva zile cand ma uitam la Vladut (3 luni) cum pedaleaza de zor si cum se joaca cu manutele ce pacat ar fi fost sa-l tin ca o sarmaluta!
Andreea.
Theodora spune:
PICIOARE DREPTE DATORITA INFASATULUI!!! Nimic mai fals!!! Eu sint o dovada...Nu ca as fi CRACANATA,dar nu am si cele mai drepte picioare din lume! Cind eram in scoala,mi-era rusine sa-mi scurtez sarafanul,asa cum faceau multe altele,pentru ca nu aveam PICIOARE DREPTE...Din fericire am crescut si am scapat de acest complex si eu cred ca cel putin in zilele noastre,scutecele nu mai sint "la moda" ca sa zic asa...Nu e doar mai usor pentru mama(desi cam scump!!!),dar bebelusul se simte mult mai bine...Nu e de ajuns 9 luni in burtica?
Deci si eu contra pentru pro
Theodora, Alexandros, Yannis(9 luni)
Ender spune:
Impotriva infashatului "ca un snop de crengi".
Noi, pana i-a cazut buricul, adica in a 8-a zi, nu am folosit "pampersi" pentru ca erau prea inalte si se frecau de buricutz. Ii puneam scutece pe panza ca un chilotzel, apoi pantalonasi/costumash pe deasupra.
Dupa ce i-a cazut buricul am trecut la "pampersi".
Adevarul ca sunt o descoperire extraordinara... cate scutece am spalat/fiert/calcat in primele 8 zile mi-a ajuns .
geniest spune:
Va multzumesc foarte mult pentru faptul ca mi-ati impartasit experientele voastre, care m-au convins definitiv. Clar nu voi recurge la infasat in scutece decat, daca, asa cum ati spus si voi este nevoie cand mananca sau doarme, dar foarte lejer.
Inca o data multe multumiri !!!!