Mamici de martie-aprilie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 6
simonnete spune:
fetelor ! noi avem voie sa consumam bauturi si mancaruri cu indulcitori ? :cola, 7up light ,pastilute pt indulcit, chestii d-astea ? pt ca mie-mi plac la nebunie batoanele Fibrobar
coral spune:
Anca Micaela eu am facut cerclaj, m-am dus dimineata la 6 si la 5PM am fost acasa. Anestezia a fost partiala, se face in coloana o mica intepatura si in functie de cantitatea de anestezic poti fi anesteziata intre 20-50 min. Anestezia nu il afecteaza pe bebe si in functie de vertebra unde se face se stabileste zona ce urmeaza a fi anesteziata. Operatia in sine a durat 12 min. Dupa ce ti se face, critice sunt primele 24 h si daca singerezi abundent sau ai contractii trebuie sa te duci la spital. Cerclajul se scoate cu citeva saptamini inainte de nastere.
Eu sper sa nu fie nevoie sa iti faca cerclaj si totul sa fie bine.
Pupici si o sarcina usoara si un bebe voinicel.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
coral spune:
quote:
Originally posted by simonnete
coral, te rog imi raspunzi si mie : de ce sunt de 2 ori pe lista mamicilor ?
Simonnete, cred ca e o greseala, o sa o rezolv.
coral spune:
Simonette, din lista cu substante neindicate este si aspartamul, un produs cancerigen. Ca efect asupra sarcinii este retard la bebelush si nastere prematura. Nu prea suna bine, incearca produsele care folosesc zahar sau alt tip de indulcitori naturali.
adrianafedorca spune:
buna fetelor,
eu sunt tare fericita, acum am venit de la doctor si bebelinul meu e sanatos, ma speriasem tare rau in legatura cu Triplu Test dar e totul in regula , mie imi iesise HCG sub limita normala, si mi-a spus dr sa stau linistita ca bebe nu are nimic, l-a si masurat , are 12 cm de la cap la funduletz, si se pare ca are si ceva intre picioare...dar mi-a spus ca nu e sigura ...si ca in decembrie imi spune sigur daca e fetita sau baiat, sunt tare fericita ceea ce va doresc si voua.
si pe mine ma cam dor sanii, in special sfarcurile sunt mult mai sensibile, si cand ma spal parca se ia un rand de piele , dar imi dau cu crema de corp in fiecare seara,si parca si-au mai revenit si poate scap de vergituri, in schimb mie mi-au iesit niste bubite mici pe spate, un fel de cosuri, i-am aratat dr si a spus ca e normal in timpul sarcinii dar mai bine sa merg la un dermatolog.
in rest sunt bine, chiar ma minunez si eu , Doamnea ajuta sa fie in continuare tot asa
va pup si multa sanatate
Adriana si bebe 16+ DPN 30 aprilie
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
Lorelai spune:
buna fetelor, am ajuns si eu in vizita la servici si am timp sa va scriu
. plus ca stau mult mai comod pe scaunul de la biroul de la servici decit pe cel de acasa.
noi sintem bine, in afara de intaririle de burta nu am mai nimic. miine mergem la eco si la control, sper sa fie bine. singura frica pe care o am acum e sa nu se scurteze colul.
probleme cu sinii eu nu am, nici lapte nici cojite nu am vazut pina acum. ce e ciudat e ca la srcina asta nu mi-au crescut aproape deloc (erau deja mari
) si nu am avut deloc dureri. ma dau in fiecare seara cu crema pe burta si sini si deocamdata sint ok.
de ingrasat, cred ca am luat 5kg, cam putin avind in vedere ca sint 2 bebei la burtica. doctorul zice ca e ok. din spate si din fata nici nu se cunoaste ca sint gravi, numai din lateral se vede burta tuguiata. am vazut-o luni pe Julia Roberts la Oprah, are burta cit mine dar DPN in ianuarie, tot cu gemeni. si eu imi faceam probleme ca burta mea e prea mica!!
adriana, ma bucur ca bebe e sanatos. ai vazut ca te-ai speriat degeaba?
simonette, indulcitori ca aspartam si cyclamat nu avem voie. avem vioe indulcitor splenda. mai bine cu zahar sau miere, in cantitati moderate.
anca mihaela, si eu am cerclaj. daca e nevoie sa iti faca, sa nu iti fie frica. cum scrie si Coral, e o procedura usoara, fara riscuri prea mari.
coral, te inteleg cu bosorogitul de atita stat. eu lucrez de acasa si imi termin treaba in 1-2 ore. dupa asta, o frec la TV sau citesc ceva, ma mut de pe canapea pe fotoliu si invers. sint la curent cu soap operas si ma plictisesc de mor. bafta la cautatul de casa. sper sa gasiti ceva ce va place cit mai repede.
pupici la burtici,
Lorelai si bebelacii, DPN 21 Martie
clio spune:
Fetelor, in legatura cu alimenattia in timpul sarcinii, voi reusiti sa va hraniti bine? Eu nu prea reusesc...Nu mananc decat dimineata si seara, in timpul zilei nu prea mananc (beau in schimb lichide multe) Nu avem pauza la pranz, sarcina mea nu le-a picat deloc bine, cum incerc sa iau o pauza de la mine putere, sunt toti ochii atintiti asupra mea, mereu se gaseste ceva de facut...asa ca daca am o tentativa de a inghiti ceva imi sta in gat... Sunt foarte ingrijorata din cauza aceasta!In plus nu iau decat Magne B6 si Biomarine+ si pe deasupra mai sunt si mica si sfrijita!
Voi cum va descurcati?
Coral, sa ai noroc cu casa!
Clio si bebelusa de 18 sapatamani!
betilina spune:
Buna mamici cu burtici!
Ati scris nu gluma, dar e tare bine! Am citit tot, nu mi-a scapat nimic, dar din pacate nu am putut sa mai scriu.
Si eu am probleme cu sanii, am inceput sa am si eu cojite, dar nu prea rau. Am mai dat cu crema si se pare ca se rezolva pe moment.
Lichide intradevar trebuiesc baute chiar si mai bine de 2 litri (cine poate), pt a ajuta rinichii sa lucreze cat mai bine, mai ales dupa 5-6 luni, cand sunt din ce in ce mai pusi la munca. Asta am si citit si mi-au recomandat si medicii, internist, urolog si ginecolog, cat am stat in spital acum 2 sapt cu probleme de rinichi. Nu trebuie baut neaparat apa, se iau in considerare si ciorbele si sucurile si compoturile, orice ajuta rinichii.
Fetelor ar fi bine daca am putea merge la cursurile pt mamici. Am putea sa ne intalnim acolo si am mai face si schimb de informatii, am afla si informatii importante pt noi. Am sa ma interesez si eu la colega mea care stia mai multe despre cele de la maternitatea Giulesti.
In legatura cu durerile de "apendicita", pot fi foarte bine dureri date de ligamente, de lungirea lor. Asa am avut si eu, desi nu mai am apendicita, si la controlul de sapt trecuta dr mi-a spus ca este de la ligamente.
Coral si mie imi tot recomanda toti, de la dr, la fam, la colegi, sa stau acasa pana voi naste, dar am reusit sa ii pacalesc pana acum si sa merg in continuare la servici. Acum negociez sa merg pana la 1 ian, dar sper sa mai pot reusi prelungi termenul, pt ca si mie mi-e frica sa nu ma plictisesc acasa. Sanatate si spor la gasit casuta voastra de vis!
Anca Mihaela nu te stresa din cauza cerclajului, iti faci mai mult rau asa decat iti face cerclajul in sine! Sanatate maxima!
Lorelai am inteles bine? Vei avea 2 bebeline? Ma bucur sa vad ca esti bine si tu si bebelinele!
In legatura cu mancarea si ingrasatul e tare ciudat la mine! La prima sarcina in luna 2 am luat 5 kg in 3-4 sapt. Acum abia am luat 5 kg in 5 luni, am slabit un pic dupa, nu beau lichide multe, dar cu toate astea am o burta impresionanta pt luna 6! Nu mananc f serios, asa ca am inceput sa mai iau magne-b6, si materna. Pt exemplificare o sa pun aici noile poze facute sapt trecuta. Dar oricum vad ca in medie toata lumea a cam luat cam 5 kg pana la 5 luni. Sincer nu prea stiu din ce creste bebelina mea, ca vit. nu am luat, mancare nu prea, nici odihna nu prea am avut, dar cel mai important e ca e bine! Am facut luni din nou eco morfologica si mi-a spus ca sigur e in regula si nu are nici o problema. Dar as vrea sa merg sa fac si eu o eco 3D sau 4D. Ma puteti informa si pe mine de ceva preturi si locuri unde ati facut asta si unde pot face si inregistrare a ecografiei?
Va pup si pe voi si pe bebelaci si sa auzim numai de bine!
http://community.webshots.com/user/betinacio
Betilina 24 sapt si bebelina DPN 10 martie
Anca Micaela spune:
Dragele mele,
Multumesc pentru incurajari! Acum m-am intors de la doctor si am "scapat" fara cerclaj! M-a controlat si a zis ca totul e in regula si ca nu e nevoie de interventie. Doar ca asa sunt eu, am un col mai scurt, dar care nu prezinta riscuri. Mi-a facut instructajul - ce simptome sunt alarmante. Iar eu m-am hotarat sa merg mai des la control. O sa ma menajez cat pot si nu mai fac eforturi. O sa fie bine!
Referitor la alimentatie, Clio, e cazul sa iti pese mai mult de tine! Plus ca sunt obligati prin lege sa iti dea pauza (din cate stiu eu, 10 min la fiecare ora si jumatate). Mai bine te faci ca nu intelegi privirile insistente decat sa stai nemancata. Eu una imediat ce simt putina foame, mananc ceva. Si in general mananc ce imi place si de ce am chef...
Mi-a revenit pofta de viata acum, ca sunt linistita!
Va pup pe toate si numai bine,
Anca Micaela
DIALORI spune:
fetelor,
Nu am mai intrat de mult pe net pt. ca am fost bolnava, dar acum sunt ok, mai tusesc oleaca dar sper sa-mi treaca cit mai repede ca m-am saturat de tusea asta cicalitoare.
Azi am fost la eco din nou pt. a verifica inca odata pliul nucal; la verificat f.f.f bine si mi-a zis ca este f.f.f sanatos, mi-a aratat cum ii bate inimioara sica este f. bine si in greutate este ok acum; ia verificat si piciorusele si manutele si coloana pe toate mi le-a arata si mi-a dat si poze cu bb iar acum sa va spun ce am ..... fetitza, parca am presimtit de prima oara ca asa va fi, dar al meu sot acum la al doilea copil binenteles ca isi doarea baietel dar nu a fost sa fie dupa cum a zis el, oricum dragele mele eu ma bucur f. mult ca voi avea inca o fetitza pt. ca este mica diferenta si o sa fie ca doua surori gemene si o sa se impace bine, pe cind daca era baietel nu cred ca se impacau.Asa ca ma bucur inca odata ca este sanatoasa si mi-a si zis, ca de obicei in legatura cu pliul nucal cel mai bine iti zice testul de aminio si m-a si intrebat daca l-am facut si i-am zis ca da, si astept rezultatul, dar in principiu rezultatul este ok nu o sa fie probleme cu bbelina mea ,pt. ca daca era ceva ma sunau in 3 zile dar deja am 2 sapt. de la test. Oricum primul lucru este sa fie sanatos copilul.
Fetelor va pup si va urez multa sanatate voua si la bbelini