Mamici de martie-aprilie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
geta_sava spune:
Buna dragutelor! La voi ninge?Eu abia astept sa vad zapada multa dar a nins putin oricum se simte ca e ger afara. Parca citisem ca mai durea pe cineva in partea apendicelui....a trecut? ca si pe mine ma cam tine uneori dar speram sa treaca.
Multumesc pentru raspunsurile la amniocenteza. Am sa va spun si eu cum va fi la noi dar mi s-a spus ca o voi face gratuit cel putin asa sper!
Pupicei si sanatate multa cu bebelasi sanatosi!
geneviere spune:
Dragele mele,
Si eu sunt o mamicutza in 22 saptamani si ma bucur ca pot vorbi cu voi!
BB-ul meu este fetitza si e tare jucausa! Prima data a miscat la 17 saptamani si am simtit ca un fluturas in burtica, acum insa zici ca alearga intruna, mai stii o fi viitoarea campioana la 100 m garduri!
Probleme mari in tot acest timp nu am avut! Am trecut cu bine de perioada de greturi din primele luni, insa trebuie sa recunosc ca am probleme cu somnul si cu cu arsurile la stomac!Am luat aproximativ 6 kg, incepand de la 48, ceea ce mi s-a spus ca este foarte bine.
Va rog frumos sa ma treceti si ep mine pe lista cu DNP 26 martie
Nu stiu voi cum sunteti dar mie imi este cumplit e teama cand ma gandesc la momentul final. Eu pana acum nu prea am avut treaba cu spitalele si cu medicii. Ma gandesc serios sa nasc prin cezariana...Voi ce parere aveti? De asemenea vreau sa va intreb ce stiti despre Spitalul CFR, pentru ca eu acolo voi urma sa nasc minunea mea de fetitza!
Va pupic pe toate si aveti grija de voi si de bebei!
GENNI
GabiG spune:
betilina, fetelor
mersi de raspuns. Acum mi-a facut o colega un echo si totul este in regula, bate inimioara si bebe sughite, deci totul e ok. Se pare ca bebe nr2 e mai lenes sau mai finutz, de nu il simt tot timpul cum trebuie. Din pacate nu a fost un aparat f performant, asa ca nu s-a putut vedea nici cit cintareste si nici ce e. Mai putin rabdare pina pe 1 dec.
Genni si bebica, bun venit!
, Francesca 2 ani 5 luni + bebe din burtica DPN 19 apr.2005
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://www.geocities.com/adrianb74
Anca Micaela spune:
Dragi burtici,
Ma bucur sa va vad active si vesele. Pe mine ma impunge fetita cat e ziua de lunga... Ma cam sperii cand am dureri, dar sunt pregatita cu No-Spa si sper sa treaca cu bine... Nu-i prea convine cand stau pe scaun mai multa vreme, fara sa-mi indrept spatele...
Referitor la echo morfo-fetala (4D), eu am facut-o saptamana trecuta, la Diagosis la dr. Pop. A costat 2,5 mil. Cred ca diferentele de pret se datoreaza si prestigiului doctorului care face echografia. Ma programasem inca din septembrie... Oricum, nu imi pare rau, ca am aflat ca fetita e foarte bine si ca eu trebuie sa fiu atenta cu colul meu cel scurt.
In rest, ma simt bine, doar ca trebuie sa ma feresc de o gramada de colegi care au gripe si viroze si alte raceli. Am trecut deja prin una, acum vreo luna si foarte greu trece! Asa ca ma gandesc seriosla vaccin, desi ma cam tem.
M-am ingrasat foarte mult, pentru ca mananc intr-una, mai ales tampenii care imi fac cu ochiul. O sa incerc sa ma mai temperez, dar m-am invatat fara piedici si imi place
Ca o sa trag dup-aia, sunt constienta...
S-a vorbit pe aici de cursurile de la Giulesti sau Municipal... Am inteles de la o proaspata mamica ca-s (scuzati cacofonia) gratuite, dar aproape inutile. Cica ar fi doar doua-trei care sa te invete cum sa respiri si ce e de facut la nasrtere, in rest sunt cam de "cultura generala" si ca aflam mai multe de pe acest forum...
Mai e problematic ca incep pe la ora 16, ceea ce ar insemna sa ma invoiesc des... Ma gandesc sa ma duc o data, de doua ori sa vad cu ochii mei ce presupun. Voi ce parere aveti?
Va pup si scuzati ditamai scrisoarea... Rar am timp ca acum sa ma intind la vorba cu mi-ar placea!
.
Numai bine,
Anca Micaela
DNP 12martie
claudia_2803 spune:
Burtici, am gasit un site pe care chipurile poti afla daca bebelusul asteptat este fetita sau baietel. Sunt curioasa sa vad daca la voi se potriveste cu ceea ce stiti de la ecograf pentru ca mie mi s-a spus ca e fetita dar dupa calculele de pe site ar fi baietel. Sa se fi inselat doctorul??? 
http://babyssex.3x.ro/index.php
Gabriela
(DPN 9 martie) & Laura (9 aprilie '01) 

ligia13 spune:
Buna fetelor!
Anca Micaela - din cate stiu eu vaccinul antigripal nu este permis la gravide. Cel putin asha mi-a spus mie medicul de familie.
Bafta!
Lorelai spune:
quote:la mine s-a potrivit, zice ca e fetita si asa a iesit si la ecograf.
Originally posted by claudia_2803
Sunt curioasa sa vad daca la voi se potriveste
http://babyssex.3x.ro/index.php
anca mihaela, eu nu m-as grabi sa fac vaccinul. nu stiu ce contine in romania vaccinul si cine il produce dar in state si canada a fost un intreg scandal in ce priveste un component al vaccinurilor (se numeste thimerosal) care ar contine mercur si care ar duce la autism la copii. sint studii pro si contra. cert e ca ministerul sanatatii in canada a interzis folosirea acelui component in vaccinurile pt copii dar se foloseste inca in vaccinul antigripal pt adulti. eu am hotarit sa nu ma risc, tu faci cum vrei. cel mai bine ar fi sa iti explice doctorul argumentele pro si contra.
Lorelai
Anca Micaela spune:
Dragele mele,
Cel mai probabil ca nu o sa fac vaccinul. Desi de curand au fost niste discutii pe la TV si spuneau medicii ca nu e nici un risc pentru sarcina. Am dus o raceala cam 3 saptamani, iar tusitul m-a nenoricit! Si ma plictisisem de lamaie... Poate ma sare...
Cludia_2803, am intrat pe pagina de care ai zis si mi-a iesit bine, fetitza. Se pare ca suntem "predispusi" sa facem fete.
Poate urmatorul "iese" baiat...
Va pup pe toate,
Anca Micaela
coral spune:
Bun venit noilor mamici Geneviere si GabiG.
Felicitari Clio pentru gindacica.
Noi aflam saptamina viitoare ce este, mie mi-a iesit intr-un loc fetita si in celalt baiat.
Eu am intrebat de vaccin si doctorul mi-a recomnadt sa nu il fac. Am facut provizie de citrice si optimism, cred ca o sa trecem frumos de iarna.
Lorelai am citit si eu de Thimerosal, e in combinatia unui vaccin obligatoriu care se facea la 6 luni si 1 an, mi s-a zburlit pielea pe mine. In State inca se foloseste.
Daca este de folos, putem adauga la listuta medicii cu care nastem si spitalul.
Pup mamicile si burticile.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
clio spune:
Nu stiu voi cum sunteti dar mie imi este cumplit e teama cand ma gandesc la momentul final. Eu pana acum nu prea am avut treaba cu spitalele si cu medicii. Ma gandesc serios sa nasc prin cezariana...Voi ce parere aveti?
Si eu initial am avut aceeasi atitudine:"Mi-este teama, deci vreau sa nasc prin cezariana!"
Numai ca in momentul de fata lucrurile s-au schimbat!Daca este posibil sa nasc natural, pentru ce sa ma complic?!Imi este inca teama( nu pot nega), si nu de durere, ci sa nu se iveasca alte probleme grave cu mine sau cu bebelusa mea!
In plus stiu ca pentru o nastere naturala trebuie sa ma inarmez cu nervi de otel in ceea ce priveste sistemul nostru medical:
- moase-mai tot timpul nervoase, artagoase, deranjate ca te-ai gasit sa nasti tocmai cand erau si ele in culmea fericirii privind cine stie ce telenovela;
- diversi rezidenti- care de care "mai bine pregatiti";
- nu mai stiu ce alte cadre medicale...pentru ca medicul care te urmareste, oricata bunavointa ar avea, nu poate sa-ti fie aproape pe parcursul a nu stiu cate ore ...
In ciuda acestor temeri, mi-am propus daca se poate sa nasc natural, sa o fac! In plus, gandindu-ma la ce dureri am avut dupa o biata operatie de apendicita(un pic mai complicata fiindca de frica medicilor am ajuns sa fac peritonita, iar post-operator m-am chinuit cu o gramada de tuburi de drenaj, cu o stare de voma teribila din cauza anesteziei), imi imaginez cat de cumplite sunt durerile de dupa cezariana!
Clio si 
Dr. Tutunaru
Spitalul Elias