Postul

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Din ce am citit eu pe la parintii Cleopa,Arsenie Boca si altii,stiu ca nu este bine sa concepi copii in post,deoarece,postul trebuind sa fie si de,acesti copii sunt o consecinta a neanfranarii parintilor si vor fi patimasi si neascultatori.Irina si

Asa stiu si eu, tot din scrierile Parintilor. Copiii nu se concep in post, duminica si in sarbatori. Cam multe restrictii, nu?

Insa cred ca merita sa incercam sa le respectam, ca Pr. Arsenie ne promite sa avem copii buni si sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Draga ,eu l-am intrebat pe duhovnicul meu cum sa postesc cand alaptez si mi-a spus ca alaptatul este o jertfa la Dumnezeu si trebuie sa mananc bine,ca sa alaptez cat mai mult.Am postit doar in ziua in care m-am impartasit,adica post negru pana la pranz ,dupa aia am mancat de toate.Dar depinde foarte mult de fiecare duhovnic.Eu parca as simti nevoie sa postesc,dar ma abtin,prefer sa nu fac de capul meu.Cel rau poate sa ne indemne la nevointe peste puteri,ca sa ne mandrim.Cred ca daca parintele mi-ar spune sa tin post,n-as mai fi in stare.Si eu tot beau foarte mult lapte.Dar inlocuieste in cele 3 zile cu lapte de sopia,eu il prepar singura in casa,daca vrei reteta imi spui.Doamne ajuta!

Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Irina, multumesc pentru raspuns.
Acum puiul meu are 8 luni si am ajuns la 2 mese pe zi, deci postul asta cred ca nu va mai fi asa o problema sa tin si eu 3 zile.
Dar oricum, vreau si eu reteta! Are o valoare nutritiva comparabila in vreun fel cu laptele de vaca? adica ma refer de fapt la calciu, contine soia calciu? ca atunci e deja mult mai simplu. Imi pare rau ca n-am stiut .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Se poate folosi uleiul pe perioada postului? Daca da, ce fel de ulei? Exista zile in care e permisa folosirea uleiului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by casandra

Se poate folosi uleiul pe perioada postului? Daca da, ce fel de ulei? Exista zile in care e permisa folosirea uleiului?

Draga casandra, citeste te rog http://www.sfaturiortodoxe.ro/_post.htm. Se pare ca sunt zile in care nu avem voie sa consumam ulei. Dumnezeu sa ne ajute sa tinem postul ! Eu nu mananc lapte, carne, oua, dar la ulei nu m-am gandit...sper sa fie de ajutor si asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Multumesc pentru raspunsuri... si eu stiam la fel, ca nu e bine sa concepi un bb in post. Eu tin miercurea si vinerea incepand cu aceata saptamana si sper sa pot tin complet ultimele 2 saptamani de post.Stiu persoane care, mai mult sau mai putin intamplator, au pierdut sarcini cu bbei conceputi in postul Pastelui...
Sa ne ajute si sa ne lumineze Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu nu cred sa aiba vreo importanta cand este conceput copilul..in post..sau altcandva.Numai nu tzin americanii..englezii..sau africanii postul craciunului sau al Pastelui ..odata cu noi.Si totusi..copii se nasc pretutindeni..indiferent ca sunt musulmani,crestini,budisti..adventisti..sau stiu eu ce!
Si vreau sa va cer o parere:La scoala la copilul meu cel mare(are 8 ani)profesoara de religie le-a zis copiilor sa tzina post.
Eu ma intreb...cum poti cere unor copii in crestere sa nu mai consume lapte,oua,carnne??Mi se pare o prostie din partea profesoarei respective!mai ales ca al meu este foarte slab..si abea abea il conving sa manance cate ceva.Am sa ma duc la scoala si am sa o intreb daca fundamentat a cerut acest lucru copiilor!

Corinna

http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Draga Gabri,laptele de soia se poate compara cu cel de vaca prin bogatia sa in proteine si alti factori nutritivi,dar e mai putin bogat in calciu si vitaminele A si D.In schimb contine mai mult fier,vitaminele B1 si PP.Se prepara asa:o cana de soia boabe se pune la inmuiat in 3 cani de apa,cam 10-12 ore(o pui seara si prepari dimineata,de ex.).Boabele inmuiate se scurg si se mixeaza(pui si un pic de apa).Boabele mixate se amesteca bine cu 2 litri de apa.Lichidul obtinut se strecoara prin sita si se pune la fiert cam 2 ore ,de preferat in oala cu fund dublu sau pe abur.Ii poti adauga doua-trei tablete de calciu lactic.Pentru aroma poti sa adaugi vanilie.Eu il preparam simplu,ca il foloseam si la sosuri albe,in loc de smantana.Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Draga Casandara,restrictiile la ulei sunt pentru cei imbunatatiti,adica cei din, manastiri,calugari,etc..Pentru mireni,este dezlegare la ulei,dar poti sa nu consumi,daca vrei.Pe parcursul postului este dezlegare la peste,vin si ulei,in fiecare sambata si duminica,pana pe 19 dec..Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Draga Corinna,pe noi,ca si crestini ortodocsi,trebuie sa ne intereseze credinta noastra,ca dupa ea vom fi judecati.Sfintii Parinti ne spun sa nu concepem copii in post si ne explica si de ce.Acuma nu spun ca e usor sau ca toata lumea poate sa faca asa,dar este bine sa ascultam,pe cat putem,de sfaturile lor.
Privitor la baietelul tau de 8 ani,profesoara de religie i-a cerut acest lucru fundamentat,deoarece invatatura Bisericii spune ca un copil trebuie sa posteasca si sa se spovedeasca dupa varsta de 7 ani.E greu pentru tine sa primesti acest lucru,mai ales daca nu aveti in casa obisnuinta postului.Nu ai de ce sa te ingrijorezi pentru sanatatea lui,se pot pregati si in post mese foarte ehilibrate,iar sambata si duminica se mananca peste,deci ai de unde sa alegi.Post nu inseamna sa mori de foame,iar o pauza de proteine animale este benefica oricarui organism.Eu am o prietena care are 2 baieti,unul de 8 si altul de 6 ani.Baiatul cel mare posteste impreuna cu parintii de la 7 ani,toate posturile,iar cel mic numai miercuri si vineri.Sunt foarte sanatosi si energici amandoi,iar cel mare invata foarte bine la scoala.Dar fiecare procedeaza cum crede mai bine.Doamne ajuta!Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

in general in post este bine sa existe si ceva mai multa infrinare dintr-ale sexului .
eu insa cred ca e greu ptr noi pacatosii de rind sa facem asta.
un copil eu zic ca este o binecuvintare de la Dumnezeu in orice moment l-ai concepe.

Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/user/s_b2702

Mergi la inceput