emotiile
buna ziua sunt mama unei fetite de 12 ani care face inot.In antrenament obtine timpi foarte buni si antrenorul este foarte multumit de ea.In concurs o apuca tremuratul,i se inmoaie miinile si picioarele, ii vine sa plinga si nu se mai poate concentra.Va dati seama ca nu mai poate obtine rezultatele scontate.Va rog mult spuneti ce sa fac sa o ajut sa treaca peste aceasta problema.VA MULTUMESC!
Raspunsuri
karmen spune:
Fetita ta trebuie sa invete si sa se mobilizeze pentru a avea rezultate bune in fata publicului, in ziua competitiei. Are o rezistenta scazuta la stres, poate o emotivitate mai accentuata care-si spune cuvantul.
Stimularea incerederii in sine, cunosterea si aprecierea propriilor capacitati, puterea de a infrunta multimea, curajul de a-si asuma propriile decizii, simularea multor antrenamente ca si cum ar fi "marea competitie" sunt cateva dintre performantele in plan moral la care ar trebui sa ajunga si care poti desigur sa o ajuti in a le obtine.
Carmen Ghilescu
SIMONABB spune:
spune-i ca nu-i nici o problema daca nu scoate un scor bun.
o s-o ajute sa se rlaxeze
http://community.webshots.com/user/simonabb
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by SIMONABB
spune-i ca nu-i nici o problema daca nu scoate un scor bun.
o s-o ajute sa se rlaxeze
Simona
http://community.webshots.com/user/simonabb
Exact, asa zic si eu, dar daca antrenorul ii pretinde contrariul? Cred ca trebuie vorbit si cu el, in mod sigur ajuta.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
aschiutza spune:
Am citit undeva un interviu cu gimnastele nostre, care spuneau ca Belu le-a invatat sa se creada la antrenament in timpul competitiilor ca sa nu cada de emotii. Cred ca fetita ta trebuie la inceput sa se concentreze asupra ei insusi, si sa incerce sa isi repete comportamentul de la antrenamente.
Am mai vazut pe BBC un reportaj despre sportivi care reuseau sa obtina cu ajutorul metodei Vizualizarii rezultate: stateau mai intii si-si imaginau (in cap, ca pe un film) cum vor concura si vor obtine timpi buni. Trebuie sa repete filmul asta inainte de fiecare competitie, poate in fiecare zi: ca pe un film sa-si imagineze cum asteapta linistita concursul, cum se imbrca, se incalzeste, sare in apa, ajunge la final. Cei de la TV spuneau ca re sanse f mari metoda.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by aschiutza
Am citit undeva un interviu cu gimnastele nostre, care spuneau ca Belu le-a invatat sa se creada la antrenament in timpul competitiilor ca sa nu cada de emotii. Cred ca fetita ta trebuie la inceput sa se concentreze asupra ei insusi, si sa incerce sa isi repete comportamentul de la antrenamente.
Am mai vazut pe BBC un reportaj despre sportivi care reuseau sa obtina cu ajutorul metodei Vizualizarii rezultate: stateau mai intii si-si imaginau (in cap, ca pe un film) cum vor concura si vor obtine timpi buni. Trebuie sa repete filmul asta inainte de fiecare competitie, poate in fiecare zi: ca pe un film sa-si imagineze cum asteapta linistita concursul, cum se imbrca, se incalzeste, sare in apa, ajunge la final. Cei de la TV spuneau ca re sanse f mari metoda.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Daca stiam si eu chestia asta in facultate, nu mai ajungeam sa fac ulcer
Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
ana maria spune:
Are nevoie de mai multa sustinere din partea antrenorului. Si exista anumite exercitii de concentrare inainte de concurs care favorizeaza infrangerea emotiilor.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
paula2003 spune:
Sa nu-ti para rau de rezultate in timp ai sa te bucuri de ea si nu mai omorati copii cu performanta (daca nu reusesc au sa fie dezamagiti si au trecut si anii in care nu aveau griji si probleme)
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/
ariadna33 spune:
Mi-aduc aminte, eram in clasa a 4-a, a doua din clasa, la o scoala noua in Constanta (invatasem in Bucuresti pana atunci). La serbarea de sfarsit de trimestru aveam de spus o poezie pe care o stiam foarte bine, o repetasem de multe ori, dar cand m-am vazut pe acea scena, in fata unui public atat de mare (serbarea a avut loc undeva intr-o sala de cinema, dupa cate imi amintesc), m-a napadit o emotie pe care n-am putut-o controla, si am apucat sa spun primele versuri, dupa care m-am blocat... mi se parea ca rad de mine (erau si copii mai mari, din clasa a 8-a). In sfarsit, am iesit de pe scena imediat...
A fost un esec, am simtit o mare rusine. Oricum, situatia nu s-a mai repetat niciodata in copilarie, pt.ca din spirit de competitie am reusit sa-mi inving emotiile, si ulterior am luat chiar premii la concursuri de recitat.
Cred ca ar trebui sa discuti cu fetita ta, si sa incerce sa exprime ceea ce simte ea in acele momente. Probabil ca se teme foarte tare sa nu se rada de ea, asta ar explica faptul ca la antrenamente da rezultate bune, iar atunci cand trebuie sa evolueze in fata unui public, se intimideaza... Trebuie sa-i cultivi spiritul de competitie, sa-i sugerezi urmatoarea situatie "gandeste-te cum te-ai simti daca ai invinge, cum te-ar privi ceilalti", cred ca astfel va depasi acel PRAG.
serenity spune:
Fetita ta este un un copil emotiv si are nevoie in primul rand de tine auricuta , nu de antrenor . Trecerea de la copilaria exuberanta la adolescenta plina de emotii si intrebari este poate una din cauzele emotiilor si a lipsei de concentrare . Fii mai mult decat mama , fii confidenta si cea mai buna prietena a fetitei tale , cauta sa ii arati ca o intelegi si ca esti alaturi de ea .
Alexandra , mamica lui Mihaita
http://photo.yahoo.com/Mihaita
Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )