Mamici de mai-iunie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Directorul ia doar la cunostiinta, caci este o instiintare, nu cerere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Fetelor, dar nu trebuie sa semneze ca a luat la cunostinta? Poate zice dupa aceea chiar ca nu a primit-o? Stiu ca suna obsedant intrebarile mele, dar lucrez intr-o firma in care nelegiuirile sunt la tot pasul, ca angajat ai 0 drepturi, ti se zice permanent: nu-ti convine, poti sa pleci. Plus ca atunci cand m-au angajat mi-au facut formele de angajare cu 20 de zile intarziere, facandu-mi pauza pe cartea de munca Si din cauza asta stau cu mari emotii, daca nasc prematur nu indeplinesc cele 10 luni continuitate ca sa iau alocatia de 6, milioane pentru 2 ani...e ca naiba!
In sfarsit, nu va mai indispun si pe voi cu prostiile astora de la noi...
pe

andutzy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Cornelia, nu stiu de unde stiu, cred ca nu am visat. Mai sap sa vad de unde am scos-o, eu am primit felicitari de la jurist ca am depus in termenul legal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by Ruxel

voi cand ati anuntat la servici, ati depus o instiintare la personal insotita de o adeverinta din partea medicului ginecolog?
adeverinta poate sa o dea si medicul de familie care te-a luat in evidenta?

Exact asa am facut si da adeverinta e de la medicul de familie.
Andutzy, cele 10 luni se calculeaza in functie de DPN. Nu conteaza daca nasti prematur, se scade perioada intre data angajarii si data la care nasti si rezulta perioada necesara de cotizare, daca va fi sa fie asa. Doamne fereste, mai bine sa ajungi cu bine la termen. Dar oricum 20 de zile nu este nici un capat de tara pentru ca trebuie sa fie 10 luni in ultimele 12 luni si nu este neaparat sa fie legate cele 10 luni. Deci era nasol daca erai la limita si aveai o intrerupere mai mare de 2 luni. Asa ca RELAX. Acum ca n-a semnat, faci ceva pe semnatura lui DAR: serviciul personal trebuie sa-ti dea pe declaratie, instiintare sau cum s-o kema un numar de inregistrare pe care e bine sa-l stii si tu. Adik nr 1000545/09.11.2004. In rest nu te intereseaza daca iti semneaza sau nu.

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

La mine nu prea are cine sa imi faca necazuri "legale", pt ca pozitia mea nu le permite. Dar in momentul in care fac anuntul trebuie sa vin cu un plan coerent pentru perioada de dupa nastere, si anume incepand cam cu 1 iulie, ceea ce inseamna 1 1/2 luni de la nasterea copilului. Copilul asta va cam sta in biroul meu prin iulie-august la anul, daca vreau sa il alaptez (si vreau). Asta este, nu am ce face daca nu vreau sa plec de aici si nu vreau. De asta l-am programat sa se nasca in mai, ca altfel mai trebuia sa asteptam cateva luni sa nu fiu in luna prea mare in iulie-august, ca sa fac fata cerintelor. Evident ca voi lucra mai mult acasa, firma permitand home-office pt proaspete mame in anumite cazuri, dar trebuie sa mai trec si pe la birou. Si dupa incheierea perioadei de foc (1 iulie-15 august) pot sa imi iau postnatalul si ce mai vreau eu, dar cu conditia sa mai trec 2-3 ore la 2-3 zile pe la birou. Dar superiorilor mei trebuie sa le dau un plan coerent pe date, ore de stat la birou si pretentii. Cred ca asa s-ar astepta de la mine.

La Alina a fost mai simplu pt ca nu ma interesa sa raman la firma aceea. Asa ca am stat bine mersi acasa pana am gasit ceva care sa imi placa. Axum nu e cazul ca aici imi place si altfel chiar nu se paote, chit ca am niste sefi extraordinari.

lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Androix si ce scrie medicul de familie in adeverinta aia? Doar ca se adevereste ca X este insarcinata in Y saptamani? sau mai scrie ceva?
please...

Mergi la inceput

Exact asta scrie: numele, numarul de saptamani si la ce serveste adeverinta. Medica mea a scris ca e necesara la locul de munca si atat.

Andreea

Mergi la inceput

Multumesc mult, Androix, ma simt mai bine si se vede asta deodata si in starea mea: deja nu imi mai este asa tare greata
Intr-un loc de munca unde esti singura gravidutza, se uita toti la tine ca la un specimen cu 20 de picioare, noroc ca aici pot intra pe net si sa stau de vorba cu voi, sa ma simt si eu mai normala.
Azi dimineata am simtit nevoia pentru prima oara sa-mi rasfat puiul din burtica. Pana acum toata lumea imi zicea sa vorbesc cu el, dar eu nu eram atrasa de idee, de dimineata am simtit nevoia sa-mi mangai burtica si sa-l alint"puiul meu". Cred ca simtea nevoie sa fie bagat in seama de o viitoare mamica atat de preocupata de sefi, greturi si alte neplaceri....
Spor la treaba celor care sunt la munca,eu nu am chef de nimic

andutzy

Mergi la inceput

Bey, gagici! Apropo de ce spui tu Andutzy ca nu ai chef de nimic: eu si prietena mea de meseneu avem urmatoarea vorba: Lenea de la munca incununeaza toate formele de lene si este cea mai dulce lene.

Andreea

Mergi la inceput

O maxima demna de retinut! Ma aliniez cu draga inima!!!!!!!!!
SUUUUUPER!
Ca atare, eu voi parasi pentru azi campul muncii, plec pe teren si apoi HOME SWEEET HOME!
Va pup, pe maine!!!

andutzy

Mergi la inceput