Mamici de mai-iunie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 2
Cornelia spune:
Carolinah, ce fetita mare ai! Sa-ti traiasca! Sper sa nu uitam sa-i facem vineri urarile de rigoare.
Andreea, unde apare chestia aia cu termenul de trei saptamani? Eu nu stiu nimic de genul asta.
Androix, sa ne spui rezultatele de la eco
.
Va pup
Androix spune:
Caro, la multi ani pentru Alina! Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa si norocoasa!
Apropo de balonari, medicul meu mi-a spus ca este bine cand esti balonat: pentru ca si balonarile ca si greturile se datoareaza progesteronului si arata ca sarcina evolueaza. Deci e de bine. Doamne ajuta, pai acum o sa-ti tot creasca burtica daca nu mai ai greturi. Eu stiam ca de anuntat poti anunta oricand doar ca atata vreme cat nu anunti nu beneficiezi de drepturile care ti le da legea. Dar uite cum ai putea sa faci: conform legii tu trebuie sa anunti in scris la personal. Daca firma este mare poti anunta, iti inregistrezi declaratia (eu mi-am facut si copie si mi-a scris si pe copia mea numarul de inregistrare), iar sefii directi poti sa-i anunti cand vrea muskiu tau. Legea nu te obliga sa le zici lor ci sa anunti la personal, si tot legea le interzice celor de la personal sa vorbeasca cu cineva despre sarcina ta. Asta merge daca e o firma mare in care oamenii chiar daca se cunosc nu vorbesc fiecare cu fiecare zi de zi.
Mickyyy, imi pare rau. Tot am sperat ca va razganditi. 
Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
at andreea spune:
Toate prevederile sunt in OU nr. 96 publicat în M.Of. nr. 750 din data: 10/27/2003, si in L nr. 25 publicat în M.Of. nr. 214 din data: 03/11/2004.
Androix are dreptate, poti cere sa se pastreze confidentialitatea, atata timp cat sarcina nu este vizibila. Dar intr-o institutie mica, e musai sa afle toti; poti sa scrii si sa ceri ce confidentialitate vrei, e degeaba.
Fetelor, sa fim serioase, dupa trei luni cam incepe sa se vada. Eu care sunt "programata" in 2-3 mai, am deja 13 saptamani de gestatie si se vede bine. E drept ca nu sunt slabuta. Dar in imediat urmatoarele saptamani, mormolocul creste cu 30-50 de grame pe zi, de la cele aprox. 90 grame cat are in saptamana 13.
Dupa parerea mea, e bine sa te folosesti de orice portita care se ofera, pentru ca oricum sunt f. putine. Just in case...
at andreea spune:
quote:
Originally posted by mstroie
2. at andreea - UM 26.07
Dupa calculele unor siteuri, voi naste pe 2-3 mai. Daca se poate adauga...
andutzy spune:
Buna dimineata, burtici vizibile sau mai putin vizibile!
M-am mai linistit putinel, eu la personal am anuntat, dar eu am crezut ca e nevoie sa o semneze si directorul general si aici m-am poticnit, el nu vrea deocamdata sa o semneze, asta facandu-ma sa ma gandesc la tot felul de represalii juridice, refuzul lui interpretandu-l ca pe un inceput de probleme legate de starea mea.
Traim intr-o tara de nemernici, asta e clar. M-am enervat atat de rau, incat am varsat toata seara(ca dupa cutremur) si dimineata la fel....
Din ce ati mai scris voi m-am linistit si cu ecografia aceea mai performanta pe care tb sa o face, daca se face pe la 20 saptamani inseamna ca mai avem aproape doua luni sa strangem banuti pt asta....
Va multumesc pentru caldura care o emana acest forum, cand sunt cu voi, ma simt ca la mama acasa, inconjurata de atentie si intelegere. O zi buna va doresc.
andutzy
Cornelia spune:
Andreea, nu am gasit nicaieri prevederea de care spui. Poate am citit eu pe diagonala, dar nu cred ca e vreun termen.
andutzy, nu are rost sa te superi degeaba. Directorul nu trebuie sa semneze nimic. Tu trebuie sa ai o copie cu nr. de inregistrare de pe adresa/cerere/instiintare si prin asta dovedesti ca ai anuntat. Ce ar putea sa semneze directorul, ca este d eacord ca esti insarcinata?
Eu inca nu am anuntat nimic si sunt tare stresata mai ales cu burtica mea care a inceput sa se vada. Ma gandeam sa astept alegerile
, dar nu cred ca mai rezist. Directorul meu este o persoana foarte intelegatoare, dar nu totul depinde de el, plus ca sigur o sa il sochez.
Va pup
Cornelia
(13 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
gabitzam spune:
Am o stare de somnolenta ingrozitoare, imi cade capul pe tastatura, de-abia astept sa plec acasa si sa dorm.
Ieri de Mihail si Gavril am dat iama in prajituri, dupa ce ma abtinusem 2 luni, si cui ii era rau de dimineata si avea arsuri?
Si eu am anuntat in scris la servici, la personal, desi nu stiu la ce-mi ajuta asta. Iar adeverinta mi-a dat doctorita de aici de la noi de la servici.
Ruxel spune:
voi cand ati anuntat la servici, ati depus o instiintare la personal insotita de o adeverinta din partea medicului ginecolog?
adeverinta poate sa o dea si medicul de familie care te-a luat in evidenta?
at andreea spune:
Andutzy, nu te mai consuma, o data ce ai anuntat esti protejata legal impotriva unor abuzuri sau "negocieri" dure cu angajatorul. Directorul general nu trebuie sa semneze nimic, a luat la cunostinta, de aici tu ai mai multe privilegii.
Nu te poate obliga nici sa stai acasa mai putin decat cei 2 ani pentru ingrijirea copilului. Deja,a cum vreo 2 saptamani, al meu director m-a luat la intrebari vis-a-vis de "intentiile" mele si am spus clar ca am de gand sa fac toate concediile permise de lege pe perioade maxime. A facut mutre, a incercat sa faca pe desteptu' si gata, nu poate sa-mi faca nimic.
Cred ca asa ar trebui sa puneti si voi problema. Copilul meu e mai important decat parerile unui director.