Decoratiuni de Craciun

Decoratiuni de Craciun | Autor: anangel_lexi

Link direct la acest mesaj

Se apropie Craciunul si cum anul asta m-am mutat cu prietenul meu intr-o casa noua si nu avem nici un fel de globulete, beteala, etc, dar nici bani sa cumparam, m-am gandit sa fac eu de mana cateva decoratiuni. Stiu sa fac lantisoare din hartie colorata, am idee chiar pentru un ingeras de pus in varful bradului, dar as vrea sa fac beteala, banuti din staniol insirati pe sarma, prajiturele de agatat in pom, sau chiar globulete din carton. Are cineva idei cu care sa ma ajute? Va roooog mult!!! Stie cineva de exemplu cum se pot face globulete din material textil?

Multumesc si ,
Alexandra

I wish I were an angel...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Cumperi de la piata nuci uscate si le vopsesti cu bronz,sau vopsea aurie,sau rosie si le fixezi in brad cu o clama care ai infipt-o in gaurica de la nuca.Si gata globuletele.
Le poti folosi si ca decor in cosulet la intrarea in casa sau unde crezi tu.
In loc de ingeras poti face o stea din sirma vopsita de aceeasi nuanta cu globurile iar baza stelutei tale sa fie in spirala ca sa stea in virful bradului.Poti arunca confeti in loc de prea multa beteala.
Toate aceste minunatii se fac pe miros de cozonac si sunet de colinde.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Joanna, multumesc! Poate mai schimba cineva cu mine idei sau imi povesteste cineva ceva din experienta anterioara. Stie cineva cum pot obtine sclipici din acela care seamana cu zapada, fara sa pisez globulete pentru asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Mai gasesti idei la topicul cu mestesuguri pentru copii; eu m-am inspirat de acolo si voi face niste ingerasi (am un model descarcat de pe net), il voi printa, decupa, perfora intr-o parte si agata cu panglica aurie. Voi mai printa si pe foi autocolante, ca sa am ingerasi de lipit. Daca vreti modelul, dati-mi un pm cu mailul vostru!

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

conuri de pin(sunt rotunde si dragute) pictate cu auriu,argintiu sau rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

quote:
Originally posted by Leah
Voi mai printa si pe foi autocolante, ca sa am ingerasi de lipit. Daca vreti modelul, dati-mi un pm cu mailul vostru!

Sunt interesata poti sa-mi trimiti te rog pe :
saracutionela@yahoo.ca

Merci mult!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Eu am facut aseara si alaltaieri o casuta de "turta dulce" care e de fapt din biscuiti lipiti intre ei si apoi pusa crema si pe acoperis. E migaloasa (dar nu mai e nevoie sa faci aluat sau tai) si se spune si ca o poti agata cu o funda in pom. Eu am pus-o doar pe farfurie si a 2-a zi le-am dat-o copiilor s-o manance. E si buna la gust si nu ai nevoie de ingrediente sofisticate doar de rabdare...
Sper sa o trec in curand pe subiectul cu "Jucarii de mana pentru copiii".
Tot acolo, mai la inceput este si un leagan/ornament pentru un bebelus facut dintr-o jumatate de nuca in care pui tu un papusoi facut de tine si-l invelesti cu o paturica.
Multe alte idei si la "Atelierul piticilor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Vai, da' ce migaloase sunteti, ce va admir! Eu pana sa fac o chestie de mana o cumpar de 100 de ori si macar stiu ca e buna si ma tine. Decoratii de pom am facut numai in primara, din obligatie. Niciodata nu mi-au iesit la fel de stralucitoare ca cele din comert.

Bafta multa si felicitari!

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

quote:
Originally posted by smillaraaq

Vai, da' ce migaloase sunteti, ce va admir! Eu pana sa fac o chestie de mana o cumpar de 100 de ori si macar stiu ca e buna si ma tine. Decoratii de pom am facut numai in primara, din obligatie. Niciodata nu mi-au iesit la fel de stralucitoare ca cele din comert.

Bafta multa si felicitari!

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Nici mie nu-mi ies toate la inceput dar nu ma las pana nu reusesc pana la urma. macar a doua, a treia oara tot trebuie sa iasa. In felul asta imi educ rabdarea ca altfel imi lipseste mult rabdarea, parca ma fugareste trenul, zau asa!:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Poti imbraca micile cutiute de carton provenite de la medicamente.
Poti folosi staniol de ciocolata,sau hartie de ambalat cadourile,poti sa pui fundite asortate si le agati in brad.

Poti confectiona fundite pentru bradut,cumperi 3 metri de panglica sau funda,le tai din 10 sau 15 cm,faci fundita si ca sa nu se destrame pe margine poti da cu lac incolor de unghi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Am gasit reteta asta, este tipica Austriei; mii de scuze, o sa o si traduc, dar nu astazi, ca am programare la medic... Daca altcineva are timp sa o traduca, intre timp, as aprecia tare mult, daca nu- o traduc eu mai tarziu.

Basic Materials for
6 medium cookies
or 12 small ones
500 ml (2 c.) all-purpose flour
250 ml (1 c.) salt
1 tbsp. vegetable oil
250 ml (1 c.) water
Egg white for "glue"
Decorating materials (as desired)
Coloured cake-decorating sprinkles
Peppercorns, coffee beans
Cloves
Nuts
Dried beans
Uncooked noodles
Watercolour paint
Clear varnish
Things you will need
A rolling pin
Cookie cutters
1 knife
Paint brushes
Aluminum foil or oven-proof parchment paper

Basic recipe
Combine the flour and salt and place them in a mound on the kitchen counter or on a cookie sheet;
with your fingers, make a well in the centre and pour in the water and oil;
flour your hands and knead the dough, mixing the liquid together with the flour and salt for 4 minutes;
place a large piece of aluminum foil or parchment on the counter and flour lightly;
divide the ball of dough into 2 or 3 pieces; flatten each ball on the foil or parchment with the rolling pin to obtain a large flat piece about 3/4 cm (1/3") thick (slightly less thick than your little finger);
using a knife or cookie cutter, cut out shapes: angels; animals; dolls, etc. Keep the paper on the bottom.
When all the dough has been rolled and cut out, create some texturing if you wish (see techniques);
brush each shape with egg white (this acts as glue);
with the left over bits of dough, create decorations for your figures (see techniques and decorating material); dip each piece into the egg white and stick it onto the cookie.
Using a pointed object, make a small hole in the top of the decoration (when the decorations are finished, you will be able to put a string through it); let dry for one hour.

Baking and finishing - 6 hours
This takes a lot of time because the dough has to harden like cement before you can decorate it.

Gently pick up each cookie with the help of the foil or parchment; place on a cookie sheet;
preheat the oven to 160° C (300° F); place the cookie sheet in the oven and let bake 30 minutes;
increase the oven temperature to 180° C (350° F) and bake 30 minutes longer;
increase the oven temperature to 200° C (400° F) and continue baking for 10 to 30 minutes. Watch the cookies closely. As soon as they become lightly browned, immediately turn off the oven but let them rest in the oven for 3 hours;
remove from the oven; take the foil or parchment off the back of each cookie; with a brush, apply a coat of varnish and let dry;
thread a string though the hole; tie and hang on the Christmas tree.

Techniques and tips
Use a comb to create a grooved texture
a toothbrush
place a small ball of dough in a garlic press; as you press, the dough becomes "angel hair," perfect for making hair, a beard, a lion's mane, sheep's wool, etc.
roll out a piece of dough with the palms of your hands to make a string - you can then cut it into short lengths to form a mouth, the outline of clothing, etc. and stick them onto your cookies
you can take three "strings" of dough and braid them to make doll's hair.
The possibilities are limited only by your imagination!
You can even give them as gifts.

Mergi la inceput