Constipat de la sucul de morcovi

Constipat de la sucul de morcovi | Autor: mitzura

Link direct la acest mesaj

Tudor are 4 luni (alaptat exclusiv)si de o saptamana am inceput sa-i dau suc de morcovi, pe care l-a acceptat cu placere. Numai ca la inceput a facut caca tot mai rar (inainte facea de mai multe ori pe zi), iar acum de doua zile nu a mai facut deloc. Mie pediatra mi-a spus ca sucul de morcovi este laxativ, iar morcovii fierti strang burtica. Ei la noi, vad ca a fost invers. Despre sucul de mere am citit ba ca constipa, ba ca e laxativ.
Asa ca acum nu mai stiu ce sa-i mai dau. Azi i-am dat pentru prima data putin suc de portocale, desi cu teama ca am citit tot felul despre el (alergizant, etc.), in ideea ca poate face caca de la el.
Voi ce spuneti? Sa continui cu sucul de portocale? dar cu cel de morcovi? Sa-l ajut sa faca caca (cu supozitor) sau sa-l las singur?
Ce sa fac daca se va repeta chestia asta? Voi ce stiti despre sucuri, care constipa si care nu?

mitzura cu bebe Tudor Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Fetita mea a avut o perioada de constipatie, intre 4 si 7luni, cand facea scaunul la 2-3zile, uneori singura, foarte rar cu supozitor(cand intra in a treia zi fara scaun).
Nu cred ca sucul de morcovi sa fie motivul, iar daca abea ai inceput sa i-l dai, cred ca e bine sa nu mai introduci alt suc.
Desi unii medici sunt de parere ca nu trebuie lasat copilul mai mult de o zi fara sa faca scaun, sora mea, care este medic, mi-a spus sa o las in pace ca-si revine singura. Supozitorul cu glicerina irita colonul si, folosit zilnic, poate crea dependenta si alte complicatii. La sfatul ei, i-am dat alternativ, suc de morcov+mar, ceai de musetel (laxativ), lactuloze sirop cu ceai. Din cand in cand ii mai faceam un masaj usor la burtica si-i tineam piciorusele flectate in pozitie ghemuit, ea stind pe spate; asta parea ca o ajuta.
Sanatate si mult calm,
Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmelica spune:

Buna mamicilor,

Tot din carti citire e normal ca un bebelus alaptat la san sa faca KK la 2-3 zile, asta nu inseamna ca e constipat.
Nu-ti fa probleme, eu as zice sa astepti pana maine. Asa m-am speriat si eu cu puiuta mea si a 3 a zi a facut normal.

Despre mere stiu ca merele crude fara coaja sunt bune contra diareei, iar cu coaja contra constipatiei.

Sanatate multa,

Carmelica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea76 spune:

Draga Mitzura,

Sucul de morcovi din cate stiu eu, dar mai ales din ce am patit eu cu David cand era de varsta lui Tudor, sigur constipa. Il poti combina cu suc de portocale, la David cu cel de mere nu avea nici un efect.
Oricum sa nu folosesti supozitor pentru ca poate duce la dependenta.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Andrei pe la 4 luni avea inca colici,daca administrezi SAB SIMPLEX(contra colicilor)tin sa te anunt ca ala da CONSTIPATIE.
I-a cumva vreun medicament????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Nu a prea avut colici deloc si nu ia nici Sab Simplex, nici altceva. E sigur de la sucul de morcovi, pentru ca nu a mai fost constipat pana acum.

mitzura cu bebe Tudor Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Pai, Mitzura, de ce te complici cu sucul de morcovi ??? ... doar daca vrei sa incepi diversificarea, dar sfatul meu e sa mai astepti inca o luna cel putin.
Si Eduard a avut o perioada pe la 4 luni cand facea kk la 2-3 zile, dar nu era constipat.

Monica si Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Mitzura, eu stiu ca un bebelus alaptat exclusiv nu se prea constipa. Ca sa-ti dau exemplul fiicei mele, tot alaptata exclusiv pana pe la 6 luni, facea kk in fiecare zi dar imediat cum i-am dat solide (chit ca nu manca ea cine stie cat) a inceput sa faca kk la 2-3 zile. Nici nu mi-a trecut prin cap ca ar fi constipata. Acum tot asa face, la fiecare 2-3 zile si mi se pare normal fiindca in intervalul acesta nu o doare nimic iar cand face kk, face fara sa se chinuie, si intotdeauna cam la aceeasi ora din zi . Solide nu prea mananca (o singura masa pe zi de fructe si si aia completata cu tzatzi) si deci as putea zice ca e aproape alaptata exclusiv .
In concluzie, cred ca nu e cazul sa te ingrijorezi daca bebelusul nu da semne de durere de burtica. Lasa copilul sa faca kk cand ii vine si nu te ingrijora. Eu nu as folosi termometrul sau supozitoare deocamdata.
Stiu ca si sucul de prune si sucul de pere sunt laxative.

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput