temperamentul
fetita mea Arina este in clasa a doua, aici in Germania.Fiind foarte preocupata de scoala, ea a reusit inca de anul trecut sa "treaca" prin toata materia de clasa a 2-a.(nu este la fel de greu ca in Ro).
Am vorbit cu rectorul scolii, Arina a dat un test(destul de greu a durat 2 ore si a completat 14 pagini), dupa care am aflat rezultatul---.Este pregatita din punct de vedere intelectual, dar psihic nu prea.
Dupa vacanta, adica de luni va merge "de proba " in clasa a treia pentru o luna si va fii urmarita cum se comporta.
daca stiti cumva cum pot determina temperamentul copilului meu va rog sa ma ajutati!
va multumesc!
Raspunsuri
karmen spune:
Arina-Diana,
te rog sa explici mai detaliat care e intrebarea ta.
quote:
daca stiti cumva cum pot determina temperamentul copilului meu va rog sa ma ajutati!
va multumesc!
Aceasta formulare nu e corecta, adica temperamentul este innascut, nu se poate determina de o persoana.
Carmen Ghilescu
arina-diana spune:
in facultate am primit un test (cu multe intrebari) pe care l-am completat si profesorul de psihologie ne-a spus la fiecare ce temperament are.erau 4 tipuri de temperamente (sanguin, coleric, flegmatic si melancolic).As vrea sa pot face rost de un asemenea test de personalitate .
karmen spune:
Imi poti descrie temperamentul fetitei, felul cum se comporta in general, felul cum interactioneaza cu ceilalti, etc si iti pot spune din ce categorie de temperament face parte.
Carmen Ghilescu
arina-diana spune:
In primul rind iti multumesc pentru ajutor.
Arina este o fetita foarte timida .niciodata nu povesteste nimic de la scoala decit raspunde la intrebarile pe care i le pun eu.
atunci cind incepe o activitate si daca gaseste ceva greu pe care ea nu-l intelege se eneveaza si nu vrea sa mearga mai departe.Daca intervin eu si iti arat ca se poate gasii o solutie, o accepta si merge mai departe, dar tot nervoasa ramine.
plinge foarte usor si sufera daca cineva ridica tonul la ea.
nu se cearta cu copii prefera sa stea deoparte, si nu raspunde la nici o provocare.
Pare forte matura in gindire, este foarte inteligenta, dar nu este deloc increzatoare in fortele ei.Acum a facut saltu din clasa a 2-a in clasa a 3-a si nu are nici o dificultate in rezolvarea temei.
pe scurt Arina este timida, fricoasa, ii este frica de ceva nou, dar in final incearca, usor influentabila.
este adevarat ca ea a avut multe schimbari in viata.In Romania ne mutam cind la Bucuresti ,cind la Videle, cind la Busteni.Apoi am venit in Germania unde s-a integrat dsestul de greu(dupa 3 luni), dar apoi i-a uimit pe toti cit de bine vorbeste germana.Ma intreaba mereu cind o sa avem casa noastra.
Nu stiu daca iti poti da seama ce temperament are fata mea dupa descrierea facuta, nu stiu exact ce sa "extrag" din comportament pentru ati face o descriere cit mai buna.Speram sa gasesc niste intrebari la care sa raspund, dar nu am gasit.
Va multumesc pentru raspunsuri. Crenguta