Bebelusi de sept-oct 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 8
ralucule spune:
frosa mie aici mi-a zis sa nu ma puna dracu sa decalotez ceva..... asa ca nu fac, o sa fie rau apoi? Chiar e necesar?
Eu oricum nu mai intelg nimic, aici se zice intr-un fel in romania alt fel...........
In fine copilul Tristan a dormit de la 10 seara la 6 dimineata nu mi-a venit sa cred, si mai nou si-a gasit degetele asa ca daca ii trebe suseta nu mai urla, isi suge degetele, miracol, sper sa il tina asa
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
roxana_oana spune:
buna fetelor :)
nu am apucat sa citesc tot ce ati scris, dar vreau sa va spun ceva, poate va ajuta
copilashul nostru a avut colici de la inceput, din prima saptamana adica si am incercat cu de toate(sab, bonnisan, ceiuturi si eu si el)am incercat sa nu mai beau eu lapte..nimic, ba se agravau pe zi ce trecea, asa ca nu mai dormea bine nici noaptea..
de o saptamana ia Debridat, 2,5ml de 3 ori pe zi si parca e un alt copil :) iar eu o alta mama
succes si sper sa va ajute,eu ajunsesem la capatul puterilor, el se zvarcolea non-stop...suna a reclama :) dar afost de bine
va pup si numai bine
mina spune:
Salut fetele!
Normal ca iar vin cu o intrebare, parca sunt in saptamana tembelismului asa ce m-am prostit.
Am fost la medic la control si ne-a introdus supliment de lapte praf. Humana. Acuma vine intrebarea: voi cum dozati laptele praf? Ca io am facut cum scrie pe cutie, 3 lingurite peste care am pus 90 ml apa si a iesit cam gros, parca neomogen, iese greu prin tetina. Nu va mai spun ca bebe Costin nu vrea sa pape si rade cu tetina in gura .... imi vine sa-l musc de nas.
Ajutati un om nacajit si ziceti-mi daca am facut bine ca nu mai pot de nervi.
Va multumesc tare mult si va pup.
Mina si bebeCostin
Kittie spune:
tocmai ma uitam la ce scria Iulyp cum ca i se-ntampla sa scrie mesaje, sa dea send si sa-si dea seama c-a uitat user name sau pswd.. ei bine, da! M-a pocnit si pe mine acelasi fenomen, asa ca-n loc de minunea de mesaj (trebuie sa admirati personalitatea mea deosebit de modesta ) pe care o scrisesem inainte, o sa ma scurtez repede cu aista.. Deeci, in primul rand multumesc frumos de mesaje la toata lumea, imi cer scuze ca nu mai pot repeta ce-a spus in mesajul care s-a pierdut mai devreme :(( dar va asigur c-am citit cu luare-aminte tot ce mi-ati transmis!
Dixie, si la mine a avut o secretie cam cu aceleasi semnalmente si-i curatam ochisorii cu fasa si ser la fiecare supt si i-a trecut, acum ii curat cam de 2ori/zi, in rest si=i spala singur, plangand... Poate nu e la fel, dar mai asteapta si tu putin inainte sa-i dai cu antibiotice..
Frosa, si mie mi-a spus dr sa-i decalotez, in ciuda tuturor carticelelor in care scrie sa nu.. Asa ca m-am conformat si pe 16 cd ajung la control o sa vad ce branz-am facut.
Ionella, tine-te bine, bebe are nevoie de tine! Acelasi mesaj si pentru Iulyp! Si pe mine m-apuca toate cele cand plange de colici sau chiar si fara motiv si de la atata chiraiala ma doare capu' si-mi vine sa vomit, da' o sa treaca si asta! Doar nu l-am facut ca sa clachez acum! Ei, Doamne! Sa ne tina rabdarile si sa ne ramana mintile unde sunt, ca mai e drum pana departe, vorb'aia! Eu ma mai rog atunci cand simt ca nu mai duc rabdarile si parca functioneaza!
Am fugit si v-am pupat ca s-a trezit printu !
mcm spune:
Mie imi este teama sa spun ca bb nu are colici sa nu ne apuce vreo criza care sa ne contrazica. Cred ca pana acum (aproape 6 saptamani) bebelusha a plans de vreo trei ori din cauza durerilor de burtica, in rest plange de nervi, de tinut in brate si mai nou de plimbat prin casa.
Dixie si noua ne mai curge un ochisor, pediatra a spus sa-i pun cate o picatura de lapte de la san si parca nu ne mai curge asa rau.
Voi mai scoateti bb-i afara pe vremea asta? Mie mi se pare cam umed si mai ales bate vantul. Nici in balcon n-o pot scoate pentru ca geamurile nu sunt izolate bine si e curent, mai rau ii fac.
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/lastusedpixel
Kittie spune:
Roxana, pai daca ai dreptate, atunci o sa-ti tot aprindem lumanari! Io m-apuc de verificat...
Cineva tot intreba la un moment dat cat sa=i dea lu' bebe de mancare (pentru alimentatie "artificiala"). Vin si eu sa v-ajut cu ce scrie la carte "Mama si copilul" :
"Ratia medie zilnica. In saptamana a 5-a - a 8-a, ratia de lapte pentru 24 de ore este de 150-175ml/kg/zi, respectiv 650-800ml,deci 130-160ml/masa daca se dau 5mese si 110-140ml/masa daca se dau 6mese. Cifrele sunt pur orientative.Fiecare sugar isi individualizeaza "ratia";criteriul major este modul in care progreseaza in greutate : unii cresc cu o ratie zilnica de 60-70ml/kg/zi, iar la altii nu este suficienta nici ratia de 160-180ml/kg/zi. Exista o regula simpla preconizata de medicul rus Scarin.Cantitatea de lapte se calculeaza in modul urmator, in primele luni de viata: la 8sapt se dau copilului 800ml lapte/24h; pt fiecare saptamana in minus se scad cate 50ml din cant pt 24h;pt fiecare luna in plus se adauga 50ml lapte, avand grija sa nu se depaseasca 1000ml/zi."
Sper sa v-ajute cu ceva, chiar daca vine destul de tarziu...
Am uitat sa va-ntreb o chestie .. de fapt 2, dai s-o iau pe rand - eu am "beneficiat" de citirea cu sfintirea apei si cu datul numelui mama+bebe in spital (Filantropia), cand a venit un "preotul spitalului" si ne-a sfintit apa cu causul palmei de si-acum o tin pe frigider si nu m-ating de ea..Aia sa fi fost "molifta de 8zile"??
A doua treaba - asa de rpd vine menstra?
Mina, tocmai am depasit pragul psihologic de 2l! Noroc cu mierea ca de caldut si eu tot asa-l beam ca rece are un gust infiorator!Mercix
si pupici la toata lumea, si o noapte linistita sa ne dea Dumnezeu!
babirusa spune:
Buna fetelor, cu intarziere urez si eu La multi ani! de sf. Mihai si Gavril, celor care le poarta numele.
Am iesit si noi la plimbare 40 min. si bb a dormitat cuminte tot timpul. Dar cand am ajuns acasa numa nu reuseam s-o culcam...eu as fi adormit mult mai repede. Mananca mult in continuare, dar reusesc sa-mi mentin laptele asa ca nu copletez decat la 2 mese. Joi implinim 4 sapt. asa ca avem prima vizita la doctor .
Din pacate aici nu am cum sa ma duc sa-mi faca molifta, e ceva bai? Cine stie cat se poate astepta cu botezul, ca ajung in tara numai de Pasti.
babirusa si bb Alexandra
blue77 spune:
Salut fetelor
in legatura cu decalotatul cate bordeie atatea obiceie. Noua ne a spus sa ii decalotam de cate ori facem baie...si asa fac. Se pare ca daca nu facem asta va trebui sa se intervina mai brutal ....avem un caz in familie asa ca decalotam si iar decalotam si cred ca e bine deja acum.
Vorbeati de pampersi zilele trecute si am scris un masaj care s-a pierdut asa ca scriu acum.
La noi pampers--ul nr.3 ne-a pus ceva probleme- vreo 2 zile am tot gasit cacuta pana la gat...asa m am enervat...acum sper sa fi fost doar o faza.
La multi ani Mihaelelor si Mihailor cu intarziere dar ce sa fac ca sunt de vreo doua zile pe drumuri si ajung sfarsita.
Pupici
Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/
ionella3003 spune:
Tot in "mama si copilul" scrie ca in zilele umede sa imbraci copilul ca pt. scos afara si sa-l lasi o ora min in fata geamului deschis. Pe vant l-am mai scos afara, protejand coviltirul caruciorului cu un prosop mare. Insa cand se trezea incepea sa planga ca nu-i place sa nu vada lumea; doar suntem curiosi rau, nu?
Astazi a fost mai linistit, am dormit impreuna, am dansat, am gangurit si-am ras... cum sa nu-i pupe mama toata fetisoara lui cea dulce???
Ma uit la moacele de alaturi si-mi aduc aminte cand puneam in semnatura graviduta... nu pot sa cred nici acum ca-l tin in brate si ca-i al meu... cat l-am asteptat!....
Va doresc o noapte linistita fara colici!!!
Ionella si Sorinel (7 sapt)
vali02 spune:
Buna dimineata la mamici si la bebici!
Cred ca la mine starea postnatala s-a manifestat mai ales prin nevoia de a ma autoizola, de a nu lua contact decat cu cei din familie. Pur si simplu nu am avut chef sa ies din casa, sa raspund la telefon sau sa primesc vizite. Am intrat aprioape zilnic pe DC, dar cheful de scris, de comunicare, de abia acum mi-a venit. N-am fost niciodata asa si cred ca acest comportament mi se trage mai ales de la cele 3 saptamani pe care le-am petrecut in spital inainte de a naste. Am avut contractii premature de la 34 de sapt. si la 35 m-am internat pentru iminenta de nastere prematura. Am prins o perioada f. aglomerata in spital (Cuza Voda - Iasi), erau zile cand se ajungea sa stea si 2 paciente in pat, chiar si cele cu cezariana. Am stat intr-un salon mare si am vazut atatea cazuri perindandu-se pe acolo si din nefericire multe dureroase (pierderi de sarcina, travalii grele si alte asemenea) incat m-au afectat psihic si abia asteptam sa nasc ca sa scap de acolo. Am nascut la 38 de sapt. prin cezariana; a fost o nastere usoara, dar cu adevarat fericita am fost cand am ajuns acasa cu Ioana in brate. A inceput apoi refacerea: cea fizica - usoara, cea psihica - mai grea.
Norocul meu e ca Ioana e un copil destul de cuminte si ceea ce ma bucura cel mai mult, nu are colici. Surioara ei, Alexandra (1 an si 7 luni) a avut niste colici ingrozitori, plangea cu tipete mai ales seara, si au tinut-o pana aproape de 4 luni. Ioana mai are dureri de burtica, se srtange, se inroseste, scanceste sau plange putin (2-3 minute) si apoi se linisteste, dar asta nu se intampla in fiecare zi. Oricum, pentru a o ajuta ii dau Sab simplex si Gripe water. In rest e o mancacioasa, ar sta toata ziua cu tzitzi in gurita si ia bine in greutate. Nu am cantarit-o, dar s-a nascut cu 3500g (fata de 2600g cat a avut Alexandra) si cred ca acum are cca. 5000g ca imi rupe bratele. Cere mancare cam des, la 1,5 - 3 ore si inca se trezeste des si noaptea.
Cea mai mare bucurie o am cand imi vad fetele impreuna. Alexandra nu da nici un semn de gelozie, e foarte efectuoasa, o pupa pe cea mica peste tot, nu mai prindem noi rand la pupat din cauza ei. Daca scanceste un pic Ioana, imediat vine la mine, ma trage de bluza si-mi repeta "mama - titi - cuca" (traducere: mama, da-i tzatza la coca) pana ma conformez. Iar Ioana ii arunca niste zambete...ma topesc toata cand le vad. Din pacate, pe Alexandra nu o tin decat 2-3 zile pe sapt. acasa (in rest sta la soacra mea), pentru ca e prea obositor pentru mine sa stau cu amandoua si daca nu apuc sa mai si odihnesc imi scade laptele. Deja am slabit (sunt mai supla cu 5 kg decat la inceputul sarcinii), desi mananc mai mult ca niciodata.
Gata, nu vreau sa umplu pagina, o zi buna (fara nesuferitii de colici) va doresc!
Vali
P.S. : am o nedumerire cu Sab simplex-ul - voi cate picaturi pe zi le dati la bebelusi? de cate ori pe zi? inainte sau dupa masa?