Bebelusi de sept-oct 2004 (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Babirusa, n-are cine... Numa' daca m-apuca pe mine vreo furie. Si nu prea ma vaz.Asa ca-ntrebarea ramane - De unde cumparati hainute pentru bebei?
Amoodia, imi pare rau pt epiziotomia ta..si pentru musafirul neinvitat ! Sanatate multa!
Bey Ralucule, sa stii de la mine ca n-am vrut sa te superi, numa' ca io nu-s talentata la d-astea..nici cantecele de leagan nu stiu .. pana si tati mi-a dat rusinea cand a-nceput sa-i cante lu' bebe . Hai,nu te supara, face rau la laptic .. vezi, ti-am zis eu ca tanti aia are nevoie de tratament special ca nu se pricepe

Of, of, norocoaselor..Eu deja ma gandesc serios ca e o problema cu bebe de plange atata.. Pe 16 merg la doctor si-o sa vad ce se-ntampla..C-am citit de bubitele alea si ma gandesc sa nu fie si la mine semn de ceva, ca-i tot apar, ba pe fata, acum pe piept, pe spate. Stiu ca pot sa fie de la caldura, da' alea pe fata de ce nu mai trec? A mai facut cuiva bebe niste bubite ca, cosurile alea mici cu cap alb pe fata? I-am dat cu Bepanthen, eu am sentimentul ca nu e grav, da' ma tot intreb de ce si-a luat o moda interesanta si se trezeste din ora-n ora.....
Si sa nu uitati cine practica Debridat (aviz Roxanei, ca de la ea am auzit prima data) - inainte sau dupa masa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

LiaT, acum am vazut ce-ai scris - chestia cu buricu' e cu dus si-ntors. Eu am citit in Mama si Copilul ca buricutul asta care ramane in afara e o forma de hernie... si ca nu trebuie sa pui nici un pansament (cum se recomanda) pt ca nu face altceva decat sa irite pielea lui bebe. In mod normal, isi revine pana pe la 6 luni sau ceva de genul asta (iti citez din memorie, daca vrei, imi dai un pm si-ti transmit citatul exact). Adu-ti aminte ce face pansamentul de la faza cu icterul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna fetele!
Tocmai am vorbit cu Adela, este bine doar ca s-au mutat si nu are inca internet.
Eu sunt cam obosita Ilinca bineinteles ca azi-noapte s-a culcat la 1, era treaza de la 5 dupa amiza cu o pauza de juma de ora ne-a capiat. La un momnet dat nu mai sta nici cum nici in brate nici in leagan nici in cosulet, nici in patul mare ... nu are colici dar cred ca oboseste ff tare nu mai poate adormi. Eu m-am trezi tde la 6,30 deci am dormit pauza, azi am avut niste musafiri .
Nu stiu cum sa procedez cu programul asta.
Plange revin

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Kittie, si Alexandrei i-au aparut cateva bubite asemanatoare, dar doctorul mi-a spus azi ca sunt de la lapte si ca pana la 3 luni o sa le tot vad, deci nu se fac numai de la caldura, ca la ea in camera sunt 21°.

babirusa si bb Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Raportam si noi 2 luni si 1 zi.
Ieri a fost ziua de mers la Dr. Se pare ca avem "reflux" nu-mi dau seama cam ce ar fi in romaneste cred ca un fel de aciditate. A primit zantac. Sper sa fie asta, daca dupa 2 sapt. de trtament tot mai are probleme, o testam la alergie la lactoza.. sper sa nu fie cazul. Mara cere de mancare destul de des, nu doarme noptile decat max. 6 ore, manaca dintr-un singur san, o doare burtica destul de des cand ii dau sa suga, din cand in cand chiar se chirceste toata..si se pare ca toate manifestarile astea nu-s colici. Incepem de azi tratamentul. La kg este OK.. a pus 2 si avem 5 fix.
Tot ieri a facut primul vaccin, a plans dupa toata ziu dar rau, rau de tot. A trebuit sa-i dau tylenol pt. copii,Tempra,( zicea asistenta ca cica ar fi bun si pentru colici.
Luni o sa-i facem inca n vaccin care nu-i in programul curent de vaccinare( parca pt. meningita , otita si alte chestii).
Eu o imbrac pe Mara cu body si cu salopeta din bbc. sau un body cu maneca lunga unul cu maenca scurta si pantalonasi si ciorapei. Pe cap ii pun caciulita numai dupa baie si pana se usuca. Si de obicei o acopar cu paturica sau cu scutec de bbc. In casa am cam 21-22 de grade .
Cam asta este, numai bine,
Timea si Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut fetele!

Si eu in casa am 20-22 grade. Pe Costin il imrac de regula fie cu un costumas din acela cu bluza si pantaloni, fie cu body cu maneca lunga si pantaloni. In picioare ii pun sosete numai daca pantalonasii nu au botosei inclusi. Daca mi se pare ca e mai racoare ii mai pun o bluza. Se pare ca eu il imbrac mai subtire decat voi. Caciulita nu-i pun decat dupa baie. Noaptea il acopar cu un scutec de finet, care se lipeste de el si ii tine cald si pe deasupra cu o paturica, pe care nu i-o trag pana sub barbie, ca mi=e teama sa nu se miste in somn si sa=i vina peste fata.

cand iesim afara ii mai pun o salopeta de bumbac gros peste cele de mai sus si apoi o salopeta de fas. Pe cap ii pun o caciula groasa si gluga de la salopeta de fas. Si NU ii pun batista pe fata sau fular peste gurita decat daca e viscol sau bate vantul foarte rau. Am povestit si doctorului cum il imbrac si a zis ca e ok. Am si eu o obsesie, sa nu il infofolesc ca apoi sa raceasca usor. Ca eu si tati am avut de suferit intotdeauna din cauza faptului ca am fost infofoliti in copilarie.

Kittie, parca tu ziceai ceva de bubite. Costin a facut bubite din astea pe fata, asa, ca o spuzeala, dar cele mai mari dintre bubite aveau motul alb. Am observat ca-i apar daca intra in contact cu multe persoane, de ex i-au aparut odata dupa ce am avut vreo 5 persoane in vizita, alta data dupa ce am fost la medic si am asteptat vreo juma de ora pe un hol in care se perindau multe persoane. Eu il dau cu ceai de musetel, apoi dau cu spirt pe bubitele cele mai pronuntate, apoi cu pudra de talc, in strat f subtire. Fac dezinfectarea asta de cate ori vin cu el de afara si dupa baie.

Liat, lui Costin i=a trecut ochisorul cu solutie de Cloramfenicol (5 pic pe zi) si masaj al canalului lacrimal. Asta dupa ce i-am tot pus si Ophtasone si Genticol, cate un flacon din fiecare.

Cu decalotarea aveti dreptate, unii zic ca trebuie, altii zic ca nu trebuie. Eu oricum sunt inima moale si nu i-am putut face eu asa ceva. Asa ca acuma cand am fost la controlul de 2 luni i-a facut dr decalotarea. A plans un pic dar pana l-am imbracat a uitat de durere. De atunci am grija sa dau cu ceai de musetel la puta dupa fiecare baie si e ok.

A, am uitat sa ma laud. Azi noapte Costin a dormit de la 11 la 5 apoi iar de la 6 la 8. Ce bine a fost, sper s-o tina tot asa.

Fetelor, noi duminica avem botezul. Abia astept, maine ma duc sa ma fac frumoasa la coafor.

Am si eu o intrebare. Cand ma duc sa-mi citeasca molifta, ca ma duc azi, trebuie sa platesc ceva la preot?

Va pup pe toate si pe puiii mici

Mina si BebeCostin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa spune:

Buna fetele,
iaca si noi pe-aici dupa multe probleme si nopti nedormite.programul mi-l face tot Rares, si e unul de iti vine sa o iei la fuga. Eu una, sunt disperata, nu il pot lasa singur in camera, imi plange-tipa pina si in somn. Doctorita zice ca n-are nimic, tati zice ca plange de control, sa se asigure ca nu ai plecat. De-abia ajung in bucatarie, ca dai tipete. Mi-am luat si interfon, dar am constatat ca fac mai mult timp pe drum decat departe de el. Am pierdut si bruma de laptic de-o mai aveam, sanul stang a secat de mult... si mai nou si dreptul, ca deh, n-am reglat jetul dupa cum vrea musiu, si gata l-a aruncat.
Pc-ul a fost si el bolnav, cred ca in spirit de solidaritate, sa nu se supere mami ca nu intra pe forum.
Intre timp ne-am si botezat, ocazie cu care am racit un piculetz, atat cat sa mor de inima. Rares a fost un cuminte la botez, se prinsese cu manuta de cristelnita si nu-i mai dadea drumul. La restaurant l-a capiat toata lumea aia stransa in jurul lui, dar i-a placut, ca n-a zis nici pis.
Amoodia, si al meu are bubite pe fata, destul de uritele, care trec si revin. Doctorita a zis, ca si Babirusei ca sunt de la lapte, dar acum ma bagati la idei ca tare mi-e ca si eu am un musafir neinvitat.
Cu epiziotomia, si la mine e nasol, m-am dumirit ce e cu granulomul de fir. O portiune de fir a fost inchistata in refacerea tesutului, astfel incat a aparut o galcuta. pot scapa de ea printr-o noua interventie, de care mi-e groaza, si pe care o sa o amin cat pot. Cel putin sa imi revin cu nervii, ca e prea aproape horror-ul.
Pupici si voua si bebeilor

si Rares
Cand pun pozele va spun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biamar spune:

Buna ziua la toata lumea,
EU si Andreea mea suntem bine-avem o luna si 3 zile...si tocmai am scapat de o mastita urata,de vreo 2 zile .Problema e ca am inceput sa am mai putin lapte. Cica sa dorm mai mult , dar cat sa apuci? Am luat galactogil da deocamdata nu si-a prea facut efectul. In plus am ramas si cu o galmita la san care doctorul a zis sa o las in pace...Beau si ceai de chimen si anason... Mai aveti vreo idee....AM inceput oricum si completare cu Humana 0 HA.
Si as mai avea o intrebare...cum sa fac sa nu mai adoarma galusca mea la san dupa 5 minute...ca suge putin si apoi trebuie sa ii dau cu seringa ce mulg...
Fug acum ca s-a sculat puiul...
Toate bune,
Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Salut la toate fetele!

Bine ai venit in gasca Biamar.

Mey fetelor ce poete v-ati facut mey. Cum de mai aveti timp sa cititi si poeme ca eu nu mai departe de ieri pana am reusit sa citesc despre diversificare dintr-o carte de pediatrie m-am plimbat juma de zi cu ea prin casa doar oi apuca sa citesc ceva si in final am parcurs juma de pag. si am lasat-o balta. Oricum sunt misto ambele poezii.

Voi a-ti inceput cu sucul de citrice? Cica intre 4-6 sapt. sau dupa altii intre 6-8 sapt. se incepe cu sucul de citrice pt. aportul de vit. c. Care a-ti inceput? Eu nu inca dar am de gand sa incep zilele astea. Oricum i-am mai dat din cand in cand pic. de lamaie pt. sugit si cred ca am sa incep sa-i pun lamaie in ceai in fiec zi. Acum nu stiu dc. oi mai avea voie sa-i mai dau si suculet de portocala.
Am creierii ferfenita.
Printzesa mea si-a schimbat total programul, daca la inceput imi dormea noaptea vreo 5-6 ore acum imi sta treaza toata noaptea si-si face somnul asta dimineata cd. stie ca eu nu prea pot dormi ziua. De ex. azi noapte a stat treaza de la 11 si ceva pana la 5 dimineata cd. a adormit si mi s-a trezit pe la 11, abia am reusit sa-i dau sa manance ca de la 12 si ceva doarme iar continuu. Se reface gagica ca urmeaza iar o noapte de discoteca. Cum credeti ca i-as putea schimba programul ca am incercat sa n-o las sa doarma azi dupa ce mi s-a trezit dar puteam sa-i fac orice ca ea dormea dusa, asa ca am igienizat-o peste tot si ce bine este cd. e cupilul cuminte(adeca doarme pe el).

Amoodia bebele alaptat exclusiv la san cica nu se constipa si poate sa faca kk chiar si la o sapt. si cica e normal.

Raisa creca si eu facut granulom dinala pe undeva de la epiziotomie ca am vazut eu cu oglinda doua puncte umflate. Maine merg si eu la control si sa vad ce zice dr. Sper sa fie bine.

Mi s-a trezit carcotasa cea mica.
V-am pupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liaT spune:

Am revenit si eu .... dupa o noaptein care am dormit 5 ore intregi :) , am inceput si noi sa mancam la 4 ore , ce bine ma simt, dar ma ingrijoreaza faptul de de miercuri nu o avut scaun Alexia mea , si se tot screme saraca...am vb cu doctorita si mi-a zis ca atata timp cat ii dau Sab simplex poate sa nu faca scaun 3 zile - ati mai patit si careva din voi asa ceva????????? ca eu sunt gata sa ii bag un supozitor sa o ajut ca mi-e mila de ea cand o vad cum se chinuie.
Raisa , si eu am am avut granuloame de la fir- cica absobante- am fost la doctor mi le-a curata care erau la suprafat si de atunci cand ma sterg dupa ce am fost la baie tot mai gasesc in hartie cate un capat ...si se pare ca au inceput sa iasa singure fara sa mai fie nevoie de o alta interventie , ce te pot sfatui eu e sa incerci sa apesi mai tare cu hartia cand te stergi a poate reusesti sa le desprinzi tu , fara sa isi mai bage doctorul "degetele", asta dacaa ai putin sange rece in tine, dar decat sa ajungi iar pe mana lui , incearca, dar poate e mai bine sa te vada si el intai.
Azi am mai pus niste poze , de la o luna sa vedeti ce mari ne-am facut
Va pup si revenim cand mai avem timp , ca timpul e cam scump la noi , nu?

Liana si mica Alexia
http://community.webshots.com/user/lianatodoni

Mergi la inceput