Unt de arahide, nuci, alune, cand?

Unt de arahide, nuci, alune, cand? | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

De la ce varsta putem sa le dam peanut butter?
Mie imi place, si David pofteste, dar nu stiu daca e bine sa ii dau, sau trebuie sa mai astept pana la 2, 3 ani...
Voi le dati copiilor? Cum?

Sinzi si David
Poze cu David si Cora nebunatica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Mi se pare ca este un aliment care poate produce o alege severe la copilasi! Atentie deci chiar daca el moare de pofta si zice "mami eu vreau asta".

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu i-am dat inca unt de arahide de teama ca ar putea face alergie (are aproape 2 ani). Am citit undeva ca un copil chiar a murit din asta dar probabil ca sunt cazuri rare - totusi asta m-a oprit sa-i dau.Cat despre cum ar putea manca un copil untul de arahide , o idee ar fi uns pe paine in strat subtire (gros e inecacios). Daca nu vrei sa-i dai nu mai manca in fata lui, eu mananc bomboane si alte lucruri interzise pe ascuns sau cand doarme si asa nu stie de ele.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

nu stiam ca untu de arahide poate declansa alergii!!!
dar nucile, alunele, seminte de la ce varsta???

Sinzi si David
Poze cu David in parc pe tricicleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

sanzi,Mar a mancat alune,nuci toamna asta..la noi se gasesc pe toate drumurile.A mancat si arahide si fistic si macadamia si seminte si nu a avut nimic.E adevarat ca pot declansa alergii extrem de periculoase(am citit ca se si moare,sau necesita traheoctomie)dar daca nu a avut nimic de la inceput cand a mancat una doua boabe..plus ca noi am facut un test antialergic vara asta si avem probleme numai cu proteina din pui,lapte oua.. ne-am linistit.
Cu untul de arahide...i-am dat sa guste odata si s-a strambat teribil,nu-i place deloc.
Sanzi..dar danvid n-a mancat pana acum nici o aluna,nimic??
Daca e sa aiba probleme poate avea si de la o ciocolata care are alune sau arahide maruntite.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Puiul meu papa unt de arahide de vreo 2-3 luni si ii place fff mult. A mancat si nuci dar nu in cantitati mari.
Cred ca poti incerca sa-i dai putin si vezi cum reactioneaza. Nu are cum sa faca alergie puternica la o cantitate mica de alergen. Daca este mai sensibil si face si alte alergii cred ca ar trebui sa mai astepti.
Pupici
Luca are 1an si 8luni

Mergi la inceput

I-am dat pana acum sa guste seminte de doveac si de floarea soarelui si ii plac la nebunie!!!
Alceva care sa contine alune, nuci sau semnite nu cred ca i-am dat!
Deci inafara de faptul ca pot produce alergii puternice, sunt ok sa ii dau?
Daca ii dau o cantitate mica la inceput si apoi o cresc treptat e ok?

Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Si eu stiam ca alunele sunt alergice,fiica mea cea mare are alergie la alune si la seminte de floarea-soarelui, asa ca eu o sa intarzii in a-i da cele mcici seminte sau asa-ceva.

maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

In SUA untul de arahide este trecut de pediatri pe lista mancarurilor care pot provoca sufocare (cum mentiona cineva deja, este lipicios si inecacios), alaturi de struguri, nuci, branza cremoasa cu consistenta asemanatoare cu a untului de arahide si multe altele plus aste adevarat, se spune ca provoaca alergii. Nu vreau sa te sperii si sa fac antireclama arahidelor dar am citit relativ recent ca sunt purtatoare de mucegai si sunt "nucile" cele mai putin recomandate alaturi de pinenuts.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Poate o sa radeti de mine, dar eu nu am habar ce gust are acest unt de arahide si tare mi-as dori sa-l incerc si eu..cine stie, poate o sa-mi placa si o sa mai vreau. Sanzi_ana, tu de unde il iei si care ar fi costul unui borcanel?
Multumesc pentru informatii si pupici

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Il iau de la Mega Image si e in jur de 100.000 un borcanel. Mi se parea o idee buna la inceput sa ii dau si lui David, dar acum cred ca m-am razgandit...
Eu stiam ca alunele si nucile contin nu stiu ce substanta care dezvolta o celula a creierului (parca), si de asta ma grabeam sa ii dau asa ceva.

Sinzi si David

Mergi la inceput