rabdarea...cea de toate zilele
Raspunsuri - Pagina 2
claza spune:
Si eu sunt o mama care si-a pierdut nu odata rabdarea, care s-a intrebat nu odata daca nu cumva am luat-o razna, sau daca chiar ma pricep sa fiu mama si sa-mi cresc copilul....
La o faza similara cu cea descrisa de tine, pe cand Ilinca avea 1 an si vreo 7-8 luni (dus copilu de nshpe ori la culcare, copilu sare din pat, etc) m-am dus in alta camera, am luat masuta aceea care se ataseaza de scaunelul inalt si am dat cu ea de pereti pana am facut-o bucatele
Oricat de greu ti-ar fi acum sa crezi, crizele de "personalitate" ale copiilor se raresc si dispar cand mai cresc un pic, si asta-i tot ce poti sa speri in aceasta privinta.
Acum Ilinca are aproape 4 ani si este muuuult mai cooperanta, iar cand ma gandesc in urma aproape ca nu mai inteleg nici eu ce-oi fi avut de eram asa nebuna (ca sa vezi ca se poate si mai rau).
S-ar putea sa fie multe teorii despre cum sa-ti pastrezi calmul cu copiii, dar eu ca Stan Patitu' iti pot spune doar ca nici una dintre teorii nu "tine" atunci cand te lasa nervii, ca e normal sa simti nevoia sa te mai descarci si tu, si ca mitul mamei perfecte, care zambeste cu seninatate si aplica doar cele mai suave tactici psihologice cand plodu face crize de nervi, este exact atat: un mit, adica ceva ce nu exista
_
iaca si noi
oana_noemi spune:
si io am probleme cu nervii, adica mi se mai intampla sa imi pierd rabdarea, dar incerc pe cat se poate sa ma temperez, stiu si din ce cauze ma apuca si ma straduiesc,incerc, lucrez la asta!
cine spune ca nu si-a iesit macar o data din pepeni in fata copilului, eu una il felicit din toata inima, desi cred c anu exista asa ceva!
cum procedez cand are copilul toane? nu pot sa spun ca are toane, dar avem mari probleme cu mancarea, nu stiu ce sa ii mai gatesc si de 5 ori pe saptamana cu adormitul seara!
si stiti ca am incercat multe din metodele descrise pe forum, plus citit carti despre cresterea copilului si cred ca cel mai bine e sa las ca lucrurile sa treaca de la sine, sa il accept pe copilul meu asa cum e el si cu bune si cu rele, iar mie multa rabdare si calm!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
CryssUK spune:
uitati-va aici si cu siguranta o sa gasiti o solutie http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34945&whichpage=1
Eu sunt de parere ca tb sa ii ajutam pe copii sa se adapteze la viata, la societate, sa stie ce e bine , ce e rau si implicit sa fie disciplinati(nu in sensul politenesc!).
La 2, 3 ani din cate stiu eu se produce si criza de personalitate la copii si de asta e mai mult de furca cu ei.Dar daca nu sunt invatti la timp, opriti la timp de la a face ceva gresit ,atunci ei vor percepe ca si cium acel lucru e firesc:de exemplu :sa muste, sa dea cu apa pe jos , sa loveasca, etc.
Daca ii pedepsim ,nu inseamna ca nu-i iubim ci ca ii iubim atat de mult incat le dorim sa fie fericiti,adaptati la mediul in care traiesc,invata sa se joace frumos cu alti copii,iar viata parintilor va fi mai usoara.
Sincer, nu cred ca e bine sa ii lasam sa faca prostioare!Exista si alte modalitati ca un copil sa isi arate inteligenta, sa isi dezvolte personalitatea si increderea in sine.
Mamica Dulce, cred ca esti o mamica f iubitoare si responsabila ,din moment ce ai scris aici si te gandesti ca poate ceva nu e bine.
Incearca sa aplici unele din regulile pe care le gasesti in linkul de mai sus si dupa 2 luni te asteptam iar pe Forum sa ne spui cum e mai bine
Pup,
Cristina
romana spune:
Eu am un copil de 1 an si 4 luni si inca unul de 4 luni. Imaginati-va cum sint uneori. Un pachet de nervi frumos ambalat. Sint si eu singura cu ei toata ziua, iar cind e sotul acasa de multe ori mai mult ma incurca decit ma ajuta.
Mamica dulce - in primul rind trebuie sa fii foarte odihnita ca atunci totul e mai usor. Vezi cum faci sa te odihnesti suficient. Si mai ales scoate-l afara la plimbare. Eu nici macar afara nu pot iesi ca mi-e imposibil cu doi copii asa micuti. Mai ies simbata sau duminica dupa care sint extrem de obosita deoarece in timpul stat nimeni nu-mi face treburile prin casa.
Lasa ca atunci cind vor avea copii trei ani va fi mai bine.
Romana, Cristian (22.06.2003) si Alin (25.06.2004)
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
roxanal spune:
mai dragelor, copii vostri va testeaza limitele, la cel mai inalt nivel posibil..nu le mai dati posibilitatea sa va aduca la acest stres emotional, faceti reguli stricte si respectatile, chiar daca va este si voua greu...copiilor de varste atat de mici le trebuiesc niste parametrii dupa care se pot misca, insa voi le oferiti un teren intreg, fara granite, cum sa-si delimiteze propriile granite cand voi nu le oferiti atat de mult?? de sa scuipe mancarea din gura? inseamna ca deja nu-i este foame si atunci avem reteta sigura : se ia copilul de o aripa, fara nervi si fara stres si se da jos de la masa, spunandu-i in acest timp : inseamna ca ai mancat suficient, mai mananci ceva la masa urmatoare..si oricat ii plangeti de mila nu-i oferiti nimika pana la masa urmatoare, dar decalati-o pana cand credeti ca-i este cu adevarat foame...si tot asa...atentie : nu va lasati impresionate de lacrimile de crocodil din dotare, sunt stoarse special ca mama sa se simta denaturata ca nu-i da copilului sa manance...credeti-ma ca dupa cateva astfel de aplicari Maria mea mananca de rupe, frumos, civilizat si fara probleme...dar trebuie sa fiti foarte ferme, fara sa va enervati de crizele isterie ale odraslei..succes si daca mai doriti experiente asemanatoare va stau la dispozitie
pupici
Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva
sinzi_ana spune:
Si io sufar de singuratate, caci tanjesc dupa aglomeratie, sociabilitate...
Cand Radu nu e acasa, si asta se intampla cateva luni pe an, ma simt asa singura, desi de multe ori nu sunt...si sunt mai irascibila, mai nervoasa, mai obosita.
Solutia pentru mine este sa ies la un film cu prietenii, sa ies la un shopping, sa plec singura cu masina asa pe unde ma duc rotile...sa imi iau un "time out"...
Dupa o asemenea iesire sunt ca noua, calma, destina, odihnita. E mare lucru sa iesi din normalitate!!!
Sinzi si David
Poze cu David si Cora nebunatica