probleme luna a 5 a
buna ziua! as dori, daca se poate, citeva lamuriri. sunt in luna a 5-a .de citeva zile bebelusul meu nu mai este atit de activ ca inainte; miscarile lui sunt mai putine si de o intensitate mai mica.in sase zile doar intr-o seara a fost mai jucaus.in rest, n-as putea spune ca miscarile lipsesc cu totul, dar sunt mai slabe. pentru a ma linisti am facut si o echografie pe 29 oct., dr. spunindu-mi ca e bine. as dori sa-mi spuneti daca este un motiv de ingrijorare activismul ceva mai redus al bebelusului meu.
o alta posibila problema ar fi o secretie vaginala mai abundenta,fara miros neplacut,avind o consistenta gelatinoasa care nu prea seamana cu miocoza de care am incercat sa ma tratez, dupa prescriptii medicale, bineinteles. peste o saptamina trebuie sa merg la medicul meu ginecolog, dar nu mai am rabdare pina atunci.imi puteti spune daca e cazul sa ma alarmez? am citit ca in aceasta perioada sunt normale secretiile abundente, dar nu stiu nimic despre calitatea si cantitatea acestora.
si o ultima intrebare: care este frecventa examenelor echiografic si a analizelor sangvine in perioada sarcinii? eu am facut un set de analize de singe in luna a 2-a si miine fac al doilea set( sunt in luna a 5-a ), iar echografie am facut in luna a 3 a si a 5 a.cind ar trebui sa le fac pe urmatoarele?
va multumesc mult!
Raspunsuri
crinuta spune:
In luna a 5-a miscarile se percep mult mai slab decat se vor percepe mai tarziu. Eu abia atunci am inceput sa il simt, si foarte vag.
Sunt zile ca ei sunt mai activi si zile cand ne dispera prin faptul ca sunt prea cuminti, si asa va fi cam toata sarcina.
Daca ai fost la ecograf si ti s-a spus ca totul e ok, ca tonusul si miscarile fetale sunt normale, nu ai motiv sa te ingrijorezi.
Eventual mai fa o alta ecografie pentru linistea ta la alt medic.
In ceea ce priveste secretiile, atata vreme cat nu au un aspect si miros anormal nu e nici o problema. Daca supectezi altceva,poti face analiza secretiei pentru a stii exact despre ce e vorba. De regula in sarcina se dezvolta Candida.
Crinuta si bb din burtica 31+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
nicolutza spune:
multumesc pentru raspuns, crinuta! ma gindeam sa mai fac o alta echo la un alt medic, pentru linistea mea.
rachel owen spune:
Unii bebelusi misca mult, altii sunt mai linistiti. Eu am parte de unul extrem de activ, si uneori chiar sufar pe tema asta. Daca la ecograf s-a vazut ca bebe e sanatos si dezvoltat normal, e ok, inseamna ca e mai lenes el. La ecograf se vede cel mai bine dezvoltarea bebelusului si daca el da sau nu semne de suferinta fetala. Eu m-am dus la ecograf speriata ca misca prea mult si l-am intrebat pe dr daca nu cumva are probleme cu capul. Ecografia nu dauneaza sarcinii si poti sa o faci ori de cate ori suspectezi ca ceva nu e in ordine. Sunt cele 3 ecografii care sunt obligatorii pt o mama inteleapta, dar poti sa faci mai multe. La inceputul sarcinii, din cauza tratamentului cu Gravibinom am facut eco si la 2 saptamani, bineinteles la recomandarea medicului. Dar daca iti faci controlul ginecologic lunar, poti sa faci ecografie o data pe luna.
Scurgeri am si eu, si sunt zile in care sunt abundente, si zile cand lipsesc total. Daca nu au miros, nu te ustura si nu ai mancarimi nu ai de ce sa iti faci griji, speli zona mai des cu gel intim, renunta la sapun, si poti folosi absorbant pt protejarea slipului. Poti sa il intrebi pe medic la urmatorul control. In orice caz, sa nu iei tratament dupa ureche si sa nu faci spalaturi vaginale de nici un fel.
Analizele de sange se fac imediat dupa ce ai aflat ca esti insarcinata si prin luna a6a-a7a alt set. Daca banuiesti ca esti anemica, sau ceva legat de diabetul gestational, poti sa le faci la cere. In schimb tensiunea trebuie sa ti-o iei lunar, pt a preveni riscul de preeclamsie.
Sper ca te-am lamurit putin.
Iti doresc sarcina usoara si un bebe sanatos, frumos si destept.
Pupici!
Rici
26 sapt. si "minunea lumii" din burtica 
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC-new
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”