teama. cum sa scap de ea?

teama. cum sa scap de ea? | Autor: lorelei_19

Link direct la acest mesaj

Stiu ca poate suna pueril, dar de cand ne-au spart casa hotzii noaptea, mi-e tare teama sa dorm singura. Incerc sa imi depashesc frica si balansez intre incredere si infricoshare. De maine seara sunt pentru 3 nopti singura, si... ma inspaimanta chestia asta. Stiu ca teama face parte din mine, dar... nu stiu exact cum sa procedez ca sa ma linistesc. Mentionez ca evenimentul mai sus mentionat s-a intamplat in urma c-o saptamana si ca probabil n-am avut suficient timp sa "diger" evenimentele ca lumea. Voi cum v-ati intari? Ash avea nevoie de sugestii, sfaturi, etc.

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Lorelei,imi pare rau ca v-a fost sparta casa.Eu cred ca dupa un astfel de eveniment e normal sa ramai cu o oarecare teama,e un eveniment traumatizant dupa care ramai cu o strangere de inima ,cu o frica.
Ca si sfaturi cred ca ti-as putea da autostapanirea si gandirea pozitiva.Eu cred ca ajuta in cazuri ca acestea la "autolinistire".

maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Ana, io cand am pati-to.. in prima noapte nu am dormit acasa, iar dupa aia dormeam cu usa inchisa cu cheia la toate yalele. Lumina aprinsa pe hol langa camera mea si cu un cartuloi zdravan langa pat.

Mi-a luat ceva timp pana am stins lumina, cartea a ajuns la loc in biblioteca dupa 1 luna.. dar yalele sunt si acum incuiate. In special de cand am copil....si suntem singurele. Dar am in vedere sa aduc unul din catzei acasa la mine.

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Draga Ana, uite, daca vrei niste sfaturi de la o fricoasa innascuta (si nu exagerez cand spun ca mi-e frica si de umbra mea): incuie-ti usa de la dormitor cu cheia, eventual daca ramane si Malina cu tine, dormiti impreuna in aceeasi camera, va veti simti amandoua mult mai in siguranta, tine luminile aprinse in locurile pe unde ti-ar fi teama sa umbli in intuneric (de exemplu eu cand ma trezesc noaptea aprind lumina pe coridor si in bucatarie, in baie pot merge si pe intuneric ca nu mi-e frica) si...intr-adevar un caine de paza, daca-l puteti tine, e bine venit. Acasa la Cristi nu incuiem niciodata nici poarta nici usa ca numai cand se aude Nero latrand se departeaza toti de poarta urgent. Si daca crezi ca te ajuta si poti dormi asa, ia-ti un radio langa tine si tine-l deschis. Eventual si un spray paralizant la indemana ar fi bun.
Mult curaj si pupicei, Alexandra

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

ia un caine, nu neaparat talie mare, un pitbul ceva (glumeam).
Serios, un canish e bun paznic.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Draga Ana
pana iti raspunde psihologul de serviciu iti dau si eu cateva sfaturi.
Nu poti lua o prietena sa doarma cu tine?

Eu am dormit aproape 1 an singura in ...Romania. La inceput mi-a fost frica asa ca dormeam cu toate luminile aprinse prin casa (in afara de dormitor... unori lasam si radioul si TV_ul sa mearga...). Incet incet mai stingeam cate o lumina.... si uite asa mi-am invins <zic_eu> frica.
Acum, fii curajoasa si sa nu ai nici o grija! Hotii nu mai vin la tine!!!

_

~~Adela, mamica de Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Ana,
imi pare rau ca ai trecut prin asa o experienta. Este o amintire neplacuta care nu va disparea curand. Asa ca iti iei toate masurile posibile pentru a nu se mai repeta acest lucru, gandeste-te ce anume a favorizat atunci furtul (poate nu era bine pazita casa, usa descuiata, etc). Vad ca ai primit sugestii la acest capitol. Apoi trebuie sa te linistesti, sa te autocontrolezi si sa rationalizezi aceasta frica. Pentru ca oricate masuri de siguranta ti-ai lua tot exista o sansa minuscula sa se intample iar. Trebuie sa fii constienta de asta, nu te poti minti (la fel si in cazul cutrenurilor sau alte evenimente imprevizibile). Sa ai incredere in tine, in capacitatea ta de a te descurca in aceste situatii, sa nu te gandesti la ce este mai rau de fiecare data.

Carmen Ghilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Te inteleg perfect! La mine in bloc au fost sparte apartamentele unor vecini si m-a cuprins o panica! Tot ce pot sa-ti spun este ca teama trece cu timpul. Incet-incet incepi sa uiti. Bineinteles ca trebuie sa te imbarbatezi si singura.
A fost o perioada cand am stat singura intr-un bloc nou care nu prea era locuit. Sotul meu era plecat la capatul lumii, la master. Tin minte ca puneam un fotoliu in usa in fiecare seara. Ce mai munceam sa trag fotoliul ala! Avem un spray paralizant cu care dormeam sub perna si imi conferea un sentiment de protectie. Nu stiu daca m-ar fi ajutat cu adevarat daca s-ar fi intamplat ceva rau, dar macar puteam sa ma amagesc cu ideea ca aveam o "arma" la indemana.

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Ana, sper ca ai trecut cu bine de prima noapte singura. Poate ne povestesti, daca vrei!
Pupici, Alexandra

I wish I were an angel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Dragele mele, de prima noapte am trecut cu bine: dupa cum mi-a spus Karmen, am cautat intai sa ma asigur ca in caz de atac aveam cum sa reactionez, asha ca am luat telefonul mare si mobilul langa mine (ca sa sun la politzie in caz de spargere). Apoi am urmat sfatul tau, Alexandra, asha ca in toate camerele am lasat lumina aprinsa (in dormitorul unde-am dormit doar o lampitza), exceptand sufrageria- pe unde intrasera hotii saptamana trecuta. A urmat sfatul Adelei la rand, asha ca cele 3 tv-uri din casa au mers toata noaptea - inclusiv cel din dormitorul unde-am dormit, da i-am luat sonorul.
Caine n-am avut si cred c-ar fi fost si mai rau, ca am cinofobie (teama exagerata de caini).
In plus am pus un scaun maaaare si greu in usha, am inchis usha cu cheia si-am baut si putzin alcool ca sa adorm mai repede. E oare de mirare ca toata ziua sunt chiauna de oboseala?
Va multzumesc oricum la toate, ati fost tare dragute

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Mergi la inceput