nu se mai dau medicamente gratuite pt gravide?

Buna fetelor,
azi am aflat cu stupoare de la medicul de fam. ca de curand medicamentele pentru gravide se acorda gratuit numai pt cele cu venituri mici. E adevarat ca Min. Sanatatii a anulat ordonanta prin care toate categoriile de gravide beneficiau de gratuitate? Voi ce stiti?
S-a anulat cumva si plata integrala a programului redus?
Liviana - Kinder de 25+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu
Raspunsuri

infofun spune:
De curand ce inseamna? Ca eu luna trecuta am luat medicamente gratuite. Si va trebui sa iau si acum, ca mie asa mi-a zis medicul ginecolog sa merg sa-mi dea reteta gratuita, medicul de fam. daca era asa, ea nu stia de aceast lucru?
GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

lbelciug spune:
Eu am inteles de la medicul meu de familie (care la randul lui a vorbit cu o farmacista)ca de vreo 2 saptamani nu se mai dau gratuit...

Androix spune:
Medicul tau de familie trebuie sa te informeze despre ce dispozitii a primit de la casa de asigurari nu despre barfele care le-a sporovait cu vreo farmacista. Nu stiu de ce unii medici de familie se tot codesc sa dea medicamente gratuite... Or avea vreun prag pe care nu trebuie sa-l depaseasca???
Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

laura miu spune:
..si eu am luat de curand reteta gratuita si nu am intampinat nici o problema si nu am sal mic.
..eu personal nu am auzit de asa ceva dar poate ca inca nu s-a aflat.

lbelciug spune:
Dragele mele,
pt siguranta eu am si intrebat la vreo 2 farmacii (de la care luasem inainte medicamente gretuite) si din pacate am primit acelasi raspuns... Deci nu cred ca e o greseala. Barfa spune ca Ministrul Sanatatii a anulat ordonanta cu pricina dupa ce a nascut sotia lui (ca doar numai pt ea trebuia sa fie bine)... :( Asta e, traim in Romania. De unde concluzia: aveti grija cu cine votati!

Otiliav spune:
Liviana, eu maine ma duc sa ridic reteta pe luna Noiembrie asa am discutat astazi cu asistenta. Sa vedem daca gasesc si o farmacie dispusa sa mi le elibereze!
Otilia, DPN 9 Decembrie

monip spune:
Si eu am auzit zvonul asta de la o farmacista de la 2Na care a refuzat sa ne dea cu reteta gratuita pe motiv ca a iesit o circulara cum ca ordonanta se aplica numai la gravidele cu salariul mediu pe economie. Ciudat e ca medicul de familie care mi-a eliberat reteta nu stia nimic despre asta.
Stie oare cineva despre ce circulara ar putea fi vorba (nr, data de emitere, etc)

Aurasa spune:
Eu am luat joi medicamente gratuite. Si am incercat la vreo 2 farmacii ca nu le aveau pe toate si nu mi-a zis nimeni ca nu mi-ar da sau sa ma intrebe de salariu
Aurasa si bb 8 sapt.
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

nefertari spune:
Mare tampenie ! Bine ca (Slava Domnului !) deocamdata nu am nevoie !
Miercuri merg la dr. de familie si o sa intreb , desi nu m-ar mira sa fie adevarata anularea .
Cat despre plafon de cheltuieli - e adevarat ca fiecare doctor are o suma fixa de cheltuit lunar pe care uneori ii aloca dupa bunul plac ( adica dupa cat de mare e ciubucul ) .
Aveti grija de voi fetelor !

Androix spune:
quote:
Originally posted by monip
Si eu am auzit zvonul asta de la o farmacista de la 2Na care a refuzat sa ne dea cu reteta gratuita pe motiv ca a iesit o circulara cum ca ordonanta se aplica numai la gravidele cu salariul mediu pe economie. Ciudat e ca medicul de familie care mi-a eliberat reteta nu stia nimic despre asta.
Stie oare cineva despre ce circulara ar putea fi vorba (nr, data de emitere, etc)
moni
Ei drace? Si ce? Acu o sa ne puna sa aducem adeverinta de salariu la farmacie??? Sau copie dupa cartea de munca??? Eu nu cred ca este asa. Eu cred in felul urmator: ca exista medici de familie rau intentionati sau prost informati. Iar la farmacie este de inteles ca la ei stiu sigur ca au un plafon peste care nu au voie sa sara lunar ca nu stiu ce patesc. Dar eu nu cred ca a conditionat cineva gratuitatea medicamenteleor de nivelul salariului gravidei. Plus ca nevasta ministrului Branzan a nascut de nu stiu cand. Daca e pe asa ce dreq nu a scris colo la ordonanta: ORDONANTA DE URGENTA NUMAI PENTRU NEVASTA-MEA!
Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!